Flora Batava aan de Vecht, Nieuwersluis - Barts Boekje

Boutique hotel in Nederland

Flora Batava aan de Vecht, Nieuwersluis

Het liefst wil je de hele dag blijven, over de buitenplaats lopen en high tea-en bij het Theehuis, lekker actief suppen om dan de dag helemaal relaxed af te sluiten met een elegant diner in restaurant Bloei.

Een rijksmonument midden in het groen en aan het water – kunnen een paar nachten logeren nog idyllischer worden? Nee, dat lijkt ons stug. Flora Batava in Nieuwersluis heeft veel, zit bij allemaal leuks vlakbij en is zelf een pracht van een plek waar iedereen wel aan z’n trekken zal komen. Thee drinken op de buitenplaats, rustig opstaan met uitzicht op de Vecht of een gezellige borrel bij het Theehuis (ja, je ziet het goed – die is in de vorm van een boot). Bij Flora Batava werd ooit de eerste ananas geweekt, dat weet je nu mooi ook.

Sommige hotels maken het je zo moeilijk eigenlijk. Neem hier ons Flora Batava. Het liefst wil je de hele dag blijven, over de buitenplaats lopen en high tea-en bij het Theehuis, lekker actief suppen om dan de dag helemaal relaxed af te sluiten met een elegant diner in restaurant Bloei. Maar je wilt ook al die leuke dingen eromheen doen: shoppen in Breukelen, molens bezoeken en al de pracht en praal van de Vecht ontdekken. Geloof ons, maak er minimaal een midweek van en doe het gewoon allemaal. Ga lekker romantisch met zijn tweeën, maak er een kneuterweekend van met de meiden of waarom eigenlijk ook niet met de hele familie? Er zijn meer dan veertig kamers en suites, er is ruimte zat voor iedereen en echt meer (veel te veel) om te doen en zien.

Locatie, locatie, locatie

Heb je even? Flora Batava is echt in het midden van alles: wil je wat leuke dorpjes bezoeken? Binnen een blink of an eyeben je in Breukelen, Loenen of Maarssen, waar je heerlijk kunt struinen en terrassen. Vergeet de Korenmolen de Hoop in Loenen niet en Buitenplaats Doornburgh in Maarssen is een pláátje. Om de hoek van het hotel vind je Fort Nieuwersluis, een heel goede plek voor een kop koffie en genoeg ruimte voor de kids en keffers om rond te rennen. Tijd tekort om alles in de buurt te doen, hoor. Wandelen bij alle buitenplaatsen die de Stichtse Vecht rijk is, varen door de Loosdrechtse plassen of fietsen langs de Vecht. Zegt u het maar, we kunnen haast niet kiezen.

Het oog wil ook wat

Tsja, Flora Batava is een historische villa pal aan de Vecht, veel meer hoeven we niet te zeggen, toch? Gaan we wel doen natuurlijk, want er is zoveel! In de prachtige serre van het in-house restaurant Bloei zit je onder donkergrijs stalen balken, tussen exotische planten, met de neus bijna in de Vecht en omringd door groene pracht van de Flora Batava tuin en buitenplaats. Het eten is er om te smullen (en regionaal!) en opgemaakt als een klein kunstwerk. De kamers zijn ingetogen chique, met rustige kleuren, fluwelen details (die olijfgroene zitjes wil je ook thuis hebben staan) en een mooie houten vloer die wordt afgewisseld met grote diepgrijze tapijten op die plekken waar het telt (bij je bed bijvoorbeeld – geen koude voeten ‘s ochtends).

Keffers & Kroost

Bij Flora Batava is het één groot inclusief feest, want zowel de kids als de hondjes mogen mee. Lekker van de buitenlucht genieten, wandelen en ravotten in de omgeving en dan heerlijk terug naar je fijne kamer (let wel op, er is slechts één kamer waar viervoeters mogen logeren, dus check wel goed of je de juiste boekt).

Naar Flora Batava Meer foto's
Flora Batava Serre Flora Batava - Suite Flora Batava - Junior Suite Flora Batava - Cosy Room Flora Batava - Comfort Room Flora Batava - Junior Suite Split Level Flora Batava - Junior Suite Split Level

Adres

Hotel Flora Batava, Rijksstraatweg, Nieuwersluis, Nederland

Extra informatie

Inchecken: Vanaf 15:00

Uitchecken: Tot 12:00

Faciliteiten

Air conditioning
Bar
Bootverhuur
Comfortabele werkruimte
Dagelijkse schoonmaak
Dichtbij Centraal Station/OV
Droger
Familiekamers
Fietsverhuur
Gratis parkeren
Huisdieren toegestaan
Niet roken kamer(s)
Openslaande deuren naar terras
Privé ruimte voor oa vergaderingen
Privé terras
Restaurant
Tuin
Uitzicht over de rivier en achterliggend natuurgebied