Canada27 februari 2024, door Nina van Hilst

Citytrip in Calgary, Canada

Canada, 27 februari 2024, door Nina van Hilst

Citytrip in Calgary, Canada

Stel. Je plant een reis naar Canada en vliegt - direct met KLM - naar Calgary, dan is een dag of twee in deze veelzijdige stad zeker een aanrader. Wat is er te doen tijdens een citytrip in Calgary, Canada? Van leuke restaurants tot musea en verschillende wijken in de stad.

Alleen voor een bezoekje aan Calgary vlieg je natuurlijk niet naar Canada. Want je moet - moet ja - ook zeker de stad uit en de uitgestrekte natuur in. Calgary is het perfecte startpunt voor een groots avontuur door de Canadian Rocky Mountains of een wintersport in Canada. Binnenkort meer over Canada...

Calgary in een notendop

Calgary in een notendop

Calgary is na Toronto en Montreal de grootste stad in Canada en met 1,3 miljoen inwoners de grootste stad van de provincie Alberta. Wat meteen opvalt, is dat Calgarians vriendelijk, down to earth en open zijn. De meeste mensen hebben een migratieachtergrond, verhuizen heel de wereld over en komen uiteindelijk toch weer terug in Calgary om daar te settelen met kennis die ze over heel de wereld hebben opgedaan. En daar zie je meteen de root van de vele kleine ondernemingen met internationale vibe. Calgary is de stad van veel knusse horeca, Calgary Flames (ijshockey is Canada’s grootste sport), plenty museums, Calgary Tower, aardige mensen en een vleugje cowboy. In de zomer bruist het van de festivals en in de winter is het lekker knus (en koud).

Leuk weetje: vanwege de koude wintermaanden heeft Calgary de Skywalk (Plus 15 Network) waarbij 80+ overdekte bruggen meer dan honderd gebouwen verbinden over meer dan 50 blocks en 16 kilometer. Leuk wanneer het -20 graden is dat je zonder jas aan door de stad kunt lopen.

Hoe kom je er?

Hoe kom je er?

In 9 uur vlieg je direct van Amsterdam naar Calgary. Je vliegt rond de middag en komt – hoi tijdsverschil – halverwege de middag aan waardoor je meteen een gezellige avond kunt hebben in Calgary en de jetlag kunt overwinnen.

Wil je net wat relaxter vliegen, kijk dan naar Premium Comfort Class van KLM. Soms maar €150 duurder en daarmee heb je meer beenruimte, meer rust en uitgebreider eten. De vriendelijkheid en service is bij KLM in alle klassen super. Dus die vakantie begint al in de lucht.

Heb je nu een lange wachttijd op Schiphol, kijk dan ook eens naar het bijboeken van toegang tot de KLM Lounge. Daar zit je heerlijk in een eigen zitje, haalt eten bij het buffet en hebt zo de gelegenheid om nog een paar uur te werken of chillen.

Alberta Food Tours

Alberta Food Tours

Een food tour is toch alleen voor oude mensen? Niet in Alberta. Alberta Food Tours heeft tours in Calgary, Banff, Canmore en Edmonton. In Calgary zijn er twee tours: Kensington Food Tour en Brunch at the Farmers Market. Daar nemen ze je mee langs de leukste, meest hippe restaurants, bars en eetwinkels in de buurt. Ondertussen vertellen ze je veel over de achtergrond van Alberta en het lokale eten. Zo zit je meteen in de local vibes.

Ga je nog toeren na Calgary? De food tour komt ook langs kleine ondernemers die lokale etenswaren verkopen. Hier sla je meteen je kaasjes, nootjes en wijntjes in voor onderweg.

Wijken in Calgary

Wijken in Calgary

Waar je zijn moet in Calgary? In short: natuurlijk is er een Downtown met hoge gebouwen en veel levendigheid. De wijk Inglewood is de oudste buurt met antiekzaakjes, boetiekjes en wat toffe brouwerijen. Bridgeland was de voormalige Italiaanse wijk en voor de leukste Italiaanse restaurantjes moet je hier wezen. Ook in Beltline vind je veel restaurants, bars en nightlife vooral rond 17th Ave. En dan zijn er nog East Village en Kensington. De leuke wijken die wij hebben bezocht.

East Village

East Village

Voor upcoming en trendy ga je naar East Village. Tussen de nieuwbouw waar veel young urbans zich vestigen, vind je oude pakhuizen, cultuur en horeca. Een must is het waanzinnig mooie pakhuis Simmons Building waar Sidewalk Citizen (sourdough) Bakery, Phil & Sebastian Coffee Roasters en charbar gevestigd zijn. Meer restaurants in East Village.

Studio Bell

Studio Bell

In een indrukwekkend pand in East Village zit Studio Bell. In dit muziekmuseum vind je over verschillende verdiepingen muziekinstrumenten van beroemde artiesten en veel interactieve apparaten waarmee je zelf muziek kunt maken. Het gebouw an sich is al een kunstwerk. Het ontwerp is gemaakt met de Rocky Mountains als inspiratie en de verdiepingen lopen dan ook als grillige bergtoppen door en langs elkaar heen. Heb je geen tijd voor een uitgebreid bezoek, wandel dan zeker even binnen bij Studio Bell als je van architectuur houdt.

Kensington

Kensington

Dit is de wijk van hippe restaurantjes, koffiebars en independent stores. De 225 small businesses creëren een levendige sfeer in Kensington. Je wandelt hier van brunch tot diner langs restaurants, pubs, coffee shops en eigenzinnige winkeltjes. Je vindt altijd wel iets leuks. Wil je veel zien in een korte tijd? Alberta Food Tours heeft de Kensington Food Tour waar je in een paar uur tijd langs verschillende ondernemers komt. Een aperitiefje hier, een lokaal gebrouwen biertje daar, een pulled pork burger even verderop en een toetje daar.

Binnenkort meer...

Binnenkort meer...

Welke restaurants, hotels en bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Calgary? Snel meer over Calgary in Canada…