La Torre Alle Tolfe, Italië - Barts Boekje

La Torre Alle Tolfe, Italië

Op slechts een paar kilometer afstand van het Italiaanse Siena ligt La Torre Alle Tolfe. Op dit Toscaanse landgoed van ruim 100 hectare liggen onder andere een middeleeuwse borgo, restaurant met eigen groentetuin, wijn- en olijfgaard. Daarnaast verbouwen ze ook nog granen en peulvruchten, allemaal zonder pesticiden. Vanaf het landgoed kijk je uit over Siena en de groene heuvels van het Chianti-gebergte. Oh, en hadden we het kapelletje al genoemd? Inderdaad, dit is de perfecte plek voor een Toscaanse bruiloft.

In het hart van het landgoed ligt de middeleeuwse borgo. In de villa zijn 16 kamers en daarnaast 3 aangrenzende appartementen. De inrichting is traditioneel, elke kamer is uniek. Een tikkeltje kneuterig, maar vooral heel gezellig Italiaans. Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in de tuin. Er is nog méér (je moet wat met 100 hectare). Rondom het landgoed liggen vier oude boerderijen die werden omgedoopt tot Country Residence. Deze bestaat uit 40 appartementen, waar je ook langere tijd kunt verblijven. Good to know, want naar huis willen we nog lang niet.

In het midden van de borgo ligt Ristorante la Torre alle Tolfe. Op de menukaart staan vooral eenvoudige (maar heerlijke) seizoensgebonden gerechten. Denk aan verse pasta, zelfgebakken brood en Toscaanse klassiekers. Groenten komen uit eigen tuin, eieren van de eigen kippen en sommige granen zelfs van het eigen veld.

Bij La Torre Alle Tolfe staan duurzaamheid en cultuur hoog in het vaandel. Hier houden ze van slow-living en gasten en locals worden daarbij betrokken. Van helpen met het oogsten van druiven en olijven tot paddenstoelen plukken en olijfbomen snoeien. Voor wie wil is het allemaal mogelijk. Vinden we top, want zo kunnen de komende generaties ook nog volop genieten van la dolce vita. Met dat zoete leven komt het hier overigens wel goed. Ook in de buurt is genoeg te zien en te beleven. Siena is prachtig en de omgeving leent zich perfect voor hikes. Minder sportief aangelegd? Boek een massage, volg een keramiekworkshop of strijk neer op het terras. Gevalletje écht voor ieder wat wils dus.

Naar La Torre Alle Tolfe Meer foto's
agriturismo toscane La Torre alle Tolfe borgo La Torre alle Tolfe Italië La Torre alle Tolfe Italië La Torre alle Tolfe restaurant La Torre alle Tolfe Italië