Deborah’s Hiding Place, een tiny house midden in Alkmaar

8 mei 2021, door Manon (Hey Frits)
Deborah’s Hiding Place, een tiny house midden in Alkmaar

Het is goed zoeken, maar als je het eenmaal gevonden hebt dan is het ook echt een hiding place. Deborah’s tiny house zit verstopt in de achtertuin van haar stadswoning midden in Alkmaar. Een klein stylish huisje waar je met twee personen kunt logeren en Hey Frits mocht het uitproberen!

Alkmaar Prachtstad is de slogan van Alkmaar, en dat kan ik alleen maar beamen. Wat is Alkmaar een fijne stad, met een sfeervolle binnenstad en met een omgeving waar van alles te doen is. Hey Frits ontdekte de regio en de stad vanuit een heel leuk tiny house midden in een oude volkswijk van Alkmaar: Deborah’s Hiding Place.

Deborah's Hiding Place Alkmaar Deborah's Hiding Place Alkmaar

Soms ontdek ik plekjes en dan zou ik het ze het liefst voor mezelf houden. Zo’n plekje is Deborah’s Hiding Place ook een beetje. Misschien komt het door de naam, maar dit is zo’n plekje die je eigenlijk niet wil doorvertellen. Gelukkig voor jou doe ik dat toch wel, want juist dít soort pareltjes wil ik heel graag delen op Hey Frits!

Lees ook: 10x overnachten in stylish hotels in Amsterdam

zicht vanaf boven Slaapkamer

Het huisje staat in de achtertuin bij het huis waar Deborah zelf woont, maar je kunt via een zij-ingang de tuin in om bij het huisje te komen.

Aangezien het een stadstuin is midden in Alkmaar kun je je voorstellen dat het niet heel groot is en dat je een beetje bij elkaar naar binnen kunt kijken. Als je net arriveert dan voelt het misschien alsof je weinig privacy hebt, maar ook dat went en ‘s avonds kun je gewoon lekker de gordijnen dicht doen.

Kom je met de auto? Weet dan dat je niet tot de voordeur kunt komen en dat de straatjes rondom het huis erg smal zijn. Er is weinig parkeerplek in de buurt en je kunt hier alleen met een parkeerkaart per drie uur parkeren (kaart kun je van Deborah lenen, te gebruiken tussen 9-21 uur)

Neem dus niet teveel spullen mee en parkeer de auto gratis iets verderop. Navigeer naar Bannewaard en vanaf daar wandel je in 10 minuutjes naar Deborah’s Hiding Place. Of kom met de trein! Vanaf het station is het maar 5 minuten lopen.

Manon bij het huisjeDe eettafel Deborah's Hiding Place Alkmaar

Deborah’s Hiding Place is niet groot, het is met recht een tiny house te noemen. De ruimte is praktisch ingedeeld en heeft een kleine keuken, een badkamer, een slaapkamer boven en beneden nog een ‘woonkamer’ met een eettafel, een bank en een fijne kachel.

Details in de keuken Keuken en badkamer

De keuken is klein, maar compleet. Om ruimte te besparen is de inductiekookplaat opgeruimd in een kastje (die je gemakkelijk kunt neerzetten als je wil koken) en ook het koelkastje is tiny house-formaat. De badkamer is gelukkig niet super klein dus hier kun je prima comfortabel douchen (al heb ik makkelijk praten met mijn korte lengte van slechts 1.60 meter!)

Slaapkamer Deborah's Hiding Place Alkmaar Slaapkamer op de vide

Slapen doe je boven op de vide, in een bed van 1.40 bij 2 meter. Ik heb heerlijk geslapen, alleen het trapje af naar de wc beneden is ‘s nachts wat spannend. Maar dat weet je van tevoren als je een tiny house boekt: steile trapjes included.

De trap naar boven De kachel in het huisje

Prijzen Deborah’s Hiding Place

De prijs per nacht om bij Deborah’s Hiding Place te overnachten is €80,-, ( met een minimum verblijf van 2 nachten) plus bijkomende schoonmaakkosten van €35 (prijzen april 2021). Als je het huisje huurt via Airbnb dan komen er nog 15% servicekosten bij. Je kunt ook rechtstreeks boeken via info@deborahvroegop.nl, dan betaal je die servicekosten niet.

Alkmaar

Hotspots en doen in de omgeving

+ Maak een wandeling door de binnenstad. Leuke plekjes zijn onder andere Fnidsen, de Appelsteeghbrug, Sint Jacobstraat, Kooltuin, het Wildemanshofje, Stadsstrand De Kade, De Kaasfabriek en natuurlijk de kaasmarkt.

Binnenstad Alkmaar Binnenstad Alkmaar

+ Fiets naar het strand! In ongeveer 45 minuten kun je via Bergen en de Schoorlse duinen naar het strand fietsen.

Lees ook: Tips Vlieland, dit kun je doen op het eiland

Manon op het strand van Schoorl Schoorlse Duinen

+ Ook leuk: wandelen of fietsen door natuurgebied De Schermer. Dit is een poldergebied met uitgestrekte weilanden, molens en kleine dorpjes. Ieder jaar vanaf april kun je hier de tulpenvelden in bloei zien.

Disclaimer: Ik verbleef gratis bij Deborah’s Hiding Place in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.