Parc Broekhuizen, Leersum - Barts Boekje

Boutique hotel in Nederland

Parc Broekhuizen, Leersum

Bij de inrichting van Parc Broekhuizen werd allerminst op safe gespeeld: indrukwekkend is het kleurgebruik.

Magnifiek, ja, maar dat werd het niet zomaar: onder scherp toezicht van de rijksdienst voor de Monumentenzorg werd het landgoed jarenlang gerenoveerd. De historische elementen van zowel het in- als het exterieur werden in ere hersteld en aangevuld met eigentijdse kunst, maatwerk (haast geen kamer is hetzelfde), marmer (veel marmer) en modern design, veelal van Italiaanse en Scandinavische afkomst. Parc Broekhuizen Leersum is in één woord prachtig.

Beloof ons één ding. Tijdens je verblijf raden we het sterk aan om te blijven eten bij Bistro LOF. Dit is namelijk niet zomaar een Bistro. Van de oude, monumentale boerderij naast de orangerie werd een uiterst knappe plek gemaakt. Een mix tussen historie en nu. Op zoek naar meer luxe, dan is restaurant Voltaire ook een good to go. In 2018 ontvingen ze hier de eerste Michelin-ster, dus heerlijk zitten en happen. Sinds afgelopen januari 2022 runt Chef Arturo Dalhuisen (je weet wel, van Daalder en The White Room van Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam) het schip. Arturo en zijn team zijn nu verantwoordelijk voor het Menu Voltaire, een zevengangen menu waarin alleen de beste seizoensingrediënten gebruikt worden. Frisse tonen, lichte zuren, verfijne specerijen: je vindt het bij Voltaire.

Culinair Landgoed Parc Broekhuizen heeft op donderdag 26 oktober de Green Globe certificering behaald: een internationale erkenning voor duurzaam opereren binnen de reis- en toerisme industrie, en dus een belangrijke stap naar het verduurzamen bij Parc Broekhuizen. Nóg een pluspunt!

Het oog wil ook wat

De suites op de bovenste etages in het hoofdgebouw van hotel Parc Broekhuizen in zijn dromerige, witte en luxe pied-à-terres om nooit meer uit te komen, met dikke dekens op de enorme bedden, meer grijswit marmer en nog meer goed gekozen moderne kunst in veel zwart-, wit- en goudtinten. De hotelkamers boven de vroegere koetsstallen kregen een jonger, meer urban karakter. Donkerder, meer hout en diepe, warme kleuren. Bij de inrichting van Parc Broekhuizen werd allerminst op safe gespeeld: indrukwekkend is het kleurgebruik. Op de statige eeuwenoude houten trap (zo’n trap die je uit films kent en waar je, bovenaan de treden, uitkijkt over het bordes) kwam een op maat gemaakte loper met overlopende, warme kleuren. Natuurlijk is er ook genoeg groen, en helemaal op z’n Parc Broekhuizens: op de gang is een kas nagebootst met open plafond en botanische elementen.

Locatie, Locatie, Locatie

Parc Broekhuizen ligt in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het is een natuurgebied met bossen, stuifduinen, vennen en heidevelden. Fietsen en wandelen it is. Ben je into het golfen? Iets verderop ligt een 27 holes golfbaan van landgoed Anderstein.

Keffers & Kroost

Ja en Ja. Hoe leuk, je keffer mag gewoon mee naar Parc Broekhuizen. Wel alleen in de Koetshuiskamers en bij Bistro LOF (dus niet in het hoofdhuis en restaurant Voltaire). En je kroost is ook welkom. Op sommige suites en kamers kan een extra bed neergezet worden (voor €50,-), ook hebben ze er enkele babybedjes voor op de kamers (voor €15,-). Lange wandelingen maken samen met je viervoeter en daarna heerlijk aanschuiven voor een borrel. Wil je relaxed eten met het kroost, dan is Bistro LOF een aanrader. Hier hebben ze ook gerechten speciaal voor de kleintjes.

Naar Parc Broekhuizen Meer foto's
Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen Parc Broekhuizen

Adres

Parc Broekhuizen, Broekhuizerlaan, Leersum, Nederland

Extra informatie

Inchecken: 15:00

Uitchecken: 11:00

Faciliteiten

Air conditioning
Bar
Beamer
Comfortabele werkruimte
Dagelijkse schoonmaak
Droger
Familiekamers
Fietsverhuur
Gratis parkeren
Huisdieren toegestaan
Massages
Niet roken kamer(s)
Oplaadstation voor elektrische voertuigen
Privé ruimte voor oa vergaderingen
Privé terras
Regendouche
Restaurant
Spelletjes
Tuin
Uitzicht over de vijver en omliggende natuur
Wasmachine