Afrika (continent)22 februari 2020, door Maartje

De mooiste tentenkampen in de Marokkaanse woestijn

Afrika (continent), 22 februari 2020, door Maartje

De mooiste tentenkampen in de Marokkaanse woestijn

Wist je dat de Sahara woestijn bijna net zo groot is als de hele Verenigde Staten? Is zo. Dat is on its own al indrukwekkend genoeg, en dan creeren creatieve ondernemers er ook nog eens de allermooiste oases in de vorm van nomade tentenkampen. De droom. Drie van de mooiste (privé) tentenkampen in de Marokkaanse woestijn: met recht bucketlistmateriaal.

Luxury desert camp Marhaba

Luxury desert camp Marhaba

Het privékamp dat ​​Desert Luxury Camp heet, is een weergaloos luxe glamping-avontuur en perfect voor een nacht of drie: twee nachten in een van de luxe tenten en één nacht in de Skoura Oasis (komen we op terug). Vlieg naar Marrakech, spendeer daar een paar dagen en laat je door een privéchauffeur van Desert Luxery Camp in de vroege ochtend oppikken: het is maar liefst zes uur rijden tot het kamp. Een zes uur durende maar prachtige rit langs bergen, door valleien over kronkelende wegen en met adembenemende uitzichten. In de middag maak je een pitstop: benen te strekken en een hapje te eten. Om tegen zonsondergang het kamp te bereiken. En dan weet je meteen waar je het door deed. Onbeschrijflijk. Het kamp in het midden van de Sahara-woestijn is een droom – de ultieme nomadenervaring, maar dan glamped up. Luxe dus, tot de max. Het eten is ongelooflijk goed, het personeel uber-lief en de bedden comfortabel. De tenten hebben zelfs complete badkamers met warme douches, stopcontacten en dekens.

En dan? Dan wandel je door de woestijn met zonsopgang, rijd je op kamelen, bezoek je de Skoura Oasis (dan snap je meteen waar de dromerige bijklank van het woord ‘oase’ vandaan komt, en reis je naar Todra Gorge – een smalle kloof in het oostelijke deel van het Hoge Atlas gebergte – om het water te bekijken en een hapje te eten.

 

Maar de avonden in het kamp zelf, die zijn het onvergetelijkst van allemaal.

Stone Desert Camp Scarabeo

Stone Desert Camp Scarabeo

Het betere ontpluggen begint bij één of twee nachten in de prachtige Stone Desert glamping van Scarabeo Camp. Na aankomt op het vliegveld van Marrakech rij je ongeveer drie kwartier de Agafay’s Stone Desert in tot er uit het niets een wit tentenkamp opdoemt. Een filmset: zo chique en tijdloos ingericht dat je ieder moment een jonge in het wit gehulde Ingrid Bergman verwacht. Serene Scandinavische klasse in de mix met het traditionele Marokko van de rondreizende Berbers en het oude Afrika van David Livingstone. Neutrale kleuren en Beni Ouarain kleden, Marokkaanse accessoires en vintage vondsten zoals atlassen, wereldbollen, verrekijkers en bordspellen in reisformaat. Boek mee en nestel je in één van de vele comfortabele zithoeken, klapperend tentdoek op de achtergrond. Tot het tijd is om je door een met kaarsen verlicht pad naar de sprookjesachtige restauranttent te begeven.

Verblijven bij het Stone Desert Camp van Camp Scarabeo kan van half september tot en met half juni, daarna wordt het te warm.

Desert Camp Morocco

Desert Camp Morocco

Niet te verwarren met de eerst genoemde in dit artikel, al lijken de tentenkampen wel een beetje op elkaar, en niet alleen wat betreft de naam. Ook Desert Camp Morocco is een dromerig all-inclusive luxe woestijnkamp, ​​gerund door de sympathieke Nick en Bobo. Vinden doe je het kamp (ook) diep in de Marokkaanse Sahara, afgelegen en buiten de gebaande paden. De twee runnen hun kamp met passen én hebben een voorliefde voor een actief buiten leven: wie denkt dat een paar dagen in de woestijn saai is, heeft het pertinent mis. Vinden doe je het kamp in de Erg Chigaga dunes. Alle tenten  zijn maar, maar de mannen hebben één waanzinnige tent specifiek voor honeymooners. Het spreekt voor zich dat je die moet hebben, wittebroodsweken of niet.

Let op: je kunt Desert Camp Morocco alleen via hun eigen site boeken