Nederland, Friesland29 maart 2021, door Maartje

‘s lands jongste (soon to be) écht leuke vakantiepark het Wyldepad, Friesland

Nederland, Friesland, 29 maart 2021, door Maartje

‘s lands jongste (soon to be) écht leuke vakantiepark het Wyldepad, Friesland

Vakantiepark? Vakantiepark? Gets! Jaja, we horen het je zeggen en denken. Want je kwam toch niet naar Barts Boekje gescrold om over een suf park met huisjes en plastic glijbanen te lezen...? Klopt, daar zijn we hier niet zo van. Maar we ontdekten in 2020 dat er dus ook echt hele leuke, vaak ontzettend kleinschalige vakantieparken bestaan, gewoon in ons eigen land, Daar schreven we een pagina over vol in het boek Little Escapes in Nederland (en dat boek koop je hier) en nu is er meer goed nieuws: vakantiepark het Wyldepad in Friesland is een feit! Of nouja, bijna een feit dan: in het voorjaar (of het begin van de zomer) van 2021 mogen de eerste gasten binnen komen.

vakantiepark het Wyldepad, Friesland

vakantiepark het Wyldepad, Friesland

Nog niet open en toch kopt de titel ‘écht leuk’. Hoe weet je dat dan? Nou, das een inkoppertje: vakantiepark Het Wyldepad in Friesland werd gekocht, wordt opgeknapt en straks gerund door het koppel Rachel en Willem, samen met hun long time buddy Martijn. En Rachel is beter bekend als @dehuismuts (wie haar volgt op The Gram weet dat een knappe stek stylen wel aan haar besteed is), Willem is @DaddyHox die aan de wieg stond van o.a. de opening van het Hoxton Hotel in Amsterdam (goed horeca-bloed zeg maar) en Martijn weet dan weer – zo begrepen we – hoe je ondernemen moet. Tadaa! Als dat geen basis is voor een puike vakantiestek, dan weten wij het ook niet meer.

Het park bestond al, dat is fijn: de basis is er. En dan wordt het een kwestie van opknnappen én opleuken. Een tipi-stijl campinghoek voor het kleine spul, luxe tenten, huisjes en yurts komen er ook, bloempaden tussen de huisjes én, das belangrijk, een Heel Gezellig Thuishonk. Want het trio, dat zijn Brabanders he. Dus dat wordt keigezellig, kan niet anders. Wordt vervolgd.

Het Wyldepad