12 december 2020, door Anna Sophie Wellink

3x de lekkerste warme home made chocolade melk

12 december 2020, door Anna Sophie Wellink

3x de lekkerste warme home made chocolade melk

Wie de kop gelezen heeft denkt vast... Jajaja, leuk voor de kinderen. MIS! Hartstikke mis zelfs. Want deze drie varianten van de home made choco zijn niet alleen lekker voor het klein spul. Bovendien is het voor iedereen feest wanneer je samen  de keuken induikt om zelf écht chocolademelk te maken.

Tip: geef dit drankje niet voordat de koters naar bed moeten... Daar wordt echt niemand blij van. Verder dikke aanrader hoor. Lekker, makkelijk en mega knus, vooral nu het (eindelijk) echt wat kouder begint te worden. Dit zijn ze, de drie lekkerste recepten voor warme chocococo.

Goede basis is een must

Goede basis is een must

Voor het basis recept heb je drie ingrediënten nodig: melk, pure chocolade en suiker. Door dit samen te koken in een pannetje krijgt je een lekkere dikke warme chocolade melk. Klopt, gezond is het niet, lekker wel en dat is ook belangrijk.

Wat heb je nodig: (voor twee grote mokken)

  • 500 ml (plantaardige) melk,
  • 100 gram pure chocolade, (60% cacao of meer),
  • 2 eetlepels suiker.

Giet de melk in een ruime pan op medium vuur. Terwijl deze verwarmt, hak je de chocolade in stukken en voeg het toe bij de melk.Voeg tot slot ook de suiker toe en breng al roerende tegen het kookpunt aan. Let op! Melk kookt snel over, dit wil je niet. Draai vervolgens het vuur naar medium en laat 5-10 minuten doorkoken. Giet daarna de warme chocolademelk uit in de koppen. Top eventueel af een toef slagroom met daarover heen wat cacaopoeder of gehakte chocolade. Maar wat ook lekker is zijn wat marshmallows die dan helemaal zacht worden in het warme chocolademelk.

Recepten om je chocolademelk een extra boost te geven

Recepten om je chocolademelk een extra boost te geven

Coffee chocolade melk: Gebruik het basis recept en…voeg samen met de suiker 2 eetlepels espresso poeder toe. Garneer de Coffee Chocolademelk met een toef slagroom, wat fijngehakte hazelnoten en bestrooi met cacaopoeder.

Salted Tony Chocolademelk Gebruik in plaats van pure chocolade dezelfde hoeveelheid Salted Tony Chocolony. Garneer de chocolademelk met een toef slagroom en bijvoorbeeld schaafsel van de overige chocolade of wat verkruimelde popcorn, voor als je echt gek wil doen.

Speculaas Chocolademelk Voeg samen met de suiker twee speculaas koekjes en één theelepel amandelessence toe. Versier de Speculaas Chocolademelk met een toef slagroom, wat amandelschaafsel of met wat verkruimelde speculaas koekjes.

 

 

Dit zijn natuurlijk gewoon wat ideeën, maar wat dacht je van marshmallows in de warme choco. Slaan we al door? Sugar rush it is.