Team Barts Boekje - Barts Boekje
Barts/

Over ons

Volg je Barts Boekje alleen op Instagram, dan zou je misschien kunnen denken dat Barts Boekje een one (wo)man show is. MIS! Achter Barts Boekje schuilt een enthousiast team freelance professionals die het speuren naar de leukste plekken, merken en andere bronnen van inspiratie naar een hoger plan hebben getild. En daar voor onze klanten de mooiste content voor maken. Stuk voor stuk mensen die dag in dag uit niks anders doen dan een wel overwogen edit maken op al het moois dat er te vinden is out there. Hier stellen we ze aan je voor.

Maartje Diepstraten

De eerste Bart

Bart? Wie is dan Bart? Nou, dat is dus Maartje. Een bijnaam vanuit haar jeugd, niets meer en niets minder. Of nou ja: het Boekje van Bart bekt natuurlijk wél heel lekker. En zo begon Barts Boekje ook: als hobby. Tal van plakboeken, scheursels en aantekeningen. Toen die digitaal gingen was Barts Boekje in eerste instantie alleen bedoeld als zoekmachine voor vrienden en bekenden. En dat alweer twaalf jaar geleden. En gelukkig is Maartje alláng niet meer de enige Bart! Nee joh, een groot voetbalteam aan Bartjes hebben we inmiddels verzameld, waarvan hier onder actie. Barts Boekje is misschien haar eerste ‘kind’ maar ze heeft er nog twee: Vito en Elvis. Een man is er ook: Dirk. En een hond: Willem. Met hen woont ze (nu nog) in het centrum van Amsterdam, maar ach, dat kun je via Instagram allemaal volgen.

Sanne Carbaat

Chef Bart

Ah, daar hebben we Sanne. Al meer dan vier jaar aan Barts Boord en onmisbaar, op vele fronten. Chef Bart is misschien een redelijk unieke titel, maar komt erop neer dat Sanne van alles wel iets af weet en dus overal een beetje aan het Cheffen is. Een meer dan vlotte pen, een aanpak-mentaliteit waar je U tegen zegt en ze tapt het beste biertje van het land. Want dat is – eerlijk is eerlijk – Sanne haar grootste liefde: bier. En kom er nou niet mee aan dat je niet van bier houdt, want “dan heb je jouw bier gewoon nog niet gevonden”. Aha. Meer liefdes in het leven van Sanne? Yes. De Engelse Chris met wie ze een stulpje in hartje Amsterdam bewoont. Hoewel de kans vrij groot is dat de twee hun biezen pakken en hun heil in de UK gaan zoeken… Voorlopig houden we haar nog even hier.

Isa de Laat

Chef Content

Al twee jaar part of the Bart’s family, maar al langer (veel langer!) aan het schrijven! En dat nu als contentmanager bij Barts Boekje (yes, dat is de functie). Uit Den Bosch vandaan reist ze normaal gesproken naar kantoor en in de avond weer terug. Normaal gesproken? Jup, momenteel werkt ze vanuit Japan. Benieuwd wat ze daar, naast werken voor Barts Boekje, doet? Volg Isa op haar Instagram (@isadelaat) of via de Instagram van Team Barts Boekje ( @bendevanbart).

Anne Akkerman

Barts Creatieve Brein

Zolang Barts Boekje bestaat denkt, brainstormt en support Anne via de zijlijn mee als zijnde bestie van the origional Bart. Fervent afnemer van de allereerste echte boekjes van Bart, vanaf het eerste uur. Sterker nog: ze zag deze tijdens vele stedentrips en vakanties live tot stand komen. Zelf werkte ze als ZZP’er bij bedrijven als Heineken, Nike en het Rijksmuseum. De ervaring die ze daar opdeed, neemt ze nu mee naar Barts Boekje. Niet meer aan de zijlijn, maar vol in the game voor Bureau Bart, ons creatieve conceptbureau waarmee we concepten en campagnes ontwikkelen! Anne woont in Haarlem met vriend Joao en vers puppekind Zaza. Ze houdt, hoe kan het ook anders, van reizen, eten en drinken.

