Het is vandaag 3 oktober 2023
Over Barts Boekje

Welkom op Barts Boekje! Je bent hier op het juiste adres voor alle reis-, horeca en lifestyle tips.

Over ons

BartsBoekje.com is een Nederlands reis- en lifestyleplatform dat ruim 10 jaar geleden opgericht werd door Maartje Diepstraten. Gestart als hobby, ontstaan vanuit tal van plakboeken, scheursels en aantekeningen (het ‘boekje)’ en in eerste instantie alleen bedoeld als zoekmachine voor vrienden en bekenden. Ruim tien jaar later is BartsBoekje.com uitgegroeid tot één van de grootste reis- en lifestyle platforms van Nederland en tot een actuele verzameling van hippe hotspots, gouwe ouwen en niet te missen merken die the good life’ nog aantrekkelijker maken.

De oorspronkelijke reden om de website te lanceren is nooit uit het oog verloren: Barts Boekje is er alleen voor tips die het team zelf ook wil opvolgen. Tips die we aan onze vrienden, ooms, tantes en stiekeme verliefdheden willen tippen. Deze authentieke graadmeter heeft ervoor gezorgd dat Barts Boekje bekend staat als een betrouwbare, originele website die zich echt weet te onderscheiden van de meute. Een ‘Bartje’ is een adres of merk dat minstens vier van de vijf boxen aantikt; een geloofwaardig product, een inspirerende en authentieke locatie, fijne mensen, een ‘je ne sais quoi’ en datgene dat het leven net wat leuker en/of beter maakt.

Volg je Barts Boekje alleen op Instagram, dan zou je misschien kunnen denken dat Barts Boekje een one (wo)man show is. MIS! Achter Barts Boekje schuilt een enthousiast team freelance professionals die het speuren naar de leukste plekken, merken en andere bronnen van inspiratie naar een hoger plan hebben getild. En daar voor onze klanten de mooiste content voor maken. Stuk voor stuk mensen die dag in dag uit niks anders doen dan een wel overwogen edit maken op al het moois dat er te vinden is out there. Hier stellen we ze aan je voor.

Maartje Diepstraten

De eerste Bart

Bart? Wie is dan Bart? Nou, dat is dus Maartje. Een bijnaam vanuit haar jeugd, niets meer en niets minder. Of nou ja: het Boekje van Bart bekt natuurlijk wél heel lekker. En zo begon Barts Boekje ook: als hobby. Tal van plakboeken, scheursels en aantekeningen. Toen die digitaal gingen was Barts Boekje in eerste instantie alleen bedoeld als zoekmachine voor vrienden en bekenden. En dat alweer bijna 10 jaar geleden. En gelukkig is Maartje alláng niet meer de enige Bart! Nee joh, een klein voetbalteam aan Bartjes hebben we inmiddels verzameld, waarvan hier onder actie. Barts Boekje is misschien haar eerste ‘kind’ maar ze heeft er nog één: Vito van 3 jaar. En een Barts Baby op komst. Een man is er ook: Dirk. En een hond: Willem. Met hen woont ze in het centrum van Amsterdam, maar ach, dat kun je via Instagram allemaal volgen.

Anne Akkerman

Barts Boekjes newest! 

Zolang Barts Boekje bestaat denkt, brainstormt en support Anne via de zijlijn mee als zijnde bestie van the origional Bart. Fervent afnemer van de allereerste echte boekjes van Bart, vanaf het eerste uur. Sterker nog: ze zag deze tijdens vele stedentrips en vakanties live tot stand komen. Zelf werkte ze als ZZP’er bij bedrijven als Heineken, Nike en het Rijksmuseum. De ervaring die ze daar opdeed, neemt ze nu mee naar Barts Boekje. Niet meer aan de zijlijn, maar vol in the game!Anne woont in Amsterdam-Oost met vriend Joao en vers puppekind Zaza. Ze houdt, hoe kan het ook anders, van reizen, eten en drinken.

