30 november 2018, door Maartje

Nieuw Amsterdams restaurant aan het water: Restaurant Haas & Popi

30 november 2018, door Maartje

Nieuw Amsterdams restaurant aan het water: Restaurant Haas & Popi

In het voormalig Blijburg paviljoen vlakbij het strand van IJburg openen de mensen van restaurant Haas & Popi (zo een gezellig titel) op 7 december (dan al!) de deuren.

Haas & Popi Amsterdam (@ Blijburg)

Haas & Popi Amsterdam (@ Blijburg)

Het paviljoen staat er al, de locatie is bekend (en o zo fijn), het water blijft en het zand eveneens. De basis is top, en dus is het aan het nieuwe Haas & Popi om daar alles uit te halen. Dat zijn ze van plan hoor: op het menu streekproducten en op de muren volop kleur, een haard aan de rand van het paviljoen (die bleef gelukkig). Geen veel te hippe 13-in-een-dozijn-adres waar Amsterdam er al volop van heeft maar een plek waar ‘elke zeeman, wandelaar en buurtbewoner’ zich thuis voelt’. Hé, lekker.

Lokale groenten op de menukaart, net als Noordzeevis, oesters, gefermenteerde en ingelegde groente en natuurlijk haas & popi, de naamgever van de stek, zijn vertegenwoordigd. Natuurwijntje en/of een Amsterdamse biertje er naast en dan de zon in het strandwater (oke, het IJmeer) van Amsterdam zien zakken. Al is er een nieuw stadsstrand in de maak. Dat moet komende zomer klaar zijn, maar het is er nu al knus. Tenminste, dat is het vanaf de 7e is ons beloofd…