Filipijnen12 november 2019, door bloemelaarman

Barts best of: De Filipijnen. Deel 2: food & slaap tips in Coron

Filipijnen, 12 november 2019, door bloemelaarman

Barts best of: De Filipijnen. Deel 2: food & slaap tips in Coron

Joeee! Het Filipijnse kwartiertje wordt weer ingezet. Werden we laatst nog verwend met alle ins en outs over Manila, zijn we nu weer bij een nieuwe plek: het woestaantrekkelijke Coron. En om eerlijk te zijn stond Coron hoog (hoogst) op de lijst vanwege de boot als onderdeel van Buhay Isla Tour. We kwamen dus eigenlijk, shame on us, niet zozeer in Coron voor Coron maar voor de weg er naar toe. Zoiets als 'meedoen is belangrijker als winnen'. Snappie? Uiteindelijk hebben we maar één dag mogen snoepen van Coron en hierdoor hebben we geen boekwerk aan tips, maar dit raden we je aan:

Bahay Kawayan Backpackers Inn

Bahay Kawayan Backpackers Inn

Bahay Kawayan Backpackers Inn, een hele mond vol en toch… je moet er niet teveel van verwachten. Want hé, we waren zo’n 2000 euro p.p. inclusief alles voor ruim tweeënhalve week kwijt. Afijn, de hutjes van onze vriend Bahay zijn klein maar fijn. De bedden zijn prima en je deelt de schone douches/ toileten. Over naar het ontbijt: simpel doch lekker maar traag. En met traag bedoelen we écht langzaam. Nu is geduld niet onze beste kwaliteit dus wellicht valt dit voor een ander, lees jij, wel mee. Kleine sidenote: zorg gedurende de nacht wel voor oordoppen. Er is een haan die zichzelf graag hoort kraaien op de meest onmogelijke tijden. Maar joh. Kniesoor en dat hele verhaal. De tweede nacht was de haan gelukkig wel iets vriendelijker (en nee, we aten geen haan bij het ontbijt). 

Voor €53 (twee nachten, twee personen) is de prijs/kwaliteit wat het moet zijn.

Bahay Kawayan

La Sirenetta Seafood

La Sirenetta Seafood

La Sirenetta is een aanrader voor een drankje en het mooie uitzicht bij zonsondergang. Onthoud goed: daar houdt het op. Het eten is niet lekker dus om je de ellende te besparen: houdt het bij een drankje. Doe je het toch en je weet even niet wat je moet doen bij het zien van een vol bord en de lieve dame in de bediening dan komt hier de gratis tip: zeg dat je helaas onverwacht weg moet, maar vraag of je het eten mee mag nemen in een doggy bag. Opgelost. Dit hebben wij uiteraard nog nooit, we herhalen nog nooit, ergens gedaan. Anyways. Repeat after me: ik kom bij La Sirenetta Seafood voor een (alcoholische) versnapering (dit is dus een drankje, blijven opletten!) en de zonsondergang en je bent goud.

La Sirenetta

Trattoria Altrove

Trattoria Altrove

Doe een beetje research en u leest overal dat je bij Altrove de ALLERlekkerste pizza eet. Toch raden wij de beste mensen van Altrove aan om een keer bij La Perla in De Jordaan te kijken. De pizza is echt fine maar je moet geen La Perla praktijken verwachten. Er staat daarentegen een rij alsof de pizza rechtstreeks uit Rome is overgevlogen én nog kakelvers is, dus zorg dat je op tijd bent, want ze doen bij Altrove niet aan reserveringen. Nu klinkt dit allemaal wellicht wat onaardig maar laten we het expectation management noemen. Wat mot dat mot. Toch eet je een opperbeste pizza met daarnaast een knisperend koud biertje hiero.

Trattoria Altrove

Summer Café & Bar

Summer Café & Bar

Lekker tentje voor ontbijt, even opladen (letterlijk) met WiFi in de airco. Altijd hetzelfde liedje: klagen over de hitte (is het eindelijk een keer warm…). Echt veel café’s zijn er niet, of misschien wel, maar niet met zulke lekkere koffie als bij Summer café.

Summer Cafe & Bar

Kalipay Spa

Kalipay Spa

Maak ook een stop voor een lekkere massage of mani/pedi voordat je direct doorgaat met je plannen. Er zijn heel wat adressen maar Kalipay Spa is een aanrader.

Kalipay Spa 

 

Liefs,

Bloeme