Kim ten Have

Barts Amsterdamse Avonturier

Aha, een geboren en getogen Amsterdammer die nooit genoeg krijgt van de stad toegevoegd aan het Barts Boekje team. Geboren en getogen inderdaad, en nog steeds vind ze het heerlijk om uren rond te wandelen en te genieten van alles wat er in haar stad gebeurt. Op die manier leert ze alle nieuwe horeca ontdekken, want als wijn drinken en lekker uiteten gaan als hobby telt, dan is dat haar favoriet. Graag gaat ze op pad met haar familie, vrienden of vriend, want als je haar kent, dan weet je dat ze niet graag stil zit en zich graag onder de mensen bevindt. Ze slaat niet snel een feestje of een uitnodiging voor een goed dinertje over. Naast haar geliefde stad Amsterdam ontdekt ze ook graag andere landen en steden. Van rondtoeren met een camper, leren kiten of surfen tot dwalen met een backpack. De afgelopen jaren werkte Kim als sociaal cultureel ondernemer. Hoi Kim!

Nina van Hilst

Barts Bewuste Bestie

Door naar het oudste Barts Boekje familielid (in Barts Boekje jaren hè, in Barts Boekje jaren…): Nina is al zes jaar een onmisbaar part of the team en schrijft sinds dag één over duurzaamheid. Belangrijk, vinden we. Ook belangrijk: een beter, duurzamer leven combineren met het Goede Leven! En dat is precies wat Nina doet. Immers: we don’t need a handful of people doing sustainability perfectly. We need millions of people doing it imperfectly. Bewust leven én leuk leven, dat gaat perfect samen en Nina schrijft erover op Barts Boekje. En in het tijdschrift FLOW. En ze legt het vast op camera, want dat is, naast schrijven, Nina haar andere professie: fotografie. Van Motherhood tot de mooiste plekken ter wereld. Haar liefde? Dat is dochter Tala met wie ze in het mooiste huisje van Haarlem woont.

Sanne Carbaat

Chef Bart

Ah, daar hebben we Sanne. Al meer dan twee jaar aan Barts Boord en onmisbaar, op vele fronten. Chef Bart is misschien een redelijk unieke titel, maar komt erop neer dat Sanne van alles wel iets af weet en dus overal een beetje aan het Cheffen is. Een meer dan vlotte pen, een aanpak-mentaliteit waar je U tegen zegt en ze tapt het beste biertje van het land. Want dat is – eerlijk is eerlijk – Sanne haar grootste liefde: bier. En kom er nou niet mee aan dat je niet van bier houdt, want “dan heb je jouw bier gewoon nog niet gevonden”. Aha. Meer liefdes in het leven van Sanne? Yes. De Engelse Chris met wie ze een stulpje in hartje Amsterdam bewoont. Hoewel de kans vrij groot is dat de twee hun biezen pakken en hun heil in de UK gaan zoeken… Voorlopig houden we haar nog even hier.

Isa de Laat

The one and only chef content

Nog niet zo lang part of the Bart’s family, maar al langer (veel langer!) aan het schrijven! En dat nu als contentmanager bij Barts Boekje (yes, dat is de functie). Uit het zuiden vandaan reist ze naar kantoor en in de avond weer terug voor het hockeyen en natuurlijk de gezelligheid. Owja, en school: die wordt tussendoor ook nog gered. Onlangs studeerde ze af aan de School voor Journalistiek en nu volgt ze de master Digitale Media en Bedrijfscommunicatie. Ook in het zuiden dus. Nieuwste project? TikTok! Volg je ons al?

Demi Passier

Onze holiday-lover en Creative Sales vriendin

Helemaal vers van de pers hebben we Deem aan ons team toegevoegd! Studeren deed ze aan de Hoge Hotelschool in Amsterdam, en haar favoriete bezigheid is zonder twijfel op reis gaan met haar vriendinnen of lieve vriend uit ’t Zuiden van ons kikkerlandje. Waarmee ze nét is gaan samenwonen in Amsterdam. Al is haar grote droom stiekem om later in het buitenland te wonen, maar voor nu moet ze nog even wachten tot ze manlief mee kan sleuren. Als je haar ’s avonds zoekt, is ze waarschijnlijk uit eten, of vind je haar met een espresso martini, een vette fles Chardonnay en het halve menu voor haar neus. Ohja, wat ze bij ons doet is creatieve sales zoals wij dat met een mooi woord noemen. Deem kan kan als geen ander met je meedenken, en een te gek samenwerkingsplan voor neus gooien. Ook kan ze stiekem heel goed knappe kiekjes schieten. Daarom komt ze graag bij je langs om dit te doen en een real life koffietje te drinken. Gewoon omdat het (weer) kan!

