9 november 2021, door Esmée Rebel

Bartventskalender 9 november 2021: win een koffiepakket van Fairtrade Original

9 november 2021, door Esmée Rebel

Bartventskalender 9 november 2021: win een koffiepakket van Fairtrade Original

De tijd vliegt, want het is alweer dag 9 van onze (alleen-op-werkdagen-)Bartventskalender. Ben jij al in de prijzen gevallen? Zo ja, lucky you. Zo nee, niet getreurd. Another day, another Bartvent. Ook vandaag hebben we weer iets leuks. En de grote vraag is of je koffie lust, want coffee lovers opgelet. Vandaag kun je kans maken op een heus koffiepakket van Fairtrade Original! Dit foodmerk zorgt voor hele lekkere koffie, die op een eerlijke wijze wordt verbouwd, bereid en verpakt. Zo smaakt jouw bakkie pleur in de morgen nét even lekkerder. Dat wil je proeven, nietwaar?
Lees snel verder wat je wil doen om kans te maken.

 

Iedere werkdag die deze novembermaand telt, gaat er een nieuwe Bartventdeur open. Surf iedere dag opnieuw naar deze pagina om het deurtje van die dag te openen. Knock, knock: what will the Bartvent of today be? 

Fairtrade Original

Fairtrade Original

Fairtrade Original is een foodmerk met een missie, namelijk het bereikbaar maken van eerlijk eten en drinken voor iedereen. Hoe? Door het ontwikkelen van lokale handelsketens. Zo ook bij koffie. In de wereld van koffie is dat –op z’n zachtst gezegd– hard nodig. Elke koffieboer zou een leefbaar inkomen moeten verdienen, maar in de praktijk krijgt hij/zij vaak te weinig voor het product. Met het kopen van Fairtrade koffie(bonen) zorg jij ervoor dat de koffieketen transparant is en de koffieboeren (en hun families) een leefbaar inkomen verdienen. Daarbij krijgt jouw kopje koffie een originele, pure smaak. Mmm, ruik je die aroma al…?
Maar Fairtrade Original gaat een stap verder. Fairtrade Original is het eerste merk in de Nederlandse supermarkt dat met een koffielijn komt dat het gat dicht tussen het leefbaar inkomen en de wereldkoffieprijs. Dit is een hele grote én belangrijke stap voor de toekomst van ons kopje koffie. De toekomst van koffie staat, mede door klimaatverandering, onder druk en het is van belang dat koffieboeren de financiële ruimte krijgen om hun landbouwtechnieken te verduurzamen. De leefbaar inkomen referentieprijs is hiervoor bedoeld en gaat dus een stap verder dan ervoor zorgen dat boeren een inkomen verdienen waarmee ze kunnen voorzien in fundamentele basisbehoeften, zoals fatsoenlijke huisvesting, toegang tot voldoende gezond voedsel, goede gezondheidszorg en onderwijs voor kinderen in de familie.
Geen woord aan gelogen, Fairtrade Original zorgt voor de toekomst van jouw kopje koffie en voor die van de koffieboer. Hier lees je er nog veel meer over.

 

WINNEN WIL JE!

WINNEN WIL JE!

Wat er te winnen valt? Koffiebonen ‘Aroma’, oftewel koffie met een flinke hint van fruit, die –tijdens het drinken– overgaat in romige smaken als cacao, noten en chocolade. Om daar een beetje pit aan toe te voegen, krijg je ook ‘Community Coffee’ in dark roast. Deze (gemalen) koffie heeft een pittige smaak en levendig aroma. Deze koffie kan natuurlijk niet gemaakt worden zonder koffiebonenmaler en koffiefilters, dus hoppa, in het pakket. En waar drink je uit? Juist, een mok. Ook die én een porseleinen koffiefilterhouder are included!

Barts Boekje en Fairtrade Original geven een koffiepakket van Fairtrade Original weg. Winnaar worden? Meld je hier aan voor onze Bartventskalender en wie weet ben jij de gelukkige!