Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 June 2019
  • 30-05-2019
  • Barts Groene Hoekje, STRAND, Winkelen

Fair fashion: duurzame badpakken, bikini’s en andere zwemkleding

Fair fashion: duurzame badpakken, bikini’s en andere zwemkleding

Als je nu echt duurzaam en natuurlijk wilt, is er natuurlijk maar één oplossing. Naakt. Voor alle andere keren is er gelukkig tegenwoordig een zee aan mogelijkheden om in duurzame, circulaire en eerlijke badpakken, bikini’s en andere zwemkleding aan het zwembad of op het strand te liggen. Deze merken doen het fair en sexy.

NOW_THEN

Het Spaanse merk NOW_THEN maakt swimwear van Econyl® en Ecoprene. Dat laatste is petroleum vrije neoprene. En wordt gemaakt in een eco vriendelijk proces met schone energie en circulariteit. Als een vrouw op een surfboard al niet sexy genoeg was, doen de duurzame rashguards en bodysuits van NOW_THEN daar nog een lekker schepje boven op. Verantwoorde productie en zich inzetten voor het behoud van oceanen toppen het beach person plaatje af.

NOW_THEN

Arket

Materiaal du moment in zwemkledingland deze zomer is Econyl®. Gemaakt van oude visnetten en ander nylon waste dat van vuilnisbelten en oceanen komt. Het nieuwe, gerecyclede nylon wordt verwerkt tot nieuwe badkleding en kan opnieuw en opnieuw gebruikt worden. Hallo circulair kledingstuk. In plaats van het online bestellen van je swimmers van Econyl kun je gewoon op de fiets naar Arket. Passen, inpakken en wegwezen. Soms is dat net even wat je nodig hebt. Ze begonnen met een kleine basis collectie van deze duurzame bikini’s en badpakken. En zwembroeken voor de heren. Inmiddels zijn er tal van kleuren. Zowel rustig als fleurig. En net zo’n tal modellen. Van sportief tot klassiek tot Scandinavisch simpel. Arket snapt het.

Arket

Mara Hoffman

Ben je op zoek naar een head turner voor op het strand, dan moet je bij het Amerikaanse Mara Hoffman zijn. Ze bestaan al sinds 2000 en doen het al groen sinds 2015. Het merk heeft opvallend mooie ontwerpen in hun badkleding en gewone kleding. Er hangt een prijskaartje aan. Hoge kwaliteit duurzame materialen, eerlijke productie en samenwerkingen met duurzame organisaties creëren een hoger kostenplaatje. Maar man, wat een uitkomst krijg je dan. Één keer investeren en de komende jaren niet meer uit doen.

Mara Hoffman

AYA LABEL

Econyl, organic cotton, gerecycled polyester voor de (zwem)kleding en zelfs gerecycled en recyclebaar papier, karton en plastic voor de verpakkingen en verzending. De bikini’s, zwempakken, shorts en t-shirts van AYA LABEL zijn milieuvriendelijk. Hoog uitgesneden broekjes, strik bikini’s en – nog zo’n hit du moment – fietsbroekjes zorgen voor een hete collectie. Het merk is Nederlands maar is qua feels erg LA. Sexy en natuurlijk met goede zorg voor mama Aarde.

AYA LABEL