Yfke Voorbij

De Levensgenieter

Terug van weggeweest: Yfke! Ruim twee jaar na haar stage bij Barts Boekje, en na het afronden van haar master communicatiewetenschap, is ‘onze Yf’ weer terug op het honk als Creative Sales. Drie dagen per week gereserveerd voor de meest toffe advertorial plannen, én ze weet als geen ander hoe ze content moet maken. Op zoek naar een creatief met heel veel smaak? Vooral even aankloppen bij onze Yfke (en nee, nu laten we haar natuurlijk nooit meer gaan)!

Manon

Je Hey Frits-er

Manon is Hey Frits en Hey Frits is Barts Boekje zoals het tien jaar geleden begon. Sinds maart 2022 is Bart x Frits een feit en onder de vleugels van Bart’s Boekje gaat Hey Frits gewoon verder met alles wat Manon al deed: schrijven over de leukste plekjes in Nederland (en af en toe het buitenland) voor iedere portemonnee. Naast een liefde voor reizen, fotografie en schrijven móet er nog één ding in dit dingen-die-Manon-graag-doet-rijtje: katten knuffelen. En kat Frits is de gelukkige bij haar thuis (en dat verklaart ook meteen de naam Hey Frits) Thuis is trouwens Amsterdam-Noord, waar ze is blijven plakken na haar vertrek uit ’t zonnige zuiden (das dus Brabant) en na de studie. Die zon mist ze nog wel regelmatig daar in Amsterdam dus als het even kan vertrekt ze zo vaak en zo lang mogelijk naar zonnigere oorden (en dan graag verder dan Brabant!)

Michel + Renske

Het dreamteam

Dat een ‘team effort’ altijd een goed idee is, bewijzen ‘onze’ Michel en Renske keer op keer. Hij maakt de mooiste foto’s, zij heeft een ongekende neus voor de allerleukste adressen. Ogenschijnlijk onvermoeibaar crossen ze stad en land door. Niet voor ons hoor, nee joh: die adresjes checken doen ze vooral voor zichzelf en hun twee dotten van koters, Sef van 4 en Flo van 0. Barts Boekje mag vooral blij zijn daarvan te mogen profiteren. Leuk om te weten: Michel is, naast team Barts Boekje, Mr. Hoxton Amsterdam (dat heerlijke hotel in het centrum van de stad) en Renske werkt voor Naïf (Natural Skincare voor groot en klein) en zorgt ervoor dat de fijne producten goed verkocht worden en op de juiste plekken te verkrijgen zijn.

Evi

Barts Boonstra, a.k.a. Barts Bruiloft by Evi

Ha! Bij Evi moet je zijn als het om all-things bruiloften gaat, van een verloving via de leukste fuif met je besten, tot aan de honeymoon. Event? Evi! Is echt zo, want als Evi met de scepter zwaait, dan kun je er vanuit gaan dat álle details in de spotlight staan, en dat jullie nog steeds het middenpunt zijn. Speels maar ook chic, eigentijds maar altijd classy mét karakter. Basically jullie eigen liefdesverhaal omgetoverd tot een weergaloze beleving – maar dan houden we op hoor. Wel nog leuk om te weten: Evi is een heuse film-junkie dus met dat real-life romcom effect zit het wel snor. Hallo main character vibes op jullie grote dag! 

Tosca Witlox

Barts Beauty Ambassadeur

Na een lange zoektocht, besloot Tosca Witlox het roer om te gooien. Ze verruilde een carrière in internationaal recht voor het vak schoonheidsspecialisme waar haar hart écht ligt. Na de opleiding tot schoonheidsspecialiste begon ze eerst haar eigen schoonheidssalon in het zuiden van het land, maar zocht meer uitdaging in de grote stad. Bij leermeester Dany Diop, in Amsterdam, waar modellen en actrices komen, geeft Tosca heerlijke facials voor ‘glowing skin’.  Met haar holistische visie op schoonheid verdiept zij zich ook in innerlijke beauty. In haar vrije tijd reist Tosca met liefde en passie de wereld af op zoek naar de meest ontspannen wellness spots. Als beauty ambassadeur zal zij dus allerlei tips geven om jullie te laten stralen van binnen en van buiten.

Mick & Dior

Ons Dynamische Dubai Duo

“Dubai draait alleen maar om glitter, glamour, luxe en pronken…” Nee hoor! Mick en Dior vegen al die vooroordelen van tafel. Voor de echt goede, laid back, relaxte plekjes in en ridn Dubai moet je maar eens bij Mick en Dior aankloppen. Allebei werkzaam in de tech-industrie, en allebei met een ongekend talent voor het spotten van al het leuke in Dubai. Niet alleen in en rond Dubai hoor, eigenlijk weten ze alles wel te vinden in de Verenigde Arabische Emiraten. O, en ja, die vooroordelen hadden ze zelf ook, toen ze verhuisden naar het Midden-Oosten… Moeten we dat nou wel doen? Maar ze gingen en nu willen ze (voorlopig) niet meer terug. “Het is veilig en we voelen ons er thuis.”

Caroline Kruijssen

La vie en rosé vanuit Frankrijk!

Na 13 jaar in het geweldige Amsterdam te hebben gewoond, een winkel te hebben gerund (KOKO Coffee & Design) en 3 kinderen rijker was ze toe aan een nieuw avontuur. De droom was om in een mediterraans land te wonen dus zodoende ging de reis naar La douce France onder het motto “vooral het leven pakken, genieten en doen!” In de Provence-Alpes-Côte d’Azur draait het leven om sfeer, goed eten en geweldige wijn en laat ze dat nou allemaal even belangrijk vinden als echte Brabantse Bourgondiër. Nu de kleinste telg bijna naar school gaat heeft ze alle vrijheid om de leukste en lekkerste spots te ontdekken. Tussendoor spelen ze zelf een soort B&B in hun droomvilla: vrienden komen vaak langs om samen te genieten van al het moois en lekkers wat Frankrijk te bieden heeft. La vie en rosé!

Ella van Helvoirt

Bart's Boston Blogger

Op zoek naar avontuur, besloot Ella haar corporate baan in PR op te zeggen om haar liefde op te zoeken aan de andere kant van de oceaan: Amerika! Aan de oostkust is ze nu vooral in de heerlijke stad Boston te vinden. Yes precies, de stad van Harvard square, de Red Sox en de lekkerste lobster rolls. Struinend door de straten gaat deze krullenbol op zoek naar de beste koffie, mooiste hotels en leukste marktjes. En natuurlijk de restaurants, want hadden we al gezegd dat ze een echte foodie is? Dit is allemaal te zien onder haar alter ego @smulkrul, waar de befaamde bagels en hotdogs worden gedeeld. Dus staat er een reisje USA op de planning, bekijk dan snel waar deze meid al is geweest!

Marcelle mudde

Work hard, play hard - live vanuit Kaapstad

Is er iets wat Marcelle niet kan en wil aanpakken? Denk het niet. Wat je kunt dromen, kun je ook doen, is haar motto. Dus pakte ze samen met partner in crime Sonny bijna 6 jaar geleden haar koffers voor Kaapstad om niet meer (op een paar maanden per jaar de combinatie Nederland/Frankrijk na – the best of both worlds) terug te keren. Vanuit Kaapstad stampt ze het ene na het andere (te gekke!) bedrijf uit de grond: samen met Sonny runt ze de Restaurant Week in Zuid-Afrika en samen met verschillende vrienden runt ze zowel Mala Africa (de mooiste stoelen direct ingekocht van de makers) als Tailor Made Cape Town (je Kaapstad vakantie helemaal op maat en on point). We schreven samen met Marcelle Cool Cape Town en Cool Cape Town Kids én Marcelle schrijft 2 x per maand over haar drukke leven in Kaapstad in onze nieuwsbrief column. Vergeet ik nou ook nog te zeggen dat zij en Sonny een prachtig dochtertje hebben? Want dat ook nog ja.

Sabrina Kuipers-van Dam

Orange is the New Back Bart - live vanuit Dubai

Wie bubbly Bart energie zoekt, met een oranje sausje en een dijk van een smaak op alles wat betreft interieur én de mooiste plekjes, mag in de richting van Dubai kijken hoor. Daar huist ‘onze’ Sabrina namelijk. Tijdelijk: daarna is het Zuid Hollandse Ouddorp de bestemming van de Bredase. Tot die tijd houdt ze ons op de hoogte van al het leuks dat Dubai te bieden heeft. En ja, dat is dus echt meer en leuker en mooier dan je dacht!

Janneke Koelemaij

Barts head of wine - live vanuit Mallorca

Een raszuiver ‘ik vertrek’ verhaal gone good? Dat is het verhaal van Janneke. Nog niet zo lang geleden pakte ze haar koffers om voorgoed naar Mallorca te vertrekken voor een leven in bikini. Nouja, voorgoed… Het kan zomaar zijn dat ze samen met vriend Gregor over een jaar weer ergens anders uithangt – het voordeel wanneer een zeilschip voor een groot deel je thuis is. Wat wel voorgoed is, is dat ze haar mode-verleden aan de wilgen hing en het wijnbestaan instapte. Met haar eigen wijnlabel Grape Jane zoekt en selecteert ze de lekkerste (nu nog vooral Spaanse) wijnen en organiseert ze creatieve tastings op de leukste adressen in Spanje én in Nederland. En daar waar de zon haar brengt.

Gina van der Kraan

The One and Only Business Bart

Ah, de hekkensluiter (van het vaste team). Het beste paard van stal. De ‘last but not least’-er: here comes Gina! De veelal onzichtbare maar desalniettemin drijvende kracht achter Barts Boekje. Zonder Gina geen Barts business zeg maar en zonder business geen Barts Boekje. Laten we wel wezen. Geen klein lettertje blijft door Gina ongezien en dat te allen tijde met een groot hart dat hartstikke hard klopt voor team Bart.

Bo Peters

Barts Bo a.ka. Barts ambassadeur in Limburg

‘Onze’ (mogen we dat al zeggen? Ja, dat mogen we best) Bo (immer: Barts Bo, what’s in a name) is in daily life werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog in de GGZ. Kijk, daar hoort natuurlijk een fikse dosis the good life naast te bestaan. En zo geschiede: Bo reist in het campertje dat ze met haar vriend eigenhandig verbouwde rond dichterbij huis (Corona made them do that) en door Europa. Wijnen is key (joh) en dus startte ze een wijncursus. Niet zomaar hoor. Nee: de Grote Droom is een eigen wijngaard met B&B zijn of een tiny house park. Dus zit ze in Limburg nu al goed. Waarom ambassadeur voor Bart? Simpel: vrienden en familie kloppen steevast bij Bo aan voor allerhande hotspotstips omdat ze weten van de tientallen lijstjes in haar telefoon. Wonen doet ze in een statig herenhuis uit 1919 (al is de huizenpassie staat blijvend aan) is en vriendlief is een gedienstig hobbyfotograaf (top).

Julia Leijzer

Barts explorer in binnen-en buitenland

Dit is onze Juul, Barts explorer in binnen-en buitenland! Geen koffietentje waar ze nog niet is geweest. Want, waarom zou je studeren in een ‘saaie’ bibliotheek als er zoveel leukere plekken zijn? Julia is bezig met een master Arts & Culture aan de Universiteit en stapt elke ochtend, na een wandeling door de natuur of haar Nijmeegse stad, de deur uit op zoek naar weer een nieuwe hotspot om haar laptop open te klappen. Het liefste op een plek waar ze ook een taartje kan bestellen (want dat heb je dan verdiend toch?), en de dag kan afsluiten met een glas champagne, gewoon omdat het kan. Natuurlijk doet Juul veel meer, want als ze niet aan de wandel of studie is, reist ze het liefst de wereld over op zoek naar mooie stranden en nieuwe culturen. Zo gaat ze volgend jaar een half jaar studeren in Parijs, om ook deze toffe stad te ontdekken.

Merche Ariza Gallego

London Calling!

Na een jaar als au-pair gewerkt te hebben werd ik verliefd op Londen (en een Londense jongeman, die me naar veel bijzondere plekken bracht, maar dat terzijde). Na een studie Fashion Design aan de kunstacademie besloot ik dat het tijd was om terug te keren naar de stad waar ik mijn hart verloor. Mijn grootste passies zijn mode, eten (ik beschouw lekker eten als mijn #1 hobby), musea bezoeken en schrijven. Ik ben altijd op zoek naar inspirerende plekken in deze te gekke stad, het allerliefste waar ik de hippe Londenaren kan spotten.

Lisanne van Marrewijk

Chef Zweden (live vanuit Stockholm)

Zie het leven als een speeltuin, dat is wat Lisanne je aanraadt. En dus verhuisde ze samen met haar vriend naar Stockholm, want: waarom niet?! Terwijl ze zich een weg baant door het leven als expat, doet ze op Barts Boekje live verslag van alles wat de stad – en Zweden in het algemeen – te bieden heeft. Van de beste plekken voor je dagelijkse dosis kardemummabullar tot de mooiste hideaways in de natuur. Want volgens haar is de ruim 500.000 km² die Zweden rijk is een ondergewaardeerd stukje Europa. Lisanne is ook online editor bij Flow Magazine en werkt als freelance contentspecialist voor merken die impact maken. O, en in het geheim werkt ze aan een platform over geluk.

Lotte van Zijl

Avonturier in Canada en Rotterdam

Van Kaapstad naar Barcelona (en heel wat tripjes tussendoor), maar nu is Lotte aan het genieten van het stadse leven in hartje Rotterdam. Wie weet wat de toekomst brengt, want misschien vertrekt ze in de toekomst wel naar de Canadese bergen met haar vriend. In haar vrije tijd ontdekt ze het liefst nieuwe restaurants (inclusief een goede fles wijn), duikt ze de stad in of pakt ze het vliegtuig naar een bijzondere bestemming (het liefst een zonnige). Op Barts Boekje zal ze verslag doen van het altijd bruisende stadsleven en de natuur in Canada. Van hippe restaurants, must-visit feestjes en vintage marktjes tot toffe camper routes, natuurparken en unieke staycations tussen al het groen: bij Lotte ben je aan het juiste adres. Naast het verzamelen van de leukste plekken voor ons is Lotte ook commercieel redacteur bij Libelle en werkt ze als freelancer voor Elegance en Happy in Shape.

Ashlee van Luit

Traveling the World...

Ashlee van Luit (35) woont in Nederland, maar is het grootste gedeelte van het jaar in het buitenland te vinden. Samen met haar man, kunstenaar Marcel van Luit, en hun twee zoons reizen ze de hele wereld over om te exposeren. Ze wordt snel verliefd op een land en dat is ook niet zo gek, want door hun werk komen ze constant op de meest bijzondere plekken. Ze is altijd en overal op zoek naar het leukste nieuwe restaurant, de beste koffie, het lekkerste dessert en de leukste boutique om jonge, lokale designers te ontdekken. Op Barts Boekje schrijft ze over die plekken waar ze regelmatig te vinden is, zoals Mexico (City), LA en Toronto.

Fenne Koenraadt

Fenne ontdekt Breda

Maak kennis met Fenne. Fenne bezoekt voor ons de leukste plekjes in de Parel van het Zuiden: Breda. Haar love language is niet voor niets quality time, want ze hecht veel waarde aan gezellig samenzijn en het delen van betekenisvolle momenten. Dit doet ze dan ook het liefst onder het genot van een verse koffie, een uitgebreid etentje of een concertbezoek. Daarnaast heeft ze een grote passie voor mode, make-up en lifestyle en kan ze uren doorbrengen op Pinterest. Samen met haar vriendinnen en vriend (een chef en desembakker) gaat ze er graag op uit in Breda en schrijft ze over de “places to be” in deze prachtige Brabantse stad.

Annemijn Heijstek

Ons Boeken Bartje

Schaf maar vast een e-reader of bibliotheekpas aan, want Annemijn deelt elke maand de allerbeste boekentips! Naast haar grote liefde voor boeken drinkt ze heel graag wijntjes met vriendinnen, trekt ze regelmatig (met tegenzin, maar toch) haar hardloopschoenen aan en maakt ze natuurlijk het liefst zo vaak mogelijk tripjes naar binnen- en buitenland! Ze oefent trouw elke dag op Duolingo haar Italiaans, want de droom is om ooit haar boeltje te pakken en te vertrekken naar Italië. Voor nu woont ze nog even in het gezellige Breda met haar vriend en hond Bowie, maar ze is ook vaak te vinden in andere favoriete Brabantse steden. En de leukste plekjes daar, die deelt ze natuurlijk ook met jullie!