3 december 2019, door Susanne van Helden

5 x het ‘breng de kerst in je interieur’-lijstje

3 december 2019, door Susanne van Helden

5 x het ‘breng de kerst in je interieur’-lijstje

De hoogste tijd voor een kerst-interieur-je-wil-het-allemaal-lijstje. Keuzes maken is key, maar we helpen je met liefde op weg. Immers, Sinterklaas is bijna weer het land uit en  dan gaan we als vanouds all the way met de kerstversiering en decoratie. Please don't judge. Oke, stiekem zijn we zelfs (allang) begonnen en... We love it! Onderstaand een lijstje waar wij het liefst de kerstdecoratie shoppen. Doe je er voordeel mee.

House Doctor

House Doctor

Het Scandinavische House Doctor is in Nederland niet súper bekend maar o wat is het mooi! House Dokter, het merk dus, geen huisarts, heeft het typische welbekende Scandinavische sfeertje (je weet wel, ingetogen en altijd chic) maar dan wat donkerder. Robuuster en altijd gemaakt van pure materialen. Dark Nordic noem je deze stijl ook wel.  En we vinden het prachtig! De kerstcollectie van het merk sluit, het zal geen verrassing zijn prima aan bij de donkere dagen voor kerst.

Waar te koop? Er zijn helaas geen House Dokter winkels in Nederland. Je kan de collectie wel shoppen bij de Bijenkorf, Sissy Boy en online bij Bol.com, VTwonen.nl, Sissy Boy, Wehkamp. Het volledige lijstje verkooppunten kun je op de site vinden.

House Doctor 

Dille & Kamille

Dille & Kamille

We steken onze liefde voor Dille en Kamille niet onder stoelen of banken. Dat zit ‘m in de no nonsense stijltje en mooie materialen. Je kunt er terecht voor échte traditionele en natuurlijke kerstdecoratie. Smullen. Je kunt er bijvoorbeeld perfect vanalles shoppen voor op een rustiek gestylde kersttafel. Nogmaals: smullen! Je vind er het mooiste geglazuurd servies en allerleu deco voor een kerstboom gevuld met glazen kerstballen en lieve, houten kerstfiguurtjes. O, en natuurlijk een krans voor boven de deur. Natuurlijk is er nog veel meer te koop, check de beelden en de site.

Dille & Kamille

Bijenkorf Amsterdam

Bijenkorf Amsterdam

Schot voor open doel maar we noemen ‘m toch: bij de Bijenkorf in Amsterdam kun je – natuurlijk – je hart ophalen met de feestdagen. Heerlijk, alleen al om, op een niet te druk moment (dinsdagochtend is top kunnen we je vertellen), lekker langs de etalages met de mooie lichtjes te lopen en rond te kijken in de beeldig versierde winkel. Op de kerstafdeling kun je echt je hart ophalen: de collectie is per stijl uitgestald, al hollen wij direct naar de die heerlijke uitgesproken kleurrijke glitterballen en -figuren. We love it en vullen de boom (en de kerstdoos) elk jaar weer aan met een beetje mee. Ratjetoe is immers ook een stijl! Check de beelden maar, die spreken voor zich.

Bijenkorf

Sostrene Grene

Sostrene Grene

Je vergeet ‘m vast maar we steken hier toch weer even een handje uit naar Sostrene Grene, te vinden aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Je kunt er namelijk (opvallend!) betaalbare en sfeervolle kerstinkopen doen. De Zweedse zaak geeft bovendien een echt leuke brochure en inspirerende brochure om ideeën op te doen. Tafelsdecoratie? Hebben ze ook volop. Decoraties voor de boom, allebei creabea spullen om (samen met de kids) deco voor de boom of op tafel te te maken – alles is in huis bij Sostrene Grene. Herkenbaar is het ook: alles heeft mooie sobere kleuren (as usual) en dit jaar is de keurencombi van licht groen en paars een fijne verrassende.

Sostrene Grene

Westwing

Westwing

Bij Westwing kun je super makkelijk vanaf je mobiel of computer je kerstinkopen doen. Holla! Of het nu gaat om kado’s of kerstdecoratie. En eerlijk is eerlijk is het natuurlijk altijd een flink gerace tussen alle kerstborrels en verplichtingen zo aan het einde van het jaar… Vandaar dat we (wederom, oeps) zweren bij onze one-stop-shop voor in huis.

Westwing heeft het je bovendien nog gemakkelijker gemaakt dan anders: de shop heeft vier ‘kerstwerelden’ gecreerd, zodat je makkelijk op stijl kunt shoppen. Scandi Kerstfeest, Christmas Chic, Country Christmas en Santa Style. Persoonlijk zijn wij het meeste fan van de eerste twee, maar voor ieder wat wils.

Westwing