Brabants Brughuisje – vakantiehuisje met pre-loved interieur

7 februari 2023, door Manon (Hey Frits)
Brabants Brughuisje – vakantiehuisje met pre-loved interieur

Onder de rook van het altijd gezellige Den Bosch ligt in Rosmalen het Brabants Brughuisje. Een lief en knus vakantiehuisje voor twee personen met een fijn interieur en een slaapkamer in de nok van het oude huisje. En het allerleukste van deze plek? Het is helemaal ingericht met pre-loved items – alles is tweedehands en daarmee laat Valerie van Brabants Brughuisje zien dat second hand écht gewoon heel cool en mooi kan zijn!

 

Alleen maar pre-loved

Alleen maar pre-loved

Laten we bij het belangrijkste beginnen, want het is wel even het benoemen waard dat Brabants Brughuisje helemaal is ingericht met pre-loved items. Preloved? Ja, tweedehands noemen ze het ook wel, maar pre-loved klinkt dan weer net even wat leuker. Een mooi initiatief en een succesvolle missie wat ons betreft, want zodra je bij Brabants Brughuisje binnenstapt voelt het echt alsof alles spikspliternieuw is. Ok, sommige items in de badkamer en keuken zijn nieuw aangeschaft omdat het nou eenmaal hygiënischer of een ‘moetje’ was, maar de rest van het interieur is een creatie van marktplaats vondsten en kringloopparels.

Brabants Brughuisje

Duurzame merken

Duurzame merken

Van tweedehands shampooflessen en gebruikte matrassen wordt waarschijnlijk niemand blij, dus het concept van ‘alleen maar pre-loved’ is natuurlijk niet van toepassing op álles. Is opgelost uiteraard, want de nieuw aangeschafte dingen als matrassen, beddengoed en badkamerproducten zijn allemaal van duurzame merken als Emma, Yumeko en Humdakin dus dat vult het geheel lekker aan.

Lees ook: 5x natuurlijke en duurzame producten voor in de badkamer

Ontbijtje voor het weekendgevoel

Ontbijtje voor het weekendgevoel

Brabants Brughuisje is een vakantiehuisje en geen bed met breakfast. Daarom is het extra leuk dat een klein ontbijtje wel voor je klaarligt: sinaasappels voor een verse jus, croissantjes in de vriezer om nog even zelf af te bakken (er gaat toch niks boven warme croissantjes!) en een jammetje om het af te toppen. Je kunt thee en koffie maken en er staat Oatly melk in de koelkast voor een lekkere cappuccino. Je moet het ontbijt dus nog wel even zelf klaarmaken, maar het draagt wel lekker bij aan dat slow-living-weekendje-weg-gevoel.

Scandi–japandi stijl

Scandi–japandi stijl

En ja dat interieur dus: in scandi–japandi stijl. Lekker rustig, fijne kleuren en mooie materialen. Het brughuisje heeft een bijzondere indeling en verklaart ook meteen de naam van Brabants Brughuisje: in de nok loopt een bruggetje waarmee je de ‘slaapkamer’ bereikt. Een echte kamer is het niet te noemen, maar het tweepersoonsbed is hier gezellig in het puntdak gesitueerd waardoor het een knus hoekje is geworden. Dat maakt het huisje dus ook meteen ongeschikt om met jonge kinderen te verblijven, maar juist wél geschikt voor quality time samen.

10x accommodaties in minimalistische of mediterrane stijl

Hallo Brabant!

Hallo Brabant!

Brabants Brughuisje ligt in het dorp Rosmalen, op fietsafstand van Den Bosch. Het ligt verstopt in een rustige woonwijk, niet ver van plekken als Heusden, Loonse en Drunense Duinen en Wijgoed Wolf. Dat Den Bosch zo lekker dichtbij ligt is natuurlijk helemaal top, want daar is het altijd fijn. En je bent er dus zo, want twee fietsen zijn bij de prijs inbegrepen dus je fietst in ongeveer 20 minuten naar het centrum van de stad.

Lees ook – Barts Best of: leukste restaurants Den Bosch