Indonesie, Bali3 februari 2021, door Anna Sophie Wellink

Droomadres: Tent Camp Capella Ubud, Bali

Indonesie, Bali, 3 februari 2021, door Anna Sophie Wellink

Droomadres: Tent Camp Capella Ubud, Bali

De titel 'het beste hotel van de wereld' krijg je natuurlijk niet zomaar... Nou, dit plaatje in Ubud kreeg het voor elkaar hoor. Ubud. Op Bali. Ook dat nog. Bij Bart zijn we sowieso nogal verzot op Bali. Kijk maar eens hier in Barts Bali lijst.

 

Bali is één van ’s werelds meest favoriete vakantie-eilanden waar de laatste jaren het toerisme enorm toegenomen is, maar waar je nog steeds rust en ruimte vinden kunt, zo ook bij Capella.

 

Misschien ligt Capella iets boven je budget maar houd dan in je achterhoofd dat eilanden zoals Bali (ook) wel wat support en liefde kunnen gebruiken. En dat een eiland zoals Bali ook écht niet duur is. Hoe leuk om een nacht of twee te verblijven bij Capella en dan weer door naar een ander deel van het eiland. Oh en voor alle honymooners over here, Capella is dé bestemming.

Capella

Capella

Wie Bali kent weet dat het eiland nogal wat verschillende scenes heeft. Als je op zoek bent naar rust op het eiland, dan ben je bij Capella aan het juiste adres. Capella is een tented camp midden in de bush van Bali. Tent? U snapt, niet echte tenten maar hele luxe. Zelfs glamping is hier niet het juiste begrip, but ok. Sjieke taferelen midden in de bush van Bali, laten we het daar maar op houden. Jungle villa’s that’s it.

De looks wil je weten? Alles knap, kleurrijk, natuurlijke materialen en dan een vleug boho eroverheen. Exotisch, oriëntaals en dat allemaal passend bij het landschap van Bali.

Er zijn verschillende type accomodaties om in te slapen, kiezen wordt lastig, dat is een ding dat zeker is. Zo heb je The Lodge, met een open woonkamer, privé zwembad, verschillende terrassen een picture perfect uitzicht over de Keliki-vallei. Verschillende slaapkamers waar je U tegen zegt en twee badkamers inclusief een met de hand gehamerd koperen bad. De Lodge is ideaal als je reist met kids.

De Kelki Valley Tent is ook een droom. Deze ‘tent’ is voor twee personen. Wat alles zo bijzonder maakt is dat het zo ‘open’ is. De natuur staat hier centraal en dat merk je aan alles, love. Ook hier weer een open woonkamer, eigen zwembad, een terras en een outdoor dining area voor een diner voor twee, romantisch much.

Oké nog eentje dan, de River Tent. Deze is ook voor twee personen. ‘s Avonds in slaap vallen met het geluid van een stromende rivier op de achtergrond. The River Tent heeft in- en outdoor showers, dining areas, grote day-bedden en rapapapam een privé zwembad.

 

Blijf je liever in Nederland? Ook hier in ons eigen land zijn er boomhutten en cabins waar je maar al te graag heen wil.

Heb je het al door? Er zijn namelijk nog veel meer mooie tents, meer dan genoeg keuze en eigenlijk kun je niet verkeerd kiezen, echt zo.

Niet alleen is er veel te kiezen wat betreft de kamers, ook zijn er meer dan genoeg restaurants hier. Ah fijn, want eten is nogal belangrijk niet? Gelukkig zit dat op Bali wel snor, want my oh my wat kunnen zie hier koken. Bij Capella hebben ze twee main restaurants, een bar, een open haard waar je lekker kunt naborrelen en ook zijn er verschillende mogelijkheden voor private dining. Maar waarom private als je in zulke mooie restaurants kunt zitten? Precies, aanschuiven, mensen kijken, goede gesprekken, meer wijn, meer eten en dat alles met een Bali briesje en lekkere muziek op de achtergrond. De focus van het eten is seizoensgebonden, duurzaam en local friendly. 

Of ze bij Capella ook een wellness hebben? Ja zeker en wat voor een. Er zijn verschillende behandelingen te boeken in je eigen tent. Er is ook een fitness en overal gebruiken ze duurzame lokale verzorgingsproducten. Ook leuk, de yoga en pilates lessen.