't Gerecht, Heerenveen - Barts Boekje

Boutique hotel in Nederland

‘t Gerecht, Heerenveen

Om in de koninklijke sferen te blijven, ga je wandelen door de de koninklijke bossen van Oranjewoud, de plaats waar natuur, cultuur en geschiedenis samenkomen. En laat het zonnetje zich zien? Dan is het leuk om een dagje te varen rondom Giethoorn, Teherne en Fryske Marren. Oja en fietsen, dat kun je er ook eindeloos. 

Hotels en horeca met een rijke geschiedenis scoren pluspunten, zo ook het geval bij ‘t Gerecht in HeerenveenWaar vroeger de belastingaanslagen en gerechtelijke uitspraken werden gedaan, worden nu flessen gepopt, slaap je als een koning(in) en worden culinaire hoogstandjes bereidt. Bij het restaurant en grandcafé nip je het liefst ‘s ochtends al een kop koffie, om vervolgens de lunch en het diner nog mee te pikken voordat je neerploft op de heerlijke bedden van een van de vijftien luxe suites hebben. Hier leef je echt even als een royal.

Hartje centrum, in een pand wat vroeger gebruikt werd als gemeentehuis, en later als belastingkantoor, huist vandaag de dag een Boutique Hotel en restaurant. Op het eerste gezicht een statig, maar prachtig, pand waar alles historie ademt. Binnen houdt dat statige en historische gevoel aan, maar in combinatie met luxe (op de goede manier).

Met dat gevoel alsof je je in een series als The Crown waant zit het wel snor, maar waar ga je als tijdelijke royal rondlopen? Met de arrangementen die het hotel aanbiedt zoals de vijfdaagse minivakantie of het driedaags Royal Gastronomisch arrangement ben je je hele trip onder de pannen.

Locatie, locatie, locatie

Hartje Heerenveen dus, a.k.a. de sportstad. Dan ga je dus kijken naar schaatswedstrijden in het Thialf of voetbalwedstrijden in het Abe Lenstra Stadion. Maar waar je misschien niet als eerste aan denkt (maar wat je zeker moet meepikken) is dat je hartje natuur zit en je bijna nergens in Nederland zo goed een frisse neus kunt halen als hier. Je kunt hier zóveel verschillende routes wandelen (zoveel dat je een jaarabonnement zou moeten nemen op het hotel). Om in de koninklijke sferen te blijven, ga je wandelen door de de koninklijke bossen van Oranjewoud, de plaats waar natuur, cultuur en geschiedenis samenkomen. En laat het zonnetje zich zien? Dan is het leuk om een dagje te varen rondom Giethoorn, Teherne en Fryske Marren. Oja en fietsen, dat kun je er ook eindeloos. 

Het oog wil ook wat

Kroonluchters, groen en blauw in alle nuances, sierlijk behang en koninklijke details: alleen al voor een rondleiding wil je langsgaan. Overal in het restaurant en hotel vind je unieke zalen en op het terras (dat in 2018 een plek in de top 100 beste terrassen in Nederland had) kijk je je ogen uit: mensen kijken, stukje gastvrijheid van het personeel meepikken, lekker eten en gewoon – als we het gewoon mogen noemen – even helemaal niets. En dan nog een stukje geschiedenis: in 1663 lieten de eigenaren van het pand de decoratieschilder Mathias van Pelckum (een leerling van Rembrandt van Rijn), een plafondschildering maken in de grote zaal. De plafondschildering is nu, na enkele restauraties, weer te bezichtigen en he: dat kan echt niet bij ieder hotel. 

Keffers en Kroost

Kids hebben het hier misschien wel net zo leuk als de ouders. Ze zijn van harte welkom in het restaurant (met kinderhoek!) en in het hotel. Iedere zaterdag is er zelfs een nanny. Kun jij lekker de paden op en de lanen in. Maar zie jij keffers liggen op de kamers van de royals? Nope. Juist. Ze zijn van meer dan welkom in het restaurant, maar op de hotelkamers zijn alleen geleidehonden toegestaan. 

Naar 't Gerecht Meer foto's
gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen gerecht Heerenveen

Adres

Restaurant & Grandcafé 't Gerecht Heerenveen, Gemeenteplein, Heerenveen, Nederland

Extra informatie

Inchecken: vanaf 15:00 of tegen betaling 13:00 (25 euro)
Uitchecken: 11:00 of tegen betaling 13:00 (25 euro)

Faciliteiten

Air conditioning
Babybedje
Bad
Badjas
Comfortabele werkruimte
Dagelijkse schoonmaak
Droger
Horecagelegenheid op loopafstand
Kinderstoel
Kingsize bed
Koffie- en theefaciliteiten
Op loopafstand van het bos
Privé ruimte voor oa vergaderingen
Regendouche
Restaurant
Strijkplank en strijkbout
Toiletartikelen
Tv