16 oktober 2016, door Maartje

Amsterdam Central Doctor & Pharmacy

16 oktober 2016, door Maartje

Amsterdam Central Doctor & Pharmacy

Kom je op Amsterdam CS, zie je hoe een prachtigheid het aan het worden is (voor een CS uiteraard) - breed, ruim, fijne winkels en nóg fijnere eetzaakjes (binnenkort een overzicht van onze favorieten want heus, je hoeft het station niet meer uit om fancy te kunnen eten). Doe vooral ook even de loop- en fietstunnel aan: de blauwe-witte tegels zijn een cadeau voor je insta-feed. Daar, aan het einde van de tunnel (of het begin - in elk geval aan de kant van het IJ), daar opende een nieuw en best wel briljant concept: Amsterdam Central Doctor & Pharmacy. Een luxe one-stop health store, zo zeggen ze zelf. Briljant om een aantal redenen: er is een inpandige dokter en ja, dat is echt reuze handig want hoewel je ze het liefst omzeilt, die dokteren, kun je er maar net één nodig hebben, in hartje Amsterdam. Tadaa. Hier is 'ie: Dokter Eric Cambridge, al jaren werkzaam als huisarts in Amsterdam. Dokter Eric is er voor omwonenden en toeristen maar ook forensen kunnen een noodzakelijk doktersbezoek inplannen, gewoon naast hun reguliere huisarts. Handig. En ook voor gespecialiseerd reizigersadvies, vaccinaties, bloedonderzoek en sexual health screening kun je hier terecht. Nog een keer: Handig. 

Verder is er een puik beauty assortiment te koop. Voor de mooie, maar ook voor de lastige vragen. Apotheek-Merken-Meets-Hippe-Labels zeg maar. Kortom: eindelijk een moderne apotheek+ die je in New York al zo veel ziet, maar die we hier in Nederland gewoon nog niet hadden (waarom ook alweer niet?). In de schappen o.a. Avenue, Vichy, het Franse Roger & Gallet, John Masters Organics en het Amsterdamse Marie Stella Maris (favoriet, zeker ook voor beauty. Je wist het misschien niet, maar de Marie-producten zijn niet alleen knap om te zien, ze zijn ook nog echt heel goed). Daarnaast kun je er terecht voor een zorgvuldige huidanalyse aan de beautybar met daarop aansluitend advies.

Bonus: aan de buitenkant van de apotheek staat Dr. Robot. Een 24-uur bereikbare automaat waar je op ieder moment van de dag recepten op kunt halen zonder wachttijden, net als basisbenodigdheden zoals pijnmedicatie, de morning-afterpil en babyvoeding kopen. Ha! 

Amsterdam Central Doctor & Pharmacy is op werkdagen open van 7:30 tot 21:00 uur (op koopavond tot 22:00 uur) en in het weekend van 10:00 tot 20:00 uur. Recepten van alle (huis)artsen kunnen worden ingeleverd bij de apotheek en voor Amsterdamse hotelgasten is er een speciale medicijn delivery service. www.amsterdamcentralpharmacy.nl