IT Cosmetics - Barts Boekje

IT Cosmetics

IT Cosmetics is het merk van Jamie Kern Lima. De Amerikaanse besloot haar ervaringen met schaarse wenkbrauwen en rosacea om te buigen in iets positiefs en te gebruiken als inspiratiebron voor het opzetten van haar eigen merk. Door haar ervaringen te bundelen met inzichten van plastisch chirurgen en door dermatologen approved innovatieve technologie (IT dus) lukte het haar om dat wat ze zelf had gemist op de markt te brengen: make-up en huidverzorgingsproducten voor de gevoelige huid.

De ‘IT’ in IT Cosmetics staat voor innovatieve technologie. De make-up en huidverzorgingsproducten van het merk geven niet alleen een fijn resultaat maar zijn bovenal huidvriendelijk en probleemoplossend. In het productieproces wordt rekening gehouden met inzichten van plastisch chirurgen en de expertise van dermatologen.

Bij IT Cosmetics geloven ze dat iedereen mooi is en het verdient om zich zo mooi mogelijk te voelen. Dat dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is weet oprichter Jamie Kern Lima als geen ander. Het idee om een eigen merk te beginnen kreeg ze niet zomaar. Zelf kampte ze een tijd met schaarse wenkbrauwen en rosacea waardoor ze zich minder zelfverzekerd voelde. Het vinden van geschikte huidverzorgingsproducten en make-up bleek een uitdaging, dus besloot ze het heft in eigen handen te nemen. Hoewel veel mensen in haar omgeving het haar afraadde, zette ze toch door. Om aandacht te vragen voor huidproblemen verwijderde ze terwijl ze live op tv te zien was haar make-up, dit leidde tot een hoop positieve aandacht en respect. Niet alleen voor haarzelf, ook voor haar merk.

Dat doorzetten, je kwetsbaar opstellen en hard werken loont blijkt, want tegenwoordig liggen haar producten in de (online) schappen van ICI PARIS XL en Douglas. De CC+ Cream en de CC+ Cream met SPF 50 zijn zelfs de bestverkopende foundations in de Nederlandse filialen van ICIPARIS XL. De CC+ Cream bestaat uit 3 finishes: original, nude glow en matte. De anti-aging foundation met volledige dekking biedt zeven producten aan in een formule én zorgt voor hydratatie. Gevalletje alles-in-een, ideaal voor de luie make-uppers dus.

De producten van IT Cosmetics zijn in Nederland verkrijgbaar in winkels en online bij ICI PARIS XL en de webshop van Douglas.

naar it cosmetics Meer foto's
IT Cosmetics IT Cosmetics IT Cosmetics