13 mei 2024, door Barts Boekje

Nooit meer last van oranje tinten in je haar met Fanola

13 mei 2024, door Barts Boekje

Nooit meer last van oranje tinten in je haar met Fanola

Als je ooit (gekleurd) bruin haar hebt gehad, dan ken je de struggle misschien: de ongewenste warme gloed in het haar. Dat komt omdat bruin haar best wel lastig mooi te houden is. Het vervaagt namelijk een stuk sneller dan wanneer je je haar hebt gebleekt. Dit komt doordat de kleur in het haar niet wordt verwijderd, zoals bij mensen die hun haar blond verven, maar juist wordt aangebracht. De donkere tinten vervagen overtijd en worden steeds warmer. Vervelend natuurlijk, maar hoe ontstaat zo’n tint eigenlijk en nog belangrijker: hoe kom je ervan af? Er zit een hele theorie achter, maar eigenlijk is de oplossing vrij simpel, lees maar verder.

Hoe ontstaan warme tinten in het haar?

Hoe ontstaan warme tinten in het haar?

Ieder haar heeft twee soorten pigmenten. Deze pigmenten zijn eumelanine en feomelanine. Beetje ingewikkelde termen, maar kort gezegd zijn dit de betekenissen:

  • Eumelanine is verantwoordelijk voor de natuurlijke kleur van je haar. Dit pigment bepaalt hoe donker of licht het haar is. Eumelanine bevat de kleuren rood, geel en blauw.
  • Feomelanine bepaalt de warmte van het haar, oftewel de hoeveelheid rood van je lokken. Dit pigment bevat de kleuren rood en geel. Feomelanine is verantwoordelijk voor de ondertoon van het haar.

Wanneer de pigmenten in verhouding met elkaar staan, zie je de ondertoon niet. Maar als je je haar lichter of donkerder verft, staan de verhoudingen anders en kan het zijn dat de ondertoon van het haar doorschijnt. Dan bevat het haar niet meer genoeg blauw pigment om de oranje tint te neutraliseren.

Hoe bestrijd je ongewenste oranje tinten?

Hoe bestrijd je ongewenste oranje tinten?

Het antwoord op de vraag is eigenlijk al benoemd in de tekst: je haar heeft extra blauw pigment nodig. Maar hoe kom je dan aan die extra blauwe pigmenten? Daar zijn gelukkig genoeg oplossingen voor bedacht. Er zijn talloze soorten en maten, van kleurmaskers tot shampoos, die de vervelende oranje tinten weghalen uit je bruine haren. Maar welk product moet je hebben?

De kracht van Fanola

De kracht van Fanola

Je ziet het al aan de titel: fan van het merk Fanola. Fanola is een exclusief kappersmerk dat vooral bekend staat om haar No Yellow lijn. Deze lijn is perfect voor het neutraliseren van gele tinten in blonde lokken. Maar niet getreurd, want Fanola is ook zeker de brunettes niet vergeten! De producten uit de lijn No Orange van Fanola zijn perfect voor het verwijderen van oranje tinten in donker (gekleurd) haar. No Orange shampoo bevat blauwe pigmenten die ongewenste oranje of koperen tinten laten verdwijnen én bovendien is hij geschikt voor zowel natuurlijk bruin haar als geverfd bruin haar. Deze shampoo haalt de ongewenste oranje gloed uit het haar, hydrateert het haar én geeft je lokken een gezonde glans. Een echte musthave dus voor brunettes dus.

Hoe gebruik je blauwe shampoo?

Hoe gebruik je blauwe shampoo?

De kleur is misschien wat spannend, maar maak je geen zorgen: je haren worden er niet blauw van! Verdeel de blauwe shampoo over je hele haar, zodat het pigment zich goed kan verspreiden. Als je het voor het eerst gebruikt, laat het dan niet te lang zitten en was het er vrijwel direct uit. Zo kun je goed zien wat de shampoo doet voor jouw haarkleur. Dit kan namelijk voor iedereen verschillen. Levert dat niet het gewenste resultaat op? Probeer het dan nog een keer en laat de shampoo wat langer intrekken. Succes!