Het is vandaag 5 december 2022
Barts gebruiksaanwijzing

Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie – it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan hier aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.

Over ons

Volg je Barts Boekje alleen op Instagram, dan zou je misschien kunnen denken dat Barts Boekje een one (wo)man show is. MIS! Achter Barts Boekje schuilt een enthousiast team freelance professionals die het speuren naar de leukste plekken, merken en andere bronnen van inspiratie naar een hoger plan hebben getild. En daar voor onze klanten de mooiste content voor maken. Stuk voor stuk mensen die dag in dag uit niks anders doen dan een wel overwogen edit maken op al het moois dat er te vinden is out there. Hier stellen we ze aan je voor.

Maartje Diepstraten

De eerste Bart

Bart? Wie is dan Bart? Nou, dat is dus Maartje. Een bijnaam vanuit haar jeugd, niets meer en niets minder. Of nou ja: het Boekje van Bart bekt natuurlijk wél heel lekker. En zo begon Barts Boekje ook: als hobby. Tal van plakboeken, scheursels en aantekeningen. Toen die digitaal gingen was Barts Boekje in eerste instantie alleen bedoeld als zoekmachine voor vrienden en bekenden. En dat alweer bijna 10 jaar geleden. En gelukkig is Maartje alláng niet meer de enige Bart! Nee joh, een klein voetbalteam aan Bartjes hebben we inmiddels verzameld, waarvan hier onder actie. Barts Boekje is misschien haar eerste ‘kind’ maar ze heeft er nog één: Vito van 3 jaar. En een Barts Baby op komst. Een man is er ook: Dirk. En een hond: Willem. Met hen woont ze in het centrum van Amsterdam, maar ach, dat kun je via Instagram allemaal volgen.

Gili Papier

Je favoriete sparringpartner

‘Onze’ Giel is misschien nieuw bij Barts Boekje maar we go way back: Gili werkte lang voor merken zoals Ruinart, Edel, de opening van veel verschillende hotels en restaurants en TheFork. Een beetje PR, een beetje sales en vooral heel veel 1 op 1 passende creatieve ideeën. Kortom: een Bartje ten voeten uit. En verder? Heb je even? Met haar roots in Tel Aviv (lees hier maar eens), het lekkere eet-land bij uitstek, is eten (uit en thuis) Gili haar grootste hobby. Beter gezegd: Ottolenghi got nothing on her! No worries: al dat eten sport ze er fanatiek weer af. Wonen doet ze (bijna) in Den Haag, in het weekend is de Amsterdamse Noordermarkt favoriet en maakt ze – haar woorden – de lekkerste cappuccino van Amsterdam. Kom maar eens keuren…

Nina van Hilst

Barts Bewuste Bestie

Door naar het oudste Barts Boekje familielid (in Barts Boekje jaren hè, in Barts Boekje jaren…): Nina is al zes jaar een onmisbaar part of the team en schrijft sinds dag één over duurzaamheid. Belangrijk, vinden we. Ook belangrijk: een beter, duurzamer leven combineren met het Goede Leven! En dat is precies wat Nina doet. Immers: we don’t need a handful of people doing sustainability perfectly. We need millions of people doing it imperfectly. Bewust leven én leuk leven, dat gaat perfect samen en Nina schrijft erover op Barts Boekje. En in het tijdschrift FLOW. En ze legt het vast op camera, want dat is, naast schrijven, Nina haar andere professie: fotografie. Van Motherhood tot de mooiste plekken ter wereld. Haar liefde? Dat is dochter Tala met wie ze in het mooiste huisje van Haarlem woont.

