De Vuurplaats - Landgoed Vollenhoven - Barts Boekje

De Vuurplaats – Landgoed Vollenhoven

Een verborgen juweel tussen weelderig groen, dat is buitenplaats De Vuurplaats gelegen op Landgoed Vollenhoven. Een plek waar de magie in de lucht hangt. Je waant je op het landgoed in mediterraanse sferen, maar mét een rauw en stoer randje van De Vuurplaats. En precies dat vinden wij te gek! Buitenleven zoals buiten leven bedoeld is, snap je? Al is het hier binnen ook zeer goed toeven. Komen we zo op terug. 

Oase van rust


Je vindt deze serene stek tussen De Bilt en Zeist. Precies: lekker centraal in het land, dus goed bereikbaar, maar toch midden in de natuur. Zodra je het slingerpad door het bos op rijdt wordt je verwelkomd door het bordje “onthaast u”. Laat dat nu precies zijn wat we willen tijdens een bruiloft. En geloof ons, daar weten ze hier wel raad mee. Bij De Vuurplaats draait namelijk alles om jullie. Janine (sommelier en eventstylist) en Martijn (chef) staan vanaf dag één altijd paraat. Ze luisteren naar jullie wensen, ideeën en dromen, en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Niks vaste pakketten, gewoon lekker custom made. Ook op de dag zelf zijn ze aanwezig om ervoor te zorgen dat jullie zorgeloos kunnen genieten. Is dat niet fijn? Naast haar liefde voor wijn is Janine gek op styling en decoratie. Altijd op zoek naar nieuwe schatten struint ze alle brocante markten af in Frankrijk. En dat zien we zeker terug in de aankleding van de locatie.

Weer of geen weer, zomer of winter, je zit altijd goed bij De Vuurplaats. Niet alleen buiten, maar ook binnen. De Oranjerie met grote raampartijen heeft een fijne mediterrane touch. Die zich het best omschrijft als: de romantische Provence meets het ontspannen familiegevoel van Toscane. Je wordt omringd door prachtige decoraties, warme verlichting en een sfeer die je rechtstreeks naar Zuid-Europa transporteert.

Oh, en dan is er nog het Berceau, een “liefdes haag” van beukenbomen. Of dat romantisch is? Jongens, jongens.. Je hoeft weinig fantasie te hebben om hier een waanzinnig diner met sfeervolle verlichting onder de groene bladeren voor je te zien. En dat gaat wel tot ruim 120 gasten. Werkelijk een sprookje.

 

Culinaire hoogstandjes: Open-Fire experience


Bij De Vuurplaats staat eten centraal. De chefs toveren de meest verse, lokale ingrediënten om tot culinaire meesterwerken, bereid op asado BBQ’s. Dagverse groenten en kruiden komen rechtstreeks uit de naastgelegen Moestuin Vollenhoven, terwijl het vlees afkomstig is van eerlijke, lokale boeren. Zijn we gek op. Hier proef je de puurheid van het land: biologisch, eerlijk en onvergetelijk lekker. 
Ook niet te vergeten: de bloemen voor op tafels en zelfs het bruidsboeket zelf kunnen vers worden geplukt uit dezelfde moestuin. Hoe uniek is dat? Meer seizoensgebonden ga je het niet krijgen. 


Winter bruiloften


Ook in de winter is de vuurplaats een waar paradijs. Dat wij van winter bruiloften houden is geen geheim. We krijgen het spontaan warm bij de gedachte aan een knisperend vuur, schapenvachtjes, kaarsen en andere sfeervolle verlichting. Binnen in de Oranjerie geniet je van een gezellige open haard en een winterse styling om bij weg te zwijmelen. Tja, wat valt er nog te zeggen. Vanaf de first look tot de laatste dans: elk moment is magisch op De Vuurplaats.

Direct naar De Vuurplaats Meer foto's
De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie De vuurplaats trouwlocatie