18 augustus 2020, door Imara Milatz

3x het leukste van de Achterhoek

18 augustus 2020, door Imara Milatz

3x het leukste van de Achterhoek

Zou je bijna vergeten dat er aan het uiterste randje van ’t land, daar waar Nederland Duitsland aantikt, ook heel veel moois te zien en ontdekken is. Nou, wij niet hoor. Wij vergeten de Achterhoek heus niet. Want ook dáár zijn we voor, om je af en toe een reminder van Nederlandse pracht toe te fluisteren. Al zijn we wél van mening dat ‘de Achterhoek’ geen hele snuggere naam is wat betreft reclame voor je streek... Kniesoor maar toch. Afijn, met z'n allen naar de Achterhoek, dat willen we. Check zelf maar, voor je het weet ben je ook om.

De (Zwolse) Leemputten

De (Zwolse) Leemputten

Knap natuurgebied (voor papa’s en mama’s ogen), een speelweide voor de kids en een heerlijk (aardig knap) plekje voor de benen omhoog en het aanvullen van de energielevel. Een gouden combinatie als je ’t ons vraagt. En dat laatste doe je dus op een lief strandje aan het water van de Leemputten. En dat terwijl de koffie voor je op tafel wordt gezet en de kids ronddollen over het terrein. Voor de kleine is er een zandheuvel welke op een mooie dag tot heus modderbad om wordt getoverd. Er is een schommelzak en de showstopper van het gebied zijn toch wel de waterfietsen. Ben je zo’n dagje zoet.

Beeld via Chantal Visser 

Beachclub MEER

Beachclub MEER

Strandtenten, Nederland kent er een hele boel en het overgrote deel is ook zeer zeker de moeite waard. Klein probleem… Die tenten huizen zich allemaal aan de westzijde van Nederland. Dat is natuurlijk nogal oneerlijk voor de andere kant van het land. Gelukkig kent de Achterhoek meer dan genoeg natuurgebieden met ook meer dan genoeg meertjes. Het Hilgelo bijvoorbeeld, nabij Winterswijk, waar een strandje plus recreatiegebied de perfecte plek bleek voor Beachclub Meer. Say what? Vrij vertaald is dat natuurlijk strandclub meer en dat vinden we dan wel weer interessant. Net zoals de hele club zelf trouwens. Die ligt knap met zijn neus bijna in het water. Een stukje buitenland in de Achterhoek. We wisten ook niet dat het kon…

Beachclub MEER

For-rest glamping

For-rest glamping

Laat alles vallen, ‘vergeet’ de rest en check onze nieuwe camping craving For-rest Glamping Eibergen. Een zomerse pop-up camping in de Achterhoek waar het sfeertje naar festivals riekt (alleluja, kan het dus alsnog in 2020), waar de stemming gemoedelijk is, de logeerplekken knap én comfortabel en waar – let op – adults only afgewisseld wordt met twee weken kidsproof vakantievieren in een stukje redelijk on-ontdekt Nederland.

Told you so: beter wordt het niet deze zomer en bij pop-op For-rest Glamping Eibergen wil je wezen.