Sanne Carbaat

Chef Bart

Ah, daar hebben we Sanne. Al bijna twee jaar aan Barts Boord en onmisbaar, op vele fronten. Chef Bart is misschien een redelijk unieke titel, maar komt erop neer dat Sanne van alles wel iets af weet en dus overal een beetje aan het Cheffen is. Een meer dan vlotte pen, een aanpak-mentaliteit waar je U tegen zegt en ze tapt het beste biertje van het land. Want dat is – eerlijk is eerlijk – Sanne haar grootste liefde: bier. En kom er nou niet mee aan dat je niet van bier houdt, want “dan heb je jouw bier gewoon nog niet gevonden”. Aha. Meer liefdes in het leven van Sanne? Yes. De Engelse Chris met wie ze een stulpje in hartje Amsterdam bewoont. Hoewel de kans vrij groot is dat de twee hun biezen pakken en hun heil in de UK gaan zoeken… Voorlopig houden we haar nog even hier.

Isa de Laat

The one and only chef content

Nog niet zo lang part of the Bart’s family, maar al langer (veel langer!) aan het schrijven! En dat nu als contentmanager bij Barts Boekje (yes, dat is de functie). Uit het zuiden bij Boxtel vandaan reist ze naar kantoor en in de avond weer terug voor het hockeyen en natuurlijk de gezelligheid. Owja, en school: die wordt tussendoor ook nog gered. Onlangs studeerde ze af aan de School voor Journalistiek en nu volgt ze de master Digitale Media en Bedrijfscommunicatie. Ook in het zuiden dus. Nieuwste project? TikTok! Volg je ons al?

Demi Passier

Onze holiday-lover en Creative Sales vriendin

Helemaal vers van de pers hebben we Deem aan ons team toegevoegd! Studeren deed ze aan de Hoge Hotelschool in Amsterdam, en haar favoriete bezigheid is zonder twijfel op reis gaan met haar vriendinnen of lieve vriend uit ’t Zuiden van ons kikkerlandje. Waarmee ze nét is gaan samenwonen in Amsterdam. Al is haar grote droom stiekem om later in het buitenland te wonen, maar voor nu moet ze nog even wachten tot ze manlief mee kan sleuren. Als je haar ’s avonds zoekt, is ze waarschijnlijk uit eten, of vind je haar met een espresso martini, een vette fles Chardonnay en het halve menu voor haar neus. Ohja, wat ze bij ons doet is creatieve sales zoals wij dat met een mooi woord noemen. Deem kan kan als geen ander met je meedenken, en een te gek samenwerkingsplan voor neus gooien. Ook kan ze stiekem heel goed knappe kiekjes schieten. Daarom komt ze graag bij je langs om dit te doen en een real life koffietje te drinken. Gewoon omdat het (weer) kan!

Manon

Je Hey Frits-er

Manon is Hey Frits en Hey Frits is Barts Boekje zoals het tien jaar geleden begon. Sinds maart 2022 is Bart x Frits een feit en onder de vleugels van Bart’s Boekje gaat Hey Frits gewoon verder met alles wat Manon al deed: schrijven over de leukste plekjes in Nederland (en af en toe het buitenland) voor iedere portemonnee. Naast een liefde voor reizen, fotografie en schrijven móet er nog één ding in dit dingen-die-Manon-graag-doet-rijtje: katten knuffelen. En kat Frits is de gelukkige bij haar thuis (en dat verklaart ook meteen de naam Hey Frits) Thuis is trouwens Amsterdam-Noord, waar ze is blijven plakken na haar vertrek uit ’t zonnige zuiden (das dus Brabant) en na de studie. Die zon mist ze nog wel regelmatig daar in Amsterdam dus als het even kan vertrekt ze zo vaak en zo lang mogelijk naar zonnigere oorden (en dan graag verder dan Brabant!)

Michel + Renske

Het dreamteam

Dat een ‘team effort’ altijd een goed idee is, bewijzen ‘onze’ Michel en Renske keer op keer. Hij maakt de mooiste foto’s, zij heeft een ongekende neus voor de allerleukste adressen. Ogenschijnlijk onvermoeibaar crossen ze stad en land door. Niet voor ons hoor, nee joh: die adresjes checken doen ze vooral voor zichzelf en hun twee dotten van koters, Sef van 4 en Flo van 0. Barts Boekje mag vooral blij zijn daarvan te mogen profiteren. Leuk om te weten: Michel is, naast team Barts Boekje, Mr. Hoxton Amsterdam (dat heerlijke hotel in het centrum van de stad) en Renske werkt voor Naïf (Natural Skincare voor groot en klein) en zorgt ervoor dat de fijne producten goed verkocht worden en op de juiste plekken te verkrijgen zijn.

