Mélanie Pigeaud - Barts Boekje

Mélanie Pigeaud

Alles leuk en aardig, maar een bruiloft begint natuurlijk allemaal bij die ene grote vraag. En tja, bij een beetje romantisch aanzoek hoort toch wel echt een pracht van een ring. Wil je dit ook nog eens een beetje persoonlijk en duurzaam aanpakken, dan ben je bij Mélanie Pigeaud aan het juiste adres.

Het proces van DE ring – het is immers niet “zomaar” eentje uitkiezen – is bij Mélanie Pigeaud superpersoonlijk. En daarmee bedoelen we ook echt superpersoonlijk: je bent zelf namelijk altijd part of the proces. Iedere trouw- en verlovingsring wordt hier from scratch gemaakt. Om een goed beeld te krijgen van hoe je sieraad eruit komt te zien, werken ze met de meest geavanceerde 3D techniek. Hoe fijn is dat! Met veel (persoonlijke) aandacht, precisie en natuurlijk vakmanschap helpt de juwelenontwerpster je door dit traject heen.

Het begint allemaal bij een moodboard met tenminste drie foto’s van de Instagrampagina van Mélanie Pigeaud (sowieso het kijken en volgen waard), maar good old Pinterest mag natuurlijk ook. Een indicatie van het budget is eveneens handig. Wel goed om te weten dat dit proces begint bij een budget van €1700 en geloof ons: daar krijg je wat voor! Last but zeker not least ontvangen ze ook graag een korte beschrijving of foto van de bruid(egom) to-be, zodat ze nog net even een beter beeld krijgen bij de gelukkige in kwestie en diens stijl. We zeiden toch dat het heel persoonlijk was?

Mélanie Pigeaud is niet alleen een juwelenontwerpster van de bovenste plank; het is ook nog eens een duurzaam sieradenmerk. Toen Mélanie startte (way back in 2018) kon ze zelf geen sieradenmerk vinden dat focuste op duurzaamheid in combinatie met vakmanschap en hoogwaardige kwaliteit. Uit deze zoektocht rolde Mélanie Pigeaud Jewelry (want als niemand het doet, moet je het zelf doen): hoogwaardige sieraden gemaakt van gerecycled goud en zilver onder eerlijke omstandigheden. Houden we van! Houd ze in de gaten, want dit is nog maar het begin. Ze werken hard aan een duurzaamheidsmanifest om voor 2030 nog een grotere impact te maken binnen de sieraden- en juwelen wereld. You go, Pigeaud!

Nog zo’n leuk feitje; inmiddels is Mélanie ook zelf ten huwelijk gevraagd. Alles over haar verlovingsverhaal dat zich afspeelt in Zuid-Afrika (no spoilers, maar je gaat gegarandeerd wegzwijmelen) én natuurlijk haar eigen verlovingsring lees je hier. Oh, en van woensdag tot en met zaterdag staat de deur van haar stijlvolle atelier in Amsterdam altijd open. Zeker even langsgaan dus!

Naar Mélanie Pigeaud Meer foto's
Mélanie Pigeaud verlovingsringen Mélanie Pigeaud Verlovingsringen Mélanie Pigeaud verlovingsringen Mélanie Pigeaud Verlovingsringen Mélanie Pigeaud verlovingsringen Mélanie Pigeaud Verlovingsringen Mélanie Pigeaud verlovingsringen Mélanie Pigeaud Verlovingsringen Mélanie Pigeaud verlovingsringen Mélanie Pigeaud Verlovingsringen Mélanie Pigeaud Verlovingsringen Mélanie Pigeaud verlovingsringen Mélanie Pigeaud verlovingsringen Mélanie Pigeaud verlovingsringen Mélanie Pigeaud verlovingsringen Mélanie Pigeaud Verlovingsringen