Nederland, Gelderland13 juni 2023, door Maartje

Op pad met de kids in Doetinchem

Nederland, Gelderland, 13 juni 2023, door Maartje

Op pad met de kids in Doetinchem

Als we het hebben over Gelderland, dan denk je vást op een gegeven moment ook aan de Achterhoek. Toch? De rust opzoeken met (of zonder) de kids, de natuur, en er zijn genoeg leuke stadjes en dorpen om te verkennen. Voor van-alles-en-nog-wat ben je hier dus aan het goede adres. Rondrennen tot je niet meer kan, stampen met je kaplaarzen in de modder en verstoppertje spelen in de bossen. Genoeg ruimte om buiten te spelen, maar soms is daar het weer niet naar (of wil je gewoon niet wéér tikkertje spelen). Op naar Doetinchem dan, het centrum van de Achterhoek, want daar hebben ze toch een paar leuke plekken die zowel de kids als de papa's en mama's kunnen waarderen. IJsjes, winkels voor spelletjes en andere hebbedingen en je hebt nooit genoeg voorleesboeken - hop met de kids naar Doetinchem!

 

Tips voor in de Achterhoek? Voila.

De Tondeldoos

De Tondeldoos

Een klein, duurzaam en veilig speelparadijs in hartje Doetinchem waar spelen kan van klein tot groot, binnen of buiten en alleen of samen. Buiten rondrennen met een poppenwagen of rustig binnen spelletjes spelen: alles kan. De Tondeldoos is een echte speelgoedwinkel zoals het heurt, waar het houten hobbelpaard nog midden in de winkel staat (en nee, waar wij helaas niet meer in kunnen) en de wanden nog vol staan met knuffels. Zo’n vleug nostalgie dat je vroeger kreeg als je een speelgoedwinkel in liep en niet wist waar je kijken moest; dat heb je hier dus! Heel veel speelgoed + hele enthousiaste kids = oppassen voor de portemonnee.

Bakkerij Jolink

Bakkerij Jolink

Tijdens het wandelen door de straten van Doetinchem kun je Banketbakkerij Jolink zeker niet missen. De geur van versgebakken taart, cake en koekjes waait zo je neus in. Ook lieve petit fleurs en petit fours, die je zo uit het knuisje eet, maar die ook een goed idee zijn om mee naar huis te nemen. Grote bakken banketijs hebben ze ook. Lepels erin en snel lepelen.

Jolink Banketbakkerij

IJssalon Frîul

IJssalon Frîul

Wanneer de zon schijnt (en er is genoeg gewandeld met de kids) is het tijd voor een ijsje bij IJssalon Friûl. Een echt Italiaans familiebedrijf dat Italië naar Doentichem heeft gehaald. Zelfgemaakt schepijs, wie is er niet gek op? De keuze is reuze, maar wat we zeker willen tippen, is de reuzenhoorn met noten, kersen, chocoladesaus of toch slagroom! Ook in de avond als het wat frisser is kan je hier terecht voor ijs! Een verwarmd terras, lounge hoek en een schommelbank maken je ijsmoment nog beter.

IJssalon Friul

Meester Mokka

Meester Mokka

Tijd voor een koffie, maar dan wel met stilzittende/geen stuiterende/dreinende kids please. To the rescue komen twee creatieve zussen die met een wel heel goed concept kwamen: Meester Mokka. De zussen hebben allebei een passie voor onderwijs, zijn gek op hun kids, houden van thee & koffieleuten en tot slot heel veel gezelligheid. Al dat dus bij Meester Mokka! Je voelt je meteen welkom, hebt even rust en tijd om lekker te zitten en koffie te drinken. Ondertussen vermaken de kids zich prima met de hoeveelheid kinderboeken en zijn ze nog wel even bezig met uitzoeken, perfect toch!

Meester Mokka