RØSTIG, Kedichem (Utrecht) - Barts Boekje

Glamping in Nederland, Utrecht

RØSTIG, Kedichem (Utrecht)

Je krijgt hier genoeg ruimte om alle rust (RØST, rust, you get it) te pakken, letterlijk en figuurlijk.

Je denkt misschien dat dit ergens in het verreweg Scandinavië ligt (die Ø doet ‘t ‘m), maar niets is minder waar. RØSTIG ligt gewoon in ons eigen Utrecht, in het pittoreske Kedichem net boven Gorinchem. Vorig jaar was het een groot succes, dus RØSTIG pakt hem lekker door op een nieuwe locatie: niet midden in het bos, maar aan de oevers van de prachtige Linge. Dus wil je nietsen, juist wandelen of met een kano het water verkennen: een tipi bij RØSTIG boeken is dan je bovenste prio op de wishlist.

Je krijgt hier genoeg ruimte om alle rust (RØST, rust, you get it) te pakken, letterlijk en figuurlijk. Lees een boek (eindelijk tijd voor), doe mee met één van de workshops die dagelijks gegeven worden (alle smaken zijn er: meditatie, zelfontwikkeling en yoga), ontspan in de drijvende wellness (ja, ja, ja!) inclusief sauna en hottub en geniet. Zoals de lui achter RØSTIG zelf zeggen: ze zijn de ambassadeurs van de lage hartslag, de Zuidas van het zen-gevoel en de Harvard voor hangmat-luieren. We couldn’t have said it better. Alle workshops zijn trouwens in de prijs inbegrepen, dus geen onverwachte uitgaven of kleine lettertjes. Twee weken van tevoren krijg je een mail met wat er allemaal aan bod komt. De keuze is reuze en helemaal aan jou.

Insiderstip: neem een zaklamp en zwemkleding mee. Beiden komen goed van pas. Zaklamp kun je wellicht nog lenen, maar die bikini houden ze liever zelf aan.

Locatie, locatie, locatie

In het groen en aan de oever van de Linge, dus een overdaad aan natuur, stilte en pak-even-een-moment-voor-jezelf. Op het kamp zelf vind je hangmatten om in te dutten, een kampvuur voor dat ultieme outdoor gevoel en om ‘s avonds je mede-campinggenoten te ontmoeten en er is, en dit is een dikke dikke plus, een horecagelegenheid aan het water. Want iedereen weet: bier + kamperen + kampvuur = ultiem ontspannen. Er zijn genoeg kleine plekken bij RØSTIG om te ontdekken waar je je chill kunt vinden of bouw een zandkasteel op het RØSTIG-strand. Allerleukst is de expeditiekaart volgen en op schattentocht naar een onbewoond eiland. In de buurt vind je ook genoeg lieve dorpjes, zoals Gorinchem (de oudste vestigingsstad van Nederland en op fietsafstand) of Heukelom, waar je heerlijk bier kunt drinken bij Proeflokaal ‘t Kuipertje.

Het oog wil ook wat

Zowel de solo tipi als de regular tipi hebben een eigen houtkachel voor de deur (of tentflap eigenlijk) en een heerlijk comfortabel bed. Met een diameter van vijf meter heb je ruimte zat (zelfs voor een schildersezel met verfspullen. En ja, dat kun je zeker aanvragen). Je vindt er nachtkastjes, een kist voor je kleding, een heul fijn bed, gedekt en wel, en dit allemaal in een rustiek-sjieke opzetting. Niet teveel poespas, maar wat er staat is precies goed. Comfy stoelen buiten met linnen zitvak, kleurig Perzisch tapijt en je tafel is, hoe kon het anders, een op-z’n-kop-sinaasappelkistje. Lantaarntje erbij, vuurschaal aan en aaaaaaahhh.. Of ga je toch voor de houten pod? De ideale manier om van RØSTIG te genieten, met een beetje meer luxe. Een houten huisje met elektra en fijn bed, wat wil je nog meer.

Keffers & Kroost

Kijk, de bedoeling is dat je hier tot rust komt, even weg van alle reuring. Dat blijft lastig met het kleine grut, dus die vind je hier (helaas of lekker, dat moet je zelf beslissen) niet. Vanaf 18 jaar is iedereen welkom. De viervoeters blijven om precies deze reden ook thuis.

Naar Røstig Meer foto's
Røstig Røstig Røstig Røstig

Adres

V37Q+HV Vuren, Nederland

Extra informatie

Inchecken: 16:00 uur

Uitchecken: 12:00 uur

Faciliteiten

Bar
Barbecue
Bootverhuur
Gratis parkeren
Hot tub
Massages
Niet roken kamer(s)
Op loopafstand van het strand
Privé terras
Restaurant
Sauna
Spa en wellnesscentrum
Spelletjes
Uitzicht over de haven en het water
Uitzicht over de rivier en achterliggend natuurgebied
Yogalessen