Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 June 2019
  • 30-09-2017
  • Amsterdam, Barts Beauty, Nieuw

Bijlmer Hammam Amsterdam

Bijlmer Hammam Amsterdam

Dat De Bijlmer ooit een aanrader zou worden, dat had toch ook niemand verwacht? Maar wel dus. De Bijlmer Bajes is dicht en de locatie waar deze ooit zat, vormt tegenwoordig een puike postcode voor lunchrestaurant A Beautiful Mess én voor Amsterdams jongste heuse hammam: Bijlmer Hammam Amsterdam.

Dikke pret, want de combinatie van het voormalige gevang dat zoveel mogelijk in ere werd gehouden, de geur van zeep en de warmte die je bij binnenkomt tegemoet stromen, is een unieke heelrijkheid. Een lange rij oude cellen is ingericht voor het eeuwenoude reinigingsritueel door ze om te bouwen tot stoom- en saunacabines, scrubruimtes en stilteplekken. Achter de zware gevangenisdeuren kun je helemaal tot jezelf komen. Stomen, zweten, scrubben en mediteren...

Bijlmer Hammam is iedere vrijdag (women only), zaterdag en zondag (beide dagen gemengd) open van 12u tot 18, maar even vooraf reserveren vonden ze zijn. Liever een privé sessie? De Bijlmer hammam is vanaf vier personen af te huren.

Beeld (en een leuk artikel) via Het Parool