26 juli 2019, door Nina van Hilst

Fair fashion: duurzame badpakken, bikini’s en andere zwemkleding

26 juli 2019, door Nina van Hilst

Fair fashion: duurzame badpakken, bikini’s en andere zwemkleding

Als je nu echt duurzaam en natuurlijk wilt, is er natuurlijk maar één oplossing. Naakt. Voor alle andere keren is er gelukkig tegenwoordig een zee aan mogelijkheden om in duurzame, circulaire en eerlijke badpakken, bikini’s en andere zwemkleding aan het zwembad of op het strand te liggen. Deze merken doen het fair en sexy. Een lijstje dat we blijven aanvullen.

NOW_THEN

NOW_THEN

Het Spaanse merk NOW_THEN maakt swimwear van Econyl® en Ecoprene. Dat laatste is petroleum vrije neoprene. En wordt gemaakt in een eco vriendelijk proces met schone energie en circulariteit. Als een vrouw op een surfboard al niet sexy genoeg was, doen de duurzame rashguards en bodysuits van NOW_THEN daar nog een lekker schepje boven op. Verantwoorde productie en zich inzetten voor het behoud van oceanen toppen het beach person plaatje af.

NOW_THEN

Arket

Arket

Materiaal du moment in zwemkledingland deze zomer is Econyl®. Gemaakt van oude visnetten en ander nylon waste dat van vuilnisbelten en oceanen komt. Het nieuwe, gerecyclede nylon wordt verwerkt tot nieuwe badkleding en kan opnieuw en opnieuw gebruikt worden. Hallo circulair kledingstuk. In plaats van het online bestellen van je swimmers van Econyl kun je gewoon op de fiets naar Arket. Passen, inpakken en wegwezen. Soms is dat net even wat je nodig hebt. Ze begonnen met een kleine basis collectie van deze duurzame bikini’s en badpakken. En zwembroeken voor de heren. Inmiddels zijn er tal van kleuren. Zowel rustig als fleurig. En net zo’n tal modellen. Van sportief tot klassiek tot Scandinavisch simpel. Arket snapt het.

Arket

Mara Hoffman

Mara Hoffman

Ben je op zoek naar een head turner voor op het strand, dan moet je bij het Amerikaanse Mara Hoffman zijn. Ze bestaan al sinds 2000 en doen het al groen sinds 2015. Het merk heeft opvallend mooie ontwerpen in hun badkleding en gewone kleding. Er hangt een prijskaartje aan. Hoge kwaliteit duurzame materialen, eerlijke productie en samenwerkingen met duurzame organisaties creëren een hoger kostenplaatje. Maar man, wat een uitkomst krijg je dan. Één keer investeren en de komende jaren niet meer uit doen.

Mara Hoffman

AYA LABEL

AYA LABEL

Econyl, organic cotton, gerecycled polyester voor de (zwem)kleding en zelfs gerecycled en recyclebaar papier, karton en plastic voor de verpakkingen en verzending. De bikini’s, zwempakken, shorts en t-shirts van AYA LABEL zijn milieuvriendelijk. Hoog uitgesneden broekjes, strik bikini’s en – nog zo’n hit du moment – fietsbroekjes zorgen voor een hete collectie. Het merk is Nederlands maar is qua feels erg LA. Sexy en natuurlijk met goede zorg voor mama Aarde.

AYA LABEL

MYMARINI

MYMARINI

For surfers who care and all who love water, style and our planet. Een tekst die meteen een free spirit sfeertje oproept. Al zijn de badpakken en bikinis van MYMARINI toch wat chiquer dan die tekst doet denken. Heel veel modellen los verkrijgbare tops en broekjes. Waardoor je kunt kiezen wat van boven en onder het beste bij je past. Erg goed vinden we de wat hogere broekjes die soms prettiger zitten. Heb je een dochtertje of suikernichtje, kijk dan ook zeker bij de mini pakjes. Met té leuke crop surfshirts, badpakjes en bikinietjes en in vrolijke kleuren.

MYMARINI

Augustine Amsterdam

Augustine Amsterdam

We zagen Romy er al in stralen en sindsdien staat het Amsterdamse merk op ons netvlies. Slow, ethical en sustainable zwaaien de scepter bij Augustine. En dat in een stijlvolle shape. De badpakken zijn er in 4 modellen. Met een hogere en lagere hals- en ruglijn. En de bikinis zijn ook weer mix and match. Wil je een bandeau of triangle top. En een hoog of laag broekje. Allen verkrijgbaar in meerdere subtiele kleuren. Dat is toch precies wat je wilt. Gemaakt van het gerecyclede Econyl. En hoewel het toch gemaakt is van afval, het flatteert echt iedereen.

Augustine Amsterdam