België, Antwerpen20 augustus 2023, door Sanne Carbaat

Aplace Antwerp (Centrum)

België, Antwerpen, 20 augustus 2023, door Sanne Carbaat

Aplace Antwerp (Centrum)

De Antwerpse vrijdagmarkt is een verrassing in de stad: knalcentraal maar verstopt en daardoor alleen voor 'people in the know'. People in de know zijn er voldoende, een heerlijke levendig pleintje dus. Om de hoek van de Steenhoudersvest waar je o.a. Hotel Banks vindt (en dat is weer om de hoek van de Nationalestraat met o.a. het MoMu). Op deze toplocatie check je in bij aplace antwerp: twee thuis-van-huis suites en twee dito appartementen.

 

Die laatste zijn ieder met twee slaapkamers (waarvan één kamer met twijfelaar) dus perfect voor drie man. De sfeer is 70s met de Franse slag. Designvintage, felgekleurde trollen onder glazen stolpen (hallo jeugdsentiment!) en vondsten van de rommelmarkt. Een van de topfavorieten in de stad!

 

Je kunt bij aplace ook terecht met z'n vieren (dan moet je er wel van houden om lekker knus bij elkaar te liggen). Via de website kun je alleen voor z'n drieën boeken, dus als je een vierde persoon erbij wilt (35 eu per nacht extra): even Karin van aplace mailen: she'll sort you out!

aplace antwerp

aplace antwerp

Een optelsom van pluspunten: ten eerste dus de locatie, meer dan centraal aan een verstopt en toch levendig pleintje in hartje Antwerpen, de Vrijdagmarkt. Je raadt het al: op vrijdag is hier dus markt. Een unieke veilingmarkt welteverstaan en dit al sinds 1549! Voor de rest is dit opmerkelijk pleintje een oase van gezelligheid en leuke plekjes en om de hoek van de Groenplaats, het MoMu (modemuseum) en de Kloosterstraat, de leukste route naar de Parijsachtige wijk ’t Zuid. Zo. Op nummer twee staat het feit dat de kamers en de appartementen zo uniek zijn ingericht dat je er nooit meer weg wil. Alles klopt – tot in de kleinste details – instant happiness! Op nummer drie prijkt de kleinschaligheid van dit etablissement. aplace/antwerp telt vier units (twee appartementen en twee suites) die met heel veel zorg door de eigenaresse Karin worden uitgebaat.

Hondjes zijn op (onder bepaalde voorwaarden & op aanvraag) welkom.

aplace Antwerp