LIV Botanics - Barts Boekje

LIV Botanics

Het is wel duidelijk dat we bij Barts Boekje fan zijn van alles wat te maken heeft met natuur, van een weekendje in een boshut tot met de kids de wei in of hiken. Maar veel liever trekken we hem nog eventjes door. Sterker nog: we brengen het allerbeste van de natuur naar onze huid. Doen we met dank aan de natuurlijke gezichtsverzorging van LIV Botanics. Producten waar je als een blok voor zou vallen omdat ze er zo knap uitzien, maar die je blijft gebruiken omdat ze doen wat ze beloven. En dat alles met liefde voor natuur.

Natuurlijke gezichtsverzorging en dus de combinatie met natuur; wat moeten we ons daarbij voorstellen? LIV Botanics legt het als volgt uit:” de ingrediënten in onze producten zijn onbewerkt (niet verhit, ontkleurd of ontgeurd) en zijn afkomstig van biologische landbouw”. Ze gaat nog even door: “Daarnaast bevatten de producten hoge concentraties aan werkzame plant-based ingrediënten”. Vanzelfsprekend zijn alle producten gecertificeerd micro-plastic vrij, werken ze met zoveel mogelijk upcycled ingrediënten afkomstig uit de food- en juice-industrie, en als klap op de vuurpijl zijn alle producten waterless en vegan. Dan zullen de producten vast en zeker vanaf een heel ver tropisch oord naar Nederland worden geïmporteerd, horen we je denken? Dat is dus absoluut niet het geval. Sterker nog, de producten worden lokaal geproduceerd en dat is dan in – trommelgeroffel – Amsterdam. Kortom: bij LIV Botanics handelen ze vanuit het motto better world, better beauty, better you.

We hebben het nu al even over de producten, maar wat zijn die producten dan? Goed om te weten is dat Camellia seed oil een grote rol speelt bij LIV Botanics. Dat is een olie afkomstig van de Camellia bloem, wat vaak wordt gezien als een wondermiddeltje voor huidverjonging. De olie hydrateert, verzorgt en maakt je huid fluweelzacht. In Europa nog een hidden gem, in Azië een eeuwenoud beauty geheim. Oké, oké, dan nu echt even door naar de producten. We praten je graag bij over de twee bestsellers: de facial oils. The Bakuchiol is een verjongende gezichtsolie op basis van het plantaardige alternatief voor retinol. Bakuchiol is afkomstig van de zaden van de Babchi plant en zorgt voor celvernieuwing, collageenopbouw en is daarom effectief tegen vermindering van fijne lijntjes en rimpels. The Beauty is een antioxidant-rijke gezichtsolie vol bessen die “Acmella Oleracea” (ook wel champagneblad genoemd) bevat. Dit extract verzacht spierspanning waardoor lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Wil je dus allemaal hebben.

Al die wondermiddeltjes komen in een glazen verpakking die ook nog eens prachtig staan in de badkamer. Het doosje, waar je die glazen verpakking dan in vindt, kent ook nog eens een knap verhaal. Het doosje is gemaakt van papier met Hollands Olifantsgras, een gewas wat bij kan dragen aan oplossingen voor de klimaatcrisis. Eigenlijk is bij alle details (denk aan verzenddozen, het tissue papier, de plastic-vrije stickers op de flesjes) duidelijk rekening gehouden met het zo laag mogelijk houden van de footprint door onder andere samen te werken met een duurzame drukkerij die gebruik maakt van plantaardige bio-inkt en duurzame papiersoorten.

LIV Botanics doneert jaarlijks 1% van de omzet aan 1% For The Planet, een wereldwijde beweging die zich inzet voor het creëren van een gezonde planeet.

Om het plaatje dan helemaal compleet te maken heeft LIV Botanics ook nog eens voor haar gehele skincare lijn de eerste prijs gewonnen in de Dutch Beauty Awards 2023 voor de beste beauty producten van het jaar in de categorie “Beauty producten Exclusief Groen”. En als je denkt was dit het? Nee! Zo heeft naast deze eerste prijs LIV Botanics ook nog eens internationaal twee awards gewonnen in The Beauty Shortlist. Knap!

Bestellen kan via de website 

Fotografie: Linda Wit

naar liv botanics Meer foto's