6 juli 2019, door Maartje

Heet nieuwtje: Plant Based Sushi bij De Ruimte in Amsterdam Noord

6 juli 2019, door Maartje

Heet nieuwtje: Plant Based Sushi bij De Ruimte in Amsterdam Noord

Gooi vier (!) fijne, never out of style (tijdloos is onze lievelings, en dat is het van velen, waardoor tijdloos dus ineens hip is... ofzo), zaken in de mix en je hebt een heet, niet te missen nieuwtje in ons eigen Amsterdam. Wat dan? Sushi (altijd goed voor groot en klein), vegan (ook voor flex-eters), Amsterdam Noord (rust, ruimte en creativiteit) en een pop-up (meemaken-bijzijn voordat het te laat is). Die mix heet Plant Based Sushi bij De Ruimte in Amsterdam Noord en wij zijn alvast onderweg.

Plant Based Sushi bij De Ruimte Amsterdam

Plant Based Sushi bij De Ruimte Amsterdam

Gaan we weer hoor, op naar de Distelweg in Amsterdam Noord waar op nummer 83 cafe De Ruimte zit, een creatief lokaal dat met de regelmaat van de klok de handen ineen slaat met de beste pop-ups. Immers: veel hele goede, hele creatieve chefs hebben vaak (nog) geen budget om hun concept in een eigen zaak aan de man te brengen. En dan zijn locaties als De Ruimte de allerbeste. Zo zit er ook in de ruimte van De Ruimte op dit moment De Distel, een creatieve buitenplaats en zomercafe. Meer daarover lees je hier. Maar er was dus ook nog ruimte voor Plant Based Sushi! Op de derde verdieping van het pand worden er een aantal Plant Based Sushi avonden gehost. Waar eigenlijk alles wel mee gezegd is: vegan sushi op een top locatie. (beeld rechts via @venopicom)

En mocht je nou denken… Vegan sushi… Dan krijgen we vast weer zo’n saaie wortel- of komkommer-Maki, dan heb je het mis. Want er staan bij Plant Based Sushi zaken als ‘miso mushroom Futomaki met caramelised onion’ en ‘spicy mango Uramaki met groene pepers’ op de planning. Nom.

De avond bestaat uit 10 verschillende sushi-rondes (twee stukken sushi per ronde), elke rol én elke avond anders (ga dus vaker!). Plant Based Sushi zit op de 3e verdieping van De Ruimte (volg de trap en helemaal naar boven). Binnenkomen kan tussen 19:00 en 20:30 uur, daarna is de avond begonnen. Het wisselende menu is aangevuld met verschillende soorten ambachtelijke bieren, wijn, Japanse whisky’s en sake. Een glutenvrij diner is ook mogelijk.