Nina van Hilst

Barts Bewuste Bestie

Door naar het oudste Barts Boekje familielid (in Barts Boekje jaren hè, in Barts Boekje jaren…): Nina is al zes jaar een onmisbaar part of the team en schrijft sinds dag één over duurzaamheid. Belangrijk, vinden we. Ook belangrijk: een beter, duurzamer leven combineren met het Goede Leven! En dat is precies wat Nina doet. Immers: we don’t need a handful of people doing sustainability perfectly. We need millions of people doing it imperfectly. Bewust leven én leuk leven, dat gaat perfect samen en Nina schrijft erover op Barts Boekje. En in het tijdschrift FLOW. En ze legt het vast op camera, want dat is, naast schrijven, Nina haar andere professie: fotografie. Van Motherhood tot de mooiste plekken ter wereld. Haar liefde? Dat is dochter Tala met wie ze in het mooiste huisje van Haarlem woont.

Teun Tielen

Tien punten voor Teun

Wie schrijft die blijft. Bij Barts Boekje dan, want wanneer je over reizen schrijft kun je bijna niet anders dan zelf je koffers pakken. Teun bleef hangen na een (naar eigen zeggen hele leuke) stage, maar verruilde Amsterdam voor Barcelona. Daar schijnt de zon en dat is altijd beter. Gelukkig hebben ze daar ook heel veel leuks om over te schrijven, dus hoeven we Teun niet te missen. YAY! We kunnen haar ook niet missen: goed met tekst (en woordgrappen), on point met leuke haakjes, inspelend op de actualiteit en een sfeermaker. Tien punten voor Teun!

Melanie van der Kraan

Het scherpe oog

Ah, daar hebben we Melanie! Voornamelijk te vinden achter de schermen van Barts Boekje, waar ze de d’s en t’s goed zet en ervoor zorgt dat alles aan de achterkant van de artikelen ook goed staat (daar komt nogal wat bij kijken). Naast oog voor detail heeft Melanie een liefde voor Japan (en ja, dus ook voor sushi en karaoke) en loopt ze veel in de Achterhoekse bossen met haar kwispelende viervoeter.

Demi Passier

Onze holiday-lover en Creative Sales vriendin

Studeren deed ze aan de Hoge Hotelschool in Amsterdam, en haar favoriete bezigheid is zonder twijfel op reis gaan met haar vriendinnen. Haar grote droom was stiekem om later in het buitenland te wonen. Die droom kwam uit: ze werkt voor Barts Boekje op het mooie Bali! Bali tips nodig? Even bij onze Deem aankloppen hoor. Niet aankloppen als je haar ’s avonds zoekt, want dan is ze waarschijnlijk uit eten, of vind je haar met een espresso martini, een vette fles Chardonnay en het halve menu voor haar neus. Ohja, wat ze bij ons doet is creatieve sales zoals wij dat met een mooi woord noemen. Deem kan kan als geen ander met je meedenken, en een te gek samenwerkingsplan voor neus gooien. Ook kan ze stiekem heel goed knappe kiekjes schieten.

Evi Boonstra

Barts Boonstra, a.k.a. Barts Bruiloft by Evi

Ha! Bij Evi moet je zijn als het om all-things bruiloften gaat, van een verloving via de leukste fuif met je besten, tot aan de honeymoon. Event? Evi! Is echt zo, want als Evi met de scepter zwaait, dan kun je er vanuit gaan dat álle details in de spotlight staan, en dat jullie nog steeds het middenpunt zijn. Speels maar ook chic, eigentijds maar altijd classy mét karakter. Basically jullie eigen liefdesverhaal omgetoverd tot een weergaloze beleving – maar dan houden we op hoor. Wel nog leuk om te weten: Evi is een heuse film-junkie dus met dat real-life romcom effect zit het wel snor. Hallo main character vibes op jullie grote dag!

Pien Born

Spin in het web

Meet Pien, ons jongste teamlid! Ze bleef hangen na haar stage omdat ze gewoon te leuk is om te laten gaan. Vanuit het zuidelijke Den Bosch komt ze op en neer naar Amsterdam om deel uit te maken van het Barts Boekje-team. Pien is een echte Brabander – nuchter, enthousiast en dol op lekker eten. Zowel op kantoor als op de socials zorgt ze ervoor dat alles op rolletjes loopt terwijl ze ook nog keihard studeert aan de Hogeschool van Amsterdam.

