WELLMARK - Barts Boekje

WELLMARK

Bij Wellmark komen Brabantse nuchterheid, gezelligheid en beauty samen. Dit merk werd in 2017 opgericht met de visie om vegan en troepvrije body & home producten te ontwikkelen en daarmee een sociale bijdrage te leveren aan de maatschappij. Hoe ze dit doen? Door onder andere met sociale werkplaatsen te werken en zo iedereen een plek te geven om te kunnen werken. Vinden we mooi.

Echte schoonheid komt van binnen. Lief zijn voor je medemens draagt daar zeker aan bij. Eigenaresse Marleen streefde naar het oprichten van een merk waarin ze mooie spullen, commercie en ‘het juiste doen’ kon combineren. Dit heeft ze gerealiseerd door samen te werken met drie sociale werkplaatsen in ‘s-Hertogenbosch, Waalwijk en op het eigen hoofdkantoor in Geffen. Op al deze locaties werken mensen die om verschillende redenen niet bij een regulier bedrijf terecht kunnen. Werken bij een sociale werkplaats zorgt ervoor dat ze een bijdrage leveren aan de maatschappij, geld verdienen en vooral plezier en voldoening kunnen ervaren.

Wat begon met één product op een plank in een concept store, groeide uit tot een assortiment aan producten dat wordt verkocht op meer dan 400 verkooppunten door Europa. Dat assortiment bestaat onder andere uit handzeep, afwasmiddel, badzout en geurkaarsen. Wellmark is naast goed voor de medemens ook goed voor de wereld. De producten zijn vegan, troepvrij en bevatten geen microplastic, palmolie, SLS, SLES en parabenen. En, anno mei 2024 zijn er ook weer een aantal heel fijne producten bij! Er zijn nieuwe roomsprays (cedarwood en dark amber), geurkaarsen met cedarwood en badzout met rozengeur. Die laatste heeft twee verschillende maten en een andere quote).

Om verspilling tegen te gaan zit een groot deel van de collectie in verpakkingen van gerecycled glas. Niet in de glasbak gooien hoor, want je kunt ze eindeloos opnieuw vullen met refills. Al staan ze ook hartstikke gezellig als bloemenvaas(je) op tafel. De refills zijn er voor de handzepen, handlotions, bodylotions, badzepen, shampoos, conditioners, bodywashes, sanitisers en het afwasmiddel. Goed om te weten is dat de refills in (gerecyclede) verpakkingen met een handige draaidop zitten, voor gesplash in de badkamer hoef je dus niet bang te zijn.

Naast allerlei lekkers voor je huid hebben ze bij Wellmark ook allerlei leuks voor in je huis. Denk aan geurstokjes, geurkaarsen, olielampen en droogbloemen. Als je die laatste mooi in je gerecyclede ‘vaasje’ zet is de cirkel helemaal rond.

Wellmark Meer foto's