Kilmartin Castle, Lochgilphead, Schotland - Barts Boekje

Vakantiehuis in Schotland

Kilmartin Castle, Lochgilphead, Schotland

Rondom het kasteel, op eigen grond, vind je grote aangelegde tuinen met een outdoor living met pizzaoven, een Kamado Jo bbq, een aparte vuurplaats in een soort van modern neolithische setting en er is zelfs een wilde zwemvijver voor de durfals.

De perfecte hideaway aan de westkust van Schotland moet toch wel Kilmartin Castle bij Lochgilphead zijn. Een zestiende-eeuws kasteel in een prachtig, dramatisch landschap met alle gemakken en luxe van nu. In de stijl van toen, maar met ludieke details (zoals het neonbord in de Dining Room, pauwenbehang en het portret van Frank, de kasteelkat) en met een service die in de tijden van yore niet zou misstaan. Welke van de vier slaapkamers je ook kiest (of huur het hele kasteel): een laird of een lady ben je zodra je een voet over de drempel zet.

Auzzie Simo en Geordie Stef reisden door Schotland en waren opslag hoteldebotel op het landschap. Als bij toeval (ofsearch profiling cookies) lazen ze dat Kilmartin Castle te koop was. A dream come true, zeker ook voor de mazzelaars die hier nu heerlijk kunnen verblijven. Als je Kilmartin Castle exclusief boekt, heb je alle vier de slaapkamers plus de extra master bedroom 1550. Rondom het kasteel, op eigen grond, vind je grote aangelegde tuinen met een outdoor living met pizzaoven, een Kamado Jo bbq, een aparte vuurplaats in een soort van modern neolithische setting en er is zelfs een wilde zwemvijver voor de durfals.

Locatie, locatie, locatie

Je vindt Kilmartin Castle aan de wilde en ongerepte westkust van Schotland, in Argyll & Bute. Al meer dan 500 jaar staat dit kasteel hier waanzinnig te wezen aan het begin van de Kilmartin Glen, een vallei, uitgehouwen door de gletsjers van de laatste Ice Age. Lagen van rijke geschiedenis dus (denk standing stones voor de Outlanderfans, grafheuvels, Middeleeuwse steengravures en zelfs rotstekening van de eerste bewoners van Schotland). Je zit op drie minuten lopen van het Kilmartin Hotel met fijne pub en maandelijks veranderende guest ales en een goede whiskylijst, er is een lief museum met tearoom en als je met de auto bent (wel aanrader), kun je echt je lol niet op. Een klein uurtje rijden en dan zit je in Oban voor al je whiskyfantasieën, Tayvallich doe je aan voor vers en lokaal gevangen vis en het havendorpje Crinan is nog geen tien minuten rijden verderop. Daar vind je de kleinste vuurtoren die we ooit gezien hebben, een goede pub en verschillende wandelingen rondom het dorp.

Het oog wil ook wat

Poe, waar zullen we beginnen? Het kasteel is zoveel mogelijk in al haar oude glorie opgeknapt, maar dan natuurlijk wel met alle hedendaagse gemakken (indoor plumbing – zo’n fijne uitvinding). Geen kleine plastic zeepflesjes, maar vintage keramieken potten met fair trade shampoo, hergebruikt en upcycled houten details (of een hele zithoek, kunnen ze ook) en bijna alles wat je ziet, is gevonden bij kleine, lokale thriftshops en helemaal opgeknapt. De gezamenlijke woonkamer heeft riante banken, zachte vloerkleden en – hoe knus –  een houtkachel. Er is een prachtige buitenplek  mét keuken, een boomgaard en een moestuin. Veel van wat je bij je ontbijt geserveerd krijgt, komt ook precies daaruit.

Keffers & Kroost

Goedgemanierde honden zijn meer dan welkom, maar kids onder 12 mogen uit logeren terwijl paps en mams alle wijn drinken.

Naar Kilmartin Castle Meer foto's

Adres

Kilmartin Castle, Kilmartin, Lochgilphead, Verenigd Koninkrijk

Extra informatie

Inchecken: 16:00

Uitchecken: 10:00

Faciliteiten

Barbecue
Bluetooth speaker
Comfortabele werkruimte
Dagelijkse schoonmaak
Dichtbij Centraal Station/OV
Fietsverhuur
Gratis parkeren
Huisdieren toegestaan
Niet roken kamer(s)
Spelletjes
Uitzicht over de rivier en achterliggend natuurgebied
Wasmachine
Zwembad