Lynn

Queen Barts Kookboekje

Wie Googled op ‘de leukste, coolste, gezelligste kick ass keuken’prinses” (sorry voor de tuttige term), komt sowieso uit bij Lynn van de Vorst. Tenminste, dat zou zo moeten zijn. Wij vielen als een blok voor de Brabantse met smaak (wat overigens niet alleen voor haar recepten geldt: ons Lynn got style). Van Lynn haar recepten via haar om te smullen collectie schortjes, haar looks, de Met Lynn de Kerst in + Met Lynn de Zomer in e-books en natuurlijk de artikelen die ze op Barts Kookboekje deelt. Alle recepten hebben twee zaken gemeen: ze zijn lekker én eenvoudig te maken. Geen – of in elk geval niet al te veel – gedoe, wel smikkelen, dat is het idee. In comes Lynn (and we love her for that).

Mick & Dior

Ons Dynamische Dubai Duo

“Dubai draait alleen maar om glitter, glamour, luxe en pronken…” Nee hoor! Mick en Dior vegen al die vooroordelen van tafel. Voor de echt goede, laid back, relaxte plekjes in en ridn Dubai moet je maar eens bij Mick en Dior aankloppen. Allebei werkzaam in de tech-industrie, en allebei met een ongekend talent voor het spotten van al het leuke in Dubai. Niet alleen in en rond Dubai hoor, eigenlijk weten ze alles wel te vinden in de Verenigde Arabische Emiraten. O, en ja, die vooroordelen hadden ze zelf ook, toen ze verhuisden naar het Midden-Oosten… Moeten we dat nou wel doen? Maar ze gingen en nu willen ze (voorlopig) niet meer terug. “Het is veilig en we voelen ons er thuis.”

Marcelle mudde

Work hard, play hard - live vanuit Kaapstad

Is er iets wat Marcelle niet kan en wil aanpakken? Denk het niet. Wat je kunt dromen, kun je ook doen, is haar motto. Dus pakte ze samen met partner in crime Sonny bijna 6 jaar geleden haar koffers voor Kaapstad om niet meer (op een paar maanden per jaar de combinatie Nederland/Frankrijk na – the best of both worlds) terug te keren. Vanuit Kaapstad stampt ze het ene na het andere (te gekke!) bedrijf uit de grond: samen met Sonny runt ze de Restaurant Week in Zuid-Afrika en samen met verschillende vrienden runt ze zowel Mala Africa (de mooiste stoelen direct ingekocht van de makers) als Tailor Made Cape Town (je Kaapstad vakantie helemaal op maat en on point). We schreven samen met Marcelle Cool Cape Town en Cool Cape Town Kids én Marcelle schrijft 2 x per maand over haar drukke leven in Kaapstad in onze nieuwsbrief column. Vergeet ik nou ook nog te zeggen dat zij en Sonny een prachtig dochtertje hebben? Want dat ook nog ja.

Stephanie Zee

De 'ik wil jou zijn' Bart - live vanuit Kenia

Nu wordt The Good Life sowieso nogal goed geleefd door dit rijtje Bartjes, maar wild and free Steef spant misschien nog wel de kroon sinds ze samen met de liefde van haar leven Charles Kenia onveilig maakt. Op de motor de mooiste stukken van Afrika bezoeken en het werk noemen… Just saying. Oke, toegegeven, Steef moet ook ‘gewoon’ remote nog werken voor haar baan in de Lage Landen, ze mist haar neefje soms mega en zo’n uren durende rit achterop de motor doet – laten we wel wezen – gewoon zeer aan je reet. Al zou ze niks anders willen. En wij ook niet: net als Marcelle deelt ze twee keer per maand alles (oke, veel) wat ze samen met Charles beleeft in Kenia via onze nieuwsbrief-column en dat is smullen! Niet in de minste plaats omdat Charles van het samenstellen van de mooiste, anders dan anders reizen, zijn werk heeft gemaakt. Check @charlies_travels_ maar eens.

