Nederland11 augustus