Madiana Macauley

Creatieve plannenmaker

Meet ons nieuwste paard van stal! Hiervoor werkte ze als creatieve duizendpoot bij een Amsterdams kledingmerk; van leuke samenwerkingen opzetten, tot het uitwerken van (fotoshoot) concepten. Been there, done that!  Bij Barts Boekje komt alles samen en regelt ze all of the above en alles wat daartussen zit. Van origine een echt Arnhems meisje, maar ondertussen alweer dik tien jaar trots (import) Amsterdammer. Waar je haar ‘s nachts voor kunt wakker maken? One of a kind interior pieces, een Franse vlooienmarkt, en een knuffel van haar cocker spaniël Moes. Oh, en een knuffel van vriendlief, liefst in een ver en zonnig oord, wordt ook nooit afgeslagen.

Romy Schouten

Onze reislustige regelaar

Room is al in heel wat uithoeken van de wereld geweest; zolang er maar water en golven in de buurt waren! Of het nu Marokko, Indonesië of Australië is, ze heeft er niet alleen gereisd, maar ook gewoond. Nu vertoeft ze gelukkig gewoon weer dichtbij onze Noordzee, in een huisje in Amsterdam, op een steenworp afstand van kantoor. Die liefde voor verre reizen zit er dus goed in, maar ook lekker thuis koken met vriendlief en wijn drinken met haar vriendinnen valt in haar hobby-pakket. Bij Barts Boekje is Romy onderdeel van ons creative sales team, waar ze zorgt voor de leukste samenwerkingen en creatiefste deals.

Juul van Dooren

Creative hosselaar

Een van de nieuwere aanwinsten bij de Bende van Bart! Woonachtig in Amsterdam, maar met bourgondische roots, een lichte reisverslaving en oog voor mooie dingen en design, voelt ze zich nu al een perfect passend puzzelstuk. Als onze Creative Sales Manager jaagt ze op de mooiste deals, maar haar creatieve ziel vindt evenveel vreugde in het creëren van content en social advertising campagnes, die even authentiek als effectief zijn. Juul brengt de kunst van het goede leven met flair, een scherpe pen, en een strategisch brein naar Barts Boekje.

Salvador Troost

Social Ads Mastermind

Wat doe je als je een eigen kledingmerk begint en je de marketing niet vertrouwt in andermans handen? Juist, je gaat het zelf doen. Zodoende dook Sal 5 jaar geleden de online marketingwereld (en alles wat daarbij hoort) in en is hij inmiddels een pro in het spel geworden. Voor Barts Boekje bedenkt hij complete campagnes en voert hij deze ook uit, met bewezen (geweldige) resultaten. Naast dat hij de trotse eigenaar is van dat eigen kledingmerk en de boel flink laat knallen met zijn campagnes, is hij graag geziene gast op festivals en in de sportschool.

Tosca Witlox

Barts Beauty Ambassadeur

Na een lange zoektocht, besloot Tosca Witlox het roer om te gooien. Ze verruilde een carrière in internationaal recht voor het vak schoonheidsspecialisme waar haar hart écht ligt.

Na de opleiding tot schoonheidsspecialiste begon ze eerst haar eigen schoonheidssalon in het zuiden van het land, maar zocht meer uitdaging in de grote stad. Bij leermeester Dany Diop, in Amsterdam, waar modellen en actrices komen, geeft Tosca heerlijke facials voor ‘glowing skin’.  Met haar holistische visie op schoonheid verdiept zij zich ook in innerlijke beauty. In haar vrije tijd reist Tosca met liefde en passie de wereld af op zoek naar de meest ontspannen wellness spots. Als beauty ambassadeur zal zij dus allerlei tips geven om jullie te laten stralen van binnen en van buiten.