Sabrina Kuipers-van Dam

Orange is the New Back Bart - live vanuit Dubai

Wie bubbly Bart energie zoekt, met een oranje sausje en een dijk van een smaak op alles wat betreft interieur én de mooiste plekjes, mag in de richting van Dubai kijken hoor. Daar huist ‘onze’ Sabrina namelijk. Tijdelijk: daarna is het Zuid Hollandse Ouddorp de bestemming van de Bredase. Tot die tijd houdt ze ons op de hoogte van al het leuks dat Dubai te bieden heeft. En ja, dat is dus echt meer en leuker en mooier dan je dacht!

Janneke Koelemaij

Barts head of wine - live vanuit Mallorca

Een raszuiver ‘ik vertrek’ verhaal gone good? Dat is het verhaal van Janneke. Nog niet zo lang geleden pakte ze haar koffers om voorgoed naar Mallorca te vertrekken voor een leven in bikini. Nouja, voorgoed… Het kan zomaar zijn dat ze samen met vriend Gregor over een jaar weer ergens anders uithangt – het voordeel wanneer een zeilschip voor een groot deel je thuis is. Wat wel voorgoed is, is dat ze haar mode-verleden aan de wilgen hing en het wijnbestaan instapte. Met haar eigen wijnlabel Bei Vini zoekt en selecteert ze de lekkerste (nu nog vooral Spaanse) wijnen en organiseert ze creatieve tastings op de leukste adressen in Spanje én in Nederland. En daar waar de zon haar brengt.

Gina van der Kraan

The One and Only Business Bart

Ah, de hekkensluiter (van het vaste team). Het beste paard van stal. De ‘last but not least’-er: here comes Gina! De veelal onzichtbare maar desalniettemin drijvende kracht achter Barts Boekje. Zonder Gina geen Barts business zeg maar en zonder business geen Barts Boekje. Laten we wel wezen. Geen klein lettertje blijft door Gina ongezien en dat te allen tijde met een groot hart dat hartstikke hard klopt voor team Bart.

Bo Peters

Barts Bo a.ka. Barts ambassadeur in Limburg

‘Onze’ (mogen we dat al zeggen? Ja, dat mogen we best) Bo (immer: Barts Bo, what’s in a name) is in daily life werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog in de GGZ. Kijk, daar hoort natuurlijk een fikse dosis the good life naast te bestaan. En zo geschiede: Bo reist in het campertje dat ze met haar vriend eigenhandig verbouwde rond dichterbij huis (Corona made them do that) en door Europa. Wijnen is key (joh) en dus startte ze een wijncursus. Niet zomaar hoor. Nee: de Grote Droom is een eigen wijngaard met B&B zijn of een tiny house park. Dus zit ze in Limburg nu al goed. Waarom ambassadeur voor Bart? Simpel: vrienden en familie kloppen steevast bij Bo aan voor allerhande hotspotstips omdat ze weten van de tientallen lijstjes in haar telefoon. Wonen doet ze in een statig herenhuis uit 1919 (al is de huizenpassie staat blijvend aan) is en vriendlief is een gedienstig hobbyfotograaf (top).

Ilse Looijen

Plattelands Bart a.k.a. Barts ambassadeur in Gelderland

De Bart van het platteland… En daar is niks saais aan hoor! Of, nouja, heel af en toe. Maar meestal niet! Ilse is onze ambassadeur voor de provincie Gelderland. In deze provincie heeft ze al een hoop ontdekt en ze staat te popelen om dit te delen. Dat mag hoor, dat mag. Wij kunnen ook niet wachten. Enfin, Gelderland dus, daar woont Ilse en wel in een dorpje samen met haar man Wilco en zoontje Joa van 1. Naast een goede neus voor fijne plekjes, heeft ze een voorliefde voor lekkere wijn, leest ze graag boeken (maar doet dit veel te weinig) en is ze fotograaf. Ohja, vergeten we bijna te vertellen dat ze ook nog eens heel lekker kan koken (en eten, dat ook!).

