Stage op Curaçao? Dit zijn de tips! - Barts Boekje

Curacao

Stage op Curaçao? Dit zijn de tips!

Curaçao is niet voor niets enorm geliefd bij werkstudenten: de horeca bestaat bij de gratie van deze mensen en een stage op het eiland is basically één groot feest. Of we tips hebben, specifiek voor deze groep stagiaires? Maar natuurlijk!

 

First things first: Cura (je gaat vast en zeker al snel ‘Cura’ zeggen, i.p.v. Curaçao, mark our words): huur auto en rijd nooit (!) in de avond alleen rond.

Second: Op Cura is het zo dat iedere avond zijn bestemming heeft. Waar het op dinsdag feest is, kan het op donderdag zomaar uitgestorven zijn, en alle leuke mensen op het eiland bewegen eigenlijk met dat vaste weekprogramma mee. Wil je weten? Weet dan dit de 9 euro 50 die we voor ons eboek vragen, je best besteede 9,50 van je stage zijn: download hier ons Curaçao eboek.

Neem een wereldstekker mee.

Regel een lokale simkaart, maar pas als je op het eiland bent – dat bespaart je een hoop geld.

Neem muggenspray met DEET mee – life saver.

Vraag op tijd je stagevergunning aan! De Antilliaanse way of doing is nu eenmaal nét wat trager, ook wat betreft stagevergunningen.

Maak een Excelbestand met je geschatte uitgaven (neem ruim), zodat je weet hoeveel je moet sparen voordat je gaat.

Niet onbelangrijk: Curaçao is absoluut niet even veilig als Nederland. Zo lang je slim nadenkt en niet alleen op stap gaat, komt het goed, maar denk hier niet lichtzinnig over.

Fijne budget restaurants: Heeren at Sea, Zest en Zanzibar.

De belangrijkste tip: geniet! Voor je het weet is het weer voorbij…

Meer foto's
curacao Kura Hulanda Village Curaçao Kura Hulanda Village Curaçao
curacao Kura Hulanda Village Curaçao Kura Hulanda Village Curaçao