Met de kippen op stok – logeren in Midden-Limburg

20 september 2022, door Manon (Hey Frits)
Met de kippen op stok – logeren in Midden-Limburg

Onder het mom van ‘er is meer dan alleen maar Zuid-Limburg’ stellen we je graag voor aan Met de kippen op stok: vier sfeervolle vakantiehuisjes op een voormalig boerenerf in een landelijke omgeving in het midden van de provincie Limburg … waar de natuur prachtig is en waar meer dan genoeg leuke plekjes te vinden zijn voor een lekker weekendje weg in Nederland. Voor wie op zoek is naar een plek waar gastvrijheid, comfort, natuur, hotspots en het boerderijleven samenkomen – look no further, Met de kippen op stok is the place to be.

 

 

 

 

"

Midden-Limburg is een veelzijdig stukje Nederland met prachtige natuur, gezellige steden, leuke hotspots, landelijk leven en bourgondisch genieten. Hey Frits logeerde bij Met de kippen en ging op pad in de regio. Spoiler alert: zet ‘m maar op je lijstje!

"

De vakantiehuisjes

De vakantiehuisjes

Tussen de weilanden en akkers, op het erf van Truus en Leo staan vier prachtige vakantiehuisjes. Vroeger waren deze huisjes kippenhokken, dus je snapt nu ook vast waar de naam vandaan komt. Tegenwoordig zijn de kippenhokken mooie en moderne vakantiehuisjes die allemaal net even anders zijn ingericht en geschikt zijn voor 2 tot 4 personen. Ze kijken uit op grasland waar de eigen Black Angus koeien grazen en natuurlijk zijn er ook nog kippen op het erf te vinden. De huisjes zijn lekker ruim, ze beschikken over een volledig ingerichte keuken (dus je kan lekker kokerellen hier) en de bedden zijn opgemaakt bij aankomst, dus geen gezeul met eigen beddengoed.

Met de kippen op stok Limburg

Met de kippen op stok Limburg

Gastvrijheid met hoofdletter G

Gastvrijheid met hoofdletter G

Bij Met de kippen op stok voel je je meteen welkom. Gastvrijheid schrijven ze hier met een hoofdletter G en de eigenaren vertellen met veel liefde en passie over de omgeving en alles op hun erf. ‘s Ochtends worden de koeien voor je raam gevoerd (want dat zijn die extraatjes en dat is toch gewoon leuk om te zien!) en er wordt met veel enthousiasme uitgelegd hoe het Limburgse spel ‘beugelen’ gespeeld moet worden en waar in de omgeving je het mooiste kunt wandelen. In de zomermaanden kun je fruit plukken bij de bomen op het erf en er zijn ook fietsen te huur om de omgeving te verkennen.

Groepsruimte voor familie of vergaderen

Groepsruimte voor familie of vergaderen

Zoek je trouwens een plek waar je met een grote groep kunt verblijven, dan is Met de kippen op stok ook interessant. Naast de vier accommodaties staat er namelijk nóg een huisje op het erf die is ingericht als groepsruimte. Hier kun je met maximaal 16 personen terecht om samen te komen als je de vier huisjes tegelijk boekt of als je de ruimte huurt als vergaderlocatie. Er is een keuken waar je kunt koken, er staat een grote tafel en er zijn allerlei gezellige spelletjes beschikbaar – ideaal voor een groot gezelschap en heel fijn dat je je ook weer terug kunt trekken in je eigen huisje.

Lees ook: 12x fijne workation adresjes in Nederland

Met de kippen op stok Midden-Limburg

Met de kippen op stok Midden-Limburg

Ga op ontdekking in Midden-Limburg

Ga op ontdekking in Midden-Limburg

De regio Midden-Limburg is een ondergewaardeerd stukje Nederland, omdat veel vakantiegangers koers zetten naar het zuiden en Midden-Limburg hard voorbij rijden. Jammer! Dit deel van de provincie heeft inderdaad minder heuvelland, maar ook hier is de natuur prachtig en er zijn ook genoeg leuke stadjes en hotspots te vinden. We gingen op pad in de omgeving van Met de kippen op stok om de leukste plekjes voor je op een rijtje te zetten!

Roermond en Mr. Sammie

Roermond en Mr. Sammie

Een van de bekendste steden in Midden-Limburg is Roermond. Deze middelgrote stad heeft een sfeervolle binnenstad en het is zeker de moeite waard om hier een stadswandeling te doen. Voor koffie kun je in Roermond bij Coffeelovers binnenstappen en het echte Roermonds Christoffeltaartje koop je bij Lunchroom in de Kroon.

Mr. Sammie is een leuke plek voor lunch of diner. Deze bistro is gelegen in de ECI cultuurfabriek (theater, film etc) en heeft een heerlijk terras aan het water, maar bij slecht weer zit je binnen net zo prachtig!

Piepers & Zo

Piepers & Zo

Piepers & Zo ligt in Baexem en op slechts 5 minuten vanaf Met de kippen op stok. Een leuk plekje om te lunchen of om gewoon een lekkere kop koffie te drinken. Schuif binnen aan in de woonkamer aan de grote eettafel of zoek een plaatsje in de tuin. Daar staan twee schattige kasjes waar je ook bij slechter weer toch lekker binnen-buiten kunt zitten.

Lees ook: Hallo leuke horeca met kas! Dit zijn de mooiste plekjes in Nederland. 

Streekproducten bij kaasboerderij Mildershoof

Streekproducten bij kaasboerderij Mildershoof

In Midden-Limburg wordt veel rechtstreeks bij de boer gekocht. Bijna iedere boer heeft wel een automaat op het erf staan waar je fruit, groenten of eieren kunt kopen. Kaasboerderij Mildershoof pakt het iets groter aan en heeft op het erf een leuk winkeltje staan waar je naast kaas ook allerlei streekproducten zoals vlees, bier, thee, wijn en jam kunt kopen. Absoluut leuk om even een kijkje te nemen of in de zomer even een bakkie op het terras te doen.

Wandelen in het Leudal

Wandelen in het Leudal

Het Leudal is een natuurgebied in Midden-Limburg waar je mooi kunt wandelen langs kronkelende beekjes door oude bossen die af en toe Droomvlucht-Efteling-achtig aandoen. Het water heeft de beekdalen hier diep uitgesleten waardoor er een soort van ravijnen zijn ontstaan. In de beekwanden maken ijsvogels hier tegenwoordig hun nestjes, dus in dit gebied heb je grote kans de ijsvogel tegen te komen. Met de kippen op stok heeft een aantal prachtige routes in kaart gebracht en eigenaar Leo kan je alles vertellen over de wandelingen in het Leudal.

Het Leudal

Strandbar Bruis in Roermond

Strandbar Bruis in Roermond

Aan de Maasplassen in Roermond kun je op zomerse dagen echt héérlijk vertoeven bij Strandbar Bruis. Een lekker plekje met giga terras en strand – en waar je bij iets minder lekker weer ook leuk binnen kunt zitten. Een fijne beach vibe in Limburg hier, dus sla deze plek zeker niet over als je een echt vakantiegevoel wilt.

Strandbar Bruis

Het witte stadje Thorn

Het witte stadje Thorn

And last but not least is het witte stadje Thorn een bezoekje waard. Met de kippen op stok ligt op 15 autominuten vanaf dit fotogenieke plaatsje en hier wandel je door sfeervolle straatjes en langs prachtige witgeschilderde huizen. Je kunt hier Wijngoed Thorn bezoeken om lokale wijn te proeven (en te kopen) of strijk neer bij Restaurant Hofferkeukens voor lunch of diner.