Jose de Wal

Er gaat niks boven... Barts Groningen Ambassadeur

En daar hebben we José die voor Barts Boekje Groningen uitkant. En dan bedoelen we natuurlijk de héle provincie. Niet for a living hoor, nee joh, in het dagelijkse leven, zoals dat heet, is ze freelance grafisch ontwerper (met een focus op het ontwerpen van logo’s en bedrijfsidentiteiten). Daarnaast is ze 2 x per maand op het AZC in Ter Apel te vinden, waar ze met kinderen aan verschillende kunstprojecten werk. Samen met haar vriend en zoontje van 2 (Ivar) woont ze in het altijd gezellige Winschoten. Daar hebben ze eind 2020 een oude – voormalige – bakkerij uit 1905 gekocht die ze tot op de dag van vandaag aan het omtoveren zijn tot woon- en werkruimte. Een oneindig project, maar saai is het in ieder geval nooit! Reizen? Yes please! Een grote hobby. Trok ze er eerder vooral in haar eentje op uit, tegenwoordig neemt Jose haar 2-jarige mee op sleeptouw die het helemaal prachtig vindt. En af en toe mag de man ook mee. O, en zei er iemand lekker eten? Jaahaa! Graag! Heel graag! Dat, en borrelen met Gin Tonics! Waar? Dat deelt ze op Barts Boekje. Win-Gin noemen we dat.

Marije van Regenmortel

Overijssel represents... Barts Overijssel Ambassadeur

Warm welkom voor Marije van Regenmortel, onze eigenste Overijssel ambassadeur. Marije in een notendop?       Schreef voor  ELLE/BAZAAR, is eigenaar van een eigen bakkerswinkel en ook nog eens freelance grafisch vormgever en architect-vriend, is samen met vriendlief ouder van de driejarige Lenny en houdt, vanzelfsprekend van all the good things life brings: Carnaval (ja in Zwolle – Sassendonk!), houdt van Mooie Dingen, design, eten en (haar) kids(s). Deze onderneemster by blood,  is werkzaam als Grafisch vormgever/ art director en sleutelt dag en nacht aan ‘haar’ Buro Marie. Marie is niet helemaal zelf gekozen, Marije werd Marie voor familie en met deze bijnaam gaat ze door het leven bij vrienden en familie. Na een jaar freelancend het leven bij de ballen pakken met het ellenlange www.marijevanregenmortel.nl, is die naam geschrapt en omgeruild voor: Buro Marie.

Marcelle Broshuis

Marcelle knows all about Gelderland

Precies! Team Bart telt twee Marcelle’s. In het dagelijks leven is Marcelle (Broshuis dan hé :-)) werkzaam als procesverbeteraar. Maar natuurlijk is er meer: Marcelle heeft een onuitputtelijke passie voor reizen, interieur en fashion. Ze woont samen met vriendlief Marcel (je verzint het niet) in het levendige Spijkerkwartier in Arnhem (u snapt meteen waarom ze Gelderland-ambassadeur is). Daar woont ze in een herenhuis uit 1877 waar de boel regelmatig op zijn kop wordt gezet om het een en ander aan te passen. Tsja, je houdt van alles interieur of je houdt van interieur. En wanneer je het Marcelle vraagt, is er niets zo fijn als binnenstappen in een mooi vormgegeven winkel waar alles klopt. Of in een wijnbar waar je het liefst het hele assortiment wil proeven om vervolgens naar dat fijne restaurant te gaan waar je de hele avond gaat tafelen. Oh en dol op reizen, dat is ze dus ook. Of het nu om het bezoeken van nieuwe landen gaat, een stedentrip of een hutje op de hei in eigen land: on the road en Marcelle is tevree.

Merche Ariza Gallego

London Calling!

