When in Aken: Frittenwerk

16 februari 2018, door Manon (Hey Frits)
When in Aken: Frittenwerk

Je hebt friet, en je hebt Frittenwerk. Deze keten in Duitsland is echt de kampioen in gouden combinaties maken. En dat is meer dan lekker!

Als je toevallig in Duitsland bent ergens dit jaar, zorg dan dat Dusseldorf, Frankfurt, Essen, Aken of Keulen op de route ligt, want je moet langs Frittenwerk. Moet? Ja, je moet! Ik vertel je waarom.

Bijzonder friet eten bij Frittenwerk in Duitsland

Frittenwerk in Aken

Ik heb een vriendinnetje in Maastricht wonen, en daar ligt Aken redelijk om de hoek. Met de auto cross je in ongeveer een half uurtje die kant op. Zij had me al een paar keer verteld over dit frietpaleis, dus toen ik in town was zijn we in de auto gestapt en naar Aken gereden.

Bij aankomst in deze hippe pommesmanufaktur moet je natuurlijk kiezen. En de keuze is lastig, want er is zoveel! Ik doe een greep uit het aanbod toppings: gesmolten mozzarellakaas, romige champignonsaus, chili con carne met Ierse cheddar en jalapeno, pulled pork of guacemole met zure room en tomatensalsa. Ik bedoel maar. Het concept is leuk en eigenlijk super simpel: combineer snackklassiekers met verschillende streetfood creaties en je hebt een gouden formule.

Bijzonder friet eten bij Frittenwerk in Duitsland

Wáár in Nederland?

Nomnomnom, ik ben fan. Als je nou niet in Duitsland komt de komende tijd en wel zin hebt in zo’n heerlijke bak met friet, dan kun je het in Amsterdam proberen bij The Vegan Junkfoodbar of SNCKBR. In Den Haag heeft Tante Nel een paar bijzondere combinaties. Niet helemaal te vergelijken met Frittenwerk, maar in ieder geval even anders dan een patatje met.

Ken jij nog meer plekken waar ze dit soort overheerlijke patat-combinaties verkopen? Let me know in de comments!

Bijzonder friet eten bij Frittenwerk in Duitsland