Nederland, Haarlem15 juli 2024, door Maartje

Na het succes van horecapaviljoen DeDAKKAS in Haarlem opent horecazaak KASTAN in Hoofddorp

Nederland, Haarlem, 15 juli 2024, door Maartje

Na het succes van horecapaviljoen DeDAKKAS in Haarlem opent horecazaak KASTAN in Hoofddorp

Een duurzaan horecapaviljoen bovenop parkeergarage de Kamp, met een buitengewoon wow-zinnig uitzicht over Haarlem? Voila: dat is deDAKKAS Haarlem. Al sinds de opening in 2019 een fijne plek om te vertoeven. Vanaf het terras zie je recht voor je de monumentale binnenstad van Haarlem liggen. Links de duinen, rechts de koepelgevangenis en recht voor je de Grote St. Bavokerk die over de lengte van het middenschip boven de daken uit torent. Klinkt goed, ja? Ja!

En aangezien de eerste zaak zo'n groot succes is, konden de heren niet achter blijven om een tweede zaak te openen. Niet in Haarlem, wel in Hoofddorp: KASTAN Hoofddorp. 

 

DEDakkas Haarlem

DEDakkas Haarlem

De ondernemers, Dennis, Victor en Jeroen, wilden precies dat, deden het en noemen het resultaat DeDAKKAS. Ze gingen voor een groene en stedelijke plek waar je het hele jaar door terecht kunt voor lokaal, seizoensgebonden eten. Voor ontbijt, lunch, diner en borrelhappen. Voor wijn en speciaalbier. En voor creativiteit en cultuur zoals een filmfestival, netwerkbijeenkomsten of een popup kleinkunst. Het kan niet op. DeDakkas mocht er komen, naar een rondje steengoede crowdfunding, en sindsdien is het, zomer en winter (maar ok, vooral in de zomer) een van onze favoriete plekken in Haarlem. Vooral vanwege de locatie: de service is soms om door een ringetje te halen en soms om achter het behang te plakken…

 

KASTAN Hoofddorp

KASTAN Hoofddorp

Na het grote succes met deDAKKAS Haarlem, wilde Dennis en Jeroen meer. Er wordt een tweede horecazaak geopend: KASTAN. Vlakbij het station van Hoofddorp. Nieuwe stad, nieuwe kansen. En zo kwamen ze in contact met bierbrouwer Gulpener Gijs, in het najaar van 2022. Dennis, Jeroen en Gijs gingen gezamenlijk verder met de nieuwe zaak KASTAN, die vernoemd is naar de vele kastanjebomen in de tuin en de drie levende kastanjebomen onder het dak van het pand.

Bij KASTAN kunnen gasten ook genieten van lokaal eten en drinken, geïnspireerd door de polder en haar agrarische geschiedenis. Niet alleen op het menu vind je deze geschiedenis terug, maar ook in het pand. Het pand is een oude wagenschuur van de Adolfshoeve uit 1880, waar de historische houten spanten en balken van de wagenschuur werden behouden en verplaatst naar de nieuwe locatie bij het station.

KASTAN