Na een jaar als au-pair gewerkt te hebben werd ik verliefd op Londen (en een Londense jongeman, die me naar veel bijzondere plekken bracht, maar dat terzijde). Na een studie Fashion Design aan de kunstacademie besloot ik dat het tijd was om terug te keren naar de stad waar ik mijn hart verloor. Mijn grootste passies zijn mode, eten (ik beschouw lekker eten als mijn #1 hobby), musea bezoeken en schrijven. Ik ben altijd op zoek naar inspirerende plekken in deze te gekke stad, het allerliefste waar ik de hippe Londenaren kan spotten.

Sabine de Witte

Op naar Duitsland

Spendeert 50% van haar tijd aan reizend en schrijvend de wereld ontdekken, tijdens een oneindige zoektocht naar de leukste parels, en zoekt het daarvoor graag net over de grens in Duitsland. Sinds het reizen door Sabine ontdekt werd is Duitsland – en dan met name Berlijn – altijd een vaste uitvalsbasis. Voor stedentrips, avontuurlijke rondreizen, festivals en opladen op een van de Duitse tegenhangers van onze Waddeneilanden, you name it en Sabine is er hoogstwaarschijnlijk al geweest. Of gaat de onbekendere parels op korte termijn ontdekken. Haar missie bij Barts Boekje: laten zien dat onze oosterburen net zo van het goede leven kunnen genieten als de bekendere zuiderburen. Van Schnitzelparadijs tot Duitse top Küche, flammkuch en alles daar tussenin.  

Bibi Vermaesen

Barts bästa platserna spotter (das Zweeds voor spotter van de beste plekken, in Zweden dus)

Vier jaar wonen en ongegeneerd zwerven door Zweden, talloze trips en een aanzienlijk rijtje Zweedse Instagram vrienden, is inmiddels uitgegroeid tot een enorme dosis Zweedse Bartjes. Van rode houten huizen tot over de top crayfishparties. Van een onbewoond eiland inclusief overdosis kreeften en rijkelijk vloeiende rum tot cosy thuisvoelhotels en hippe minimalistische varianten. Waar ga je wildplukken, buitenkoken, waarheen voor een outdoorfika? Waar wonen de elanden en waar de trollen? Waar staan lange houten tafels vrij in de natuur en komt een topchef voor je koken? Vegan, organic, versgevangen vis? Lekkere lammetjes of een zachtgestoofde wang van dat sustainable opgevoede varkentje… Roep maar, Bibi tipt. Talloze voortreffelijke restaurants en de betere culinaire belevingen.  Als Bibi alleen zou zijn geweest, dan woonde ze er, in Zweden, maar met een aan de Veluwe en Texel verknocht thuisfront en een in Rotterdam studerende telg, redt ze zich met het betere back and forth principe. Ze leeft haar beste ‘dubbelleven’. Jättefin, oftewel, je hoort haar je niet klagen. En man en dochter? Die redden zich (soms) (iets te) prima zonder Bibi…

Brigitte Hoogdorp

Barts ambassadeur van de stadste stad van Nederland, Rotterdam!

En nu is Rotterdam ook nog eens goed vertegenwoordigd op Barts Boekje! Omdat ze deze stad niet vaak genoeg voorbij zag komen, trok Brigitte aan de bel. In de stad heeft zij zelf met haar gezin een leuk plekje weten te bemachtigen midden tussen de Kralingse Plas en het stadscentrum. Ze gaat vaak samen met haar man en twee zoontjes op zoek naar de leukste plekjes in de stad. Met z’n allen in de bakfiets en hup… gaan. Ze delen allemaal hun liefde voor eten en leuke plekjes. Niet alleen heeft ze liefde voor eten, maar ook voor reizen en interieur. Naast dat ze het team versterkt met Rotterdamse content, ontwerpt ze de meest kleurrijke interieurs met haar bedrijf House Of Pretty Things. Daarnaast helpt ze als freelancer de leukste interieurmerken op marketing- en projectmanagement gebied. Haar liefde voor Rotterdam is ongekend, dus verwacht vooral veel Rotterdamse hotspots.