Hotel Plantage Rococo, Velsen-Zuid - Barts Boekje

Boutique hotel in Nederland

Hotel Plantage Rococo, Velsen-Zuid

Parkeren doe je bij de paarden, dan een stukje wandelen, de hoek om en BAM! Plantage Rococo, eco-restaurant, café en hotel by Buitenplaats Plantage, in your face.

Niet voor niets is Buitenplaats Plantage een van onze favoriete adressen onder (of boven) de rook van Amsterdam. Zo namen we de stek op in ons Little Escapes boek en roeptoeterden we hier op BartsBoekje.com al regelmatig een lofzang over het eco-restaurant. En er is meer: de eigenaren openden Hotel Plantage Rococo by Buitenplaats – en dat kán natuurlijk alleen maar goed nieuws zijn.

Een enorme liefde voor de historie en authenticiteit, dat staat er voorop. Dat voel én zie je, dat nonchalante en toch gestylede, dat vriendelijke en toch aristocratische… Dat begint al als je aankomt bij het enorme statige pand midden in het groen. Parkeren doe je bij de paarden, dan een stukje wandelen, de hoek om en BAM! Plantage Rococo, eco-restaurant, café en hotel by Buitenplaats Plantagein your face.

What to do, what to do? Behalve je hele bezoek je ogen uit je kop kijken? Early birds in tha Rococo building?Zonsopgang pakken met een biologische espresso uit eigen Plantage keuken (welke goed is, dat wisten we toevallig al). Begin de dag met een wandeling in de wilde, sprookjesachtige, achtertuin om vervolgens aan te schuiven aan de hemelse ontbijttafel. Of neem een picknickmand mee terug de tuin in, ook leuk.

Locatie, locatie, locatie

Onder of boven de rook van Amsterdam, het is maar net hoe je het bekijkt, op zo’n kleine 20 autominuten van Amsterdam (West) vind je deze parel. Het fijne is dat het niet in the middle of nowhere ligt maar je wel de charmes van het buitenleven hebt. Dit knappe landgoed is onderdeel van een groep landgoederen aan de rand van het voormalige Wijkermeer in de gemeente Velsen. Haarlem om de hoek, het strand eveneens. Locatie Locatie Locatie!

Het oog wil ook wat

Een flinke vleug boho, een enorme dot creativiteit, het je ne sais quoi van voorbije tijden dat er in de lucht hangt en kleurenspel dat nonchalant oogt maar riekt naar een doordacht, precies goed concept. Vergane glorie en nieuwe stijl goneverschrikkelijk goed in het prachtig historische Landgoed Waterland (een 18e-eeuws landgoed). Wegzakken op oude leren stoelen zoals je blijft plakken in je vaste bruine stamkroeg en Plantage zou Plantage niet zijn als er geen (organic) rock & roll saus over de hele boel heen kwam: er zijn statige en massieve elementen, veel leer, grote planten en kunst aan de muren.

Keffers & Kroost

Of deze plek wel kidsproof is? Ja, meer dan zelfs. Genoeg ruimte voor het kleine spul om te spelen zowel binnen als in de tuin. Picknickmand vullen en go go go. Er zijn verschillende kamertypes waar je ook heerlijk kunt verblijven met de hele familie. En dan niet hutjemutje op elkaar; er is genoeg ruimte voor iedereen. Ook voor pap en mam, vinden we net zo belangrijk. Je keffer kun je dit keer thuislaten. En dat snappen we maar al te goed, op zo’n plek als dit heb je echt geen zin om de hele dag achter je viervoeter aan te huppelen.

 

Plantage Rococo, gelegen in Velsen-zuid, doe jezelf een lol en ga.

Naar Plantage Rococo Meer foto's
Plantage Rococo - hotels met restaurant Plantage Rococo Plantage Rococo Plantage Rococo Plantage Rococo Plantage Rococo Plantage Rococo

Adres

Eco Hotel Plantage Rococo, Rijksweg, Velsen-Zuid, Nederland

Extra informatie

Inchecken: 15:00

Uitchecken: 11:00

Faciliteiten

Bar
Comfortabele werkruimte
Dagelijkse schoonmaak
Familiekamers
Fietsverhuur
Gratis parkeren
Huisdieren niet toegestaan
Niet roken kamer(s)
Oplaadstation voor elektrische voertuigen
Privé terras
Restaurant
Spelletjes
Wasmachine