Michel + Renske

Het dreamteam

Dat een ‘team effort’ altijd een goed idee is, bewijzen ‘onze’ Michel en Renske keer op keer. Hij maakt de mooiste foto’s, zij heeft een ongekende neus voor de allerleukste adressen. Ogenschijnlijk onvermoeibaar crossen ze stad en land door. Niet voor ons hoor, nee joh: die adresjes checken doen ze vooral voor zichzelf en hun twee dotten van koters, Sef van 6 en Flo van 3. Barts Boekje mag vooral blij zijn daarvan te mogen profiteren. Leuk om te weten: Michel is, naast team Barts Boekje, Mr. Hoxton Amsterdam (die heerlijke hotels, in Amsterdam-centrum en Amsterdam-Oost) en Renske werkt voor Naïf (je weet wel, van duurzame zeep tot shampoo voor de kleintjes) en zorgt ervoor dat de fijne producten goed verkocht worden en op de juiste plekken te verkrijgen zijn.

Bo Peters

Barts Bo a.ka. Barts ambassadeur in Limburg

‘Onze (mogen we dat al zeggen? Ja, dat mogen we best na twee jaar) Bo (immer: Barts Bo, what’s in a name) is in daily life werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog en als freelance content- en copywriter voor allerlei platforms. Kijk, daar hoort natuurlijk een fikse dosis the good life naast te bestaan. En zo geschiede: Bo reist zoveel mogelijk met haar campertje door Europa en vliegt daarnaast graag de wereld over. Zelf woont ze in Limburg – in een statig herenhuis uit 1919, want huizen & interieur zijn een passie pur sang – en deelt ze op BartsBoekje voornamelijk de leukste hotspottips uit deze provincie. Immers: het walhalla van bourgondisch eten en vakantie vibes in eigen land. Vriendlief is gedienstig fotograaf, dus dat is een top combinatie.

Lynn van de Vorst

Aan het roer van Barts Kookboekje

Wie Googled op ‘de leukste, coolste, gezelligste kick ass keuken’prinses” (sorry voor de tuttige term), komt sowieso uit bij Lynn van de Vorst. Tenminste, dat zou zo moeten zijn. Wij vielen als een blok voor de Brabantse met smaak (wat overigens niet alleen voor haar recepten geldt: ons Lynn got style). Van Lynn haar recepten via haar om te smullen collectie schortjes, haar looks, de Met Lynn de Kerst in + Met Lynn de Zomer in e-books en natuurlijk de artikelen die ze op Barts Kookboekje deelt. Alle recepten hebben twee zaken gemeen: ze zijn lekker én eenvoudig te maken. Geen – of in elk geval niet al te veel – gedoe, wel smikkelen, dat is het idee. In comes Lynn (and we love her for that).

Marcelle Mudde

Work hard, play hard - live vanuit Kaapstad

Is er iets wat Marcelle niet kan en wil aanpakken? Denk het niet. Wat je kunt dromen, kun je ook doen, is haar motto. Dus pakte ze samen met partner in crime Sonny bijna 6 jaar geleden haar koffers voor Kaapstad om niet meer (op een paar maanden per jaar de combinatie Nederland/Frankrijk na – the best of both worlds) terug te keren. Vanuit Kaapstad stampt ze het ene na het andere (te gekke!) bedrijf uit de grond: samen met Sonny runt ze de Restaurant Week in Zuid-Afrika en samen met verschillende vrienden runt ze zowel Mala Africa (de mooiste stoelen direct ingekocht van de makers) als Tailor Made Cape Town (je Kaapstad vakantie helemaal op maat en on point). We schreven samen met Marcelle Cool Cape Town en Cool Cape Town Kids én Marcelle schrijft 2 x per maand over haar drukke leven in Kaapstad in onze nieuwsbrief column. Vergeet ik nou ook nog te zeggen dat zij en Sonny een prachtig dochtertje hebben? Want dat ook nog ja.

Merche Ariza Gallego

London en Utrecht Calling!

Na een jaar als au-pair gewerkt te hebben werd ze verliefd op Londen (en een Londense jongeman, die haar naar veel bijzondere plekken bracht, maar dat terzijde). Na een studie Fashion Design aan de kunstacademie besloot ze dat het tijd was om terug te keren naar de stad waar ze haar hart verloor. Merche haar grootste passies zijn mode, eten (eten als #1 hobby), musea bezoeken en schrijven. Merche is altijd op zoek naar inspirerende plekken in Londen stad, het allerliefste waar ze de hippe Londenaren kan spotten. Oh, tegenwoordig woont ze weer in Utrecht? Dus ook voor de beste plekken in de Domstad moet je bij Merche wezen.

Lisanne van Marrewijk

Chef Zweden (live vanuit Stockholm)

Zie het leven als een speeltuin, dat is wat Lisanne je aanraadt. En dus verhuisde ze samen met haar vriend naar Stockholm, want: waarom niet?! Terwijl ze zich een weg baant door het leven als expat, doet ze op Barts Boekje live verslag van alles wat de stad – en Zweden in het algemeen – te bieden heeft. Van de beste plekken voor je dagelijkse dosis kardemummabullar tot de mooiste hideaways in de natuur. Want volgens haar is de ruim 500.000 km² die Zweden rijk is een ondergewaardeerd stukje Europa. Lisanne is ook online editor bij Flow Magazine en werkt als freelance contentspecialist voor merken die impact maken. O, en in het geheim werkt ze aan een platform over geluk.

Janneke Koelemaij

Barts head of wine - live vanuit Mallorca

Een raszuiver ‘ik vertrek’ verhaal gone good? Dat is het verhaal van Janneke. Nog niet zo lang geleden pakte ze haar koffers om voorgoed naar Mallorca te vertrekken voor een leven in bikini. Nouja, voorgoed… Het kan zomaar zijn dat ze samen met vriend Gregor over een jaar weer ergens anders uithangt – het voordeel wanneer een zeilschip voor een groot deel je thuis is. Wat wel voorgoed is, is dat ze haar mode-verleden aan de wilgen hing en het wijnbestaan instapte. Met haar eigen wijnlabel Grape Jane zoekt en selecteert ze de lekkerste (nu nog vooral Spaanse) wijnen en organiseert ze creatieve tastings op de leukste adressen in Spanje én in Nederland. En daar waar de zon haar brengt.

Julia Leijzer

Barts explorer in binnen-en buitenland

Dit is onze Juul, Barts explorer in binnen-en buitenland! Geen koffietentje waar ze nog niet is geweest. Want, waarom zou je studeren in een ‘saaie’ bibliotheek als er zoveel leukere plekken zijn? Julia is bezig met een master Arts & Culture aan de Universiteit en stapt elke ochtend, na een wandeling door de natuur of haar Nijmeegse stad, de deur uit op zoek naar weer een nieuwe hotspot om haar laptop open te klappen. Het liefste op een plek waar ze ook een taartje kan bestellen (want dat heb je dan verdiend toch?), en de dag kan afsluiten met een glas champagne, gewoon omdat het kan. Natuurlijk doet Juul veel meer, want als ze niet aan de wandel of studie is, reist ze het liefst de wereld over op zoek naar mooie stranden en nieuwe culturen. Zo gaat ze volgend jaar een half jaar studeren in Parijs, om ook deze toffe stad te ontdekken.

Ella van Helvoirt

Bart's Boston Blogger

Op zoek naar avontuur, besloot Ella haar corporate baan in PR op te zeggen om haar liefde op te zoeken aan de andere kant van de oceaan: Amerika! Aan de oostkust is ze nu vooral in de heerlijke stad Boston te vinden. Yes precies, de stad van Harvard square, de Red Sox en de lekkerste lobster rolls. Struinend door de straten gaat deze krullenbol op zoek naar de beste koffie, mooiste hotels en leukste marktjes. En natuurlijk de restaurants, want hadden we al gezegd dat ze een echte foodie is? Dit is allemaal te zien onder haar alter ego @smulkrul, waar de befaamde bagels en hotdogs worden gedeeld. Dus staat er een reisje USA op de planning, bekijk dan snel waar deze meid al is geweest!

Lotte van Zijl

Avonturier in Canada en Rotterdam

Van Kaapstad tot Barcelona – en heel wat tripjes tussendoor – is Lotte nu aan het genieten van het stadse leven in hartje Rotterdam. Wie weet wat de toekomst brengt, want misschien vertrekt ze in de toekomst wel naar zon, zee, strand. In haar vrije tijd ontdekt ze het liefst nieuwe restaurants, inclusief een goede fles wijn, duikt ze de stad in of pakt ze het vliegtuig naar een bijzondere bestemming – het liefst een zonnige! Op Barts Boekje zal ze verslag doen van het altijd bruisende stadsleven. Van hippe restaurants, must-visit feestjes en vintage marktjes: bij Lotte ben je aan het juiste adres.

Valérie van Mameren

Bart's Emily in Paris

Waar scoor je de lekkerste croissants in Parijs? En bij welke brasserie geniet je van de perfecte steak tartare? Onze Valérie woont in Parijs en ze heeft het allemaal op een rijtje voor je. Deze Amsterdamse foodie maakt je ook nog eens wegwijs via haar alter ego @smikkeliemetvellerie op Instagram en TikTok. Om de kaas- en charcuterieplanken een beetje te verbranden is deze sportieveling, naast urenlange wandelingen, ook altijd op zoek naar de leukste sportlesjes in de prachtige Franse hoofdstad. En ja, die zijn er veel! Komt dat even goed uit.

Fenne Koenraadt

Fenne ontdekt Breda

Maak kennis met Fenne. Fenne bezoekt voor ons de leukste plekjes in de Parel van het Zuiden: Breda. Haar love language is niet voor niets quality time, want ze hecht veel waarde aan gezellig samenzijn en het delen van betekenisvolle momenten. Dit doet ze dan ook het liefst onder het genot van een verse koffie, een uitgebreid etentje of een concertbezoek. Daarnaast heeft ze een grote passie voor mode, make-up en lifestyle en kan ze uren doorbrengen op Pinterest. Samen met haar vriendinnen en vriend (een chef en desembakker) gaat ze er graag op uit in Breda en schrijft ze over de “places to be” in deze prachtige Brabantse stad.

Annemijn Heijstek

Ons Boeken Bartje

Schaf maar vast een e-reader of bibliotheekpas aan, want Annemijn deelt elke maand de allerbeste boekentips! Naast haar grote liefde voor boeken drinkt ze heel graag wijntjes met vriendinnen, trekt ze regelmatig (met tegenzin, maar toch) haar hardloopschoenen aan en maakt ze natuurlijk het liefst zo vaak mogelijk tripjes naar binnen- en buitenland! Ze oefent trouw elke dag op Duolingo haar Italiaans, want de droom is om ooit haar boeltje te pakken en te vertrekken naar Italië. Voor nu woont ze nog even in het gezellige Breda met haar vriend en hond Bowie, maar ze is ook vaak te vinden in andere favoriete Brabantse steden. En de leukste plekjes daar, die deelt ze natuurlijk ook met jullie!

Florence Nienhaus

Live vanuit Kopenhagen

Dit is de Brabantse Flo, nog maar 21 jaar en op zoek naar avontuur!  Samen met haar familie bereisden ze alle continenten: een aantal maanden van Zuid- naar Noord-Amerika, op haar zeventiende woonde ze een half jaar in Australië en nu woont ze in Kopenhagen voor de fashion business opleiding. Hier loopt ze stage bij het modemerk Baum und Pferdgarten. Ze heeft een enorme passie voor mode, interieur en lifestyle en zit daarom dus ook helemaal op haar plek in het hippe Kopenhagen. Haar grote verslaving is het uitproberen van alle coole breakfast spots met een heerlijke koffie en een pastry. Na Kopenhagen zijn er aan verdere reisplannen dan ook zeker geen gebrek.

Laurette Butti - Schouten

La dolce vita in Como

Waar je haar voorheen op de fiets ergens in Amsterdam kon vinden, liet Laurette na tien jaar stad en land achter om de liefde van haar leven te volgen naar het oh zo romantische Lago di Como. Een jaar of twee,  een Italiaanse bruiloft en meer pasta dan haar lief is verder zijn ze op zoek naar hun droomproject: een oud huis waar hun passie voor interieur, design en kunst op tilt kan. Door hun drukke banen in de mode, willen ze in hun vrije tijd vooral keihard genieten. La dolce far niente (lees: het zoete van niks doen), is dus niet echt iets voor ze. In het weekend toeren ze op de Vespa rond het meer en gaan ze op verkenning door heel Italië om elke culinaire hoek te ontdekken. Van wijn proeven in Alba tot pizza in Napels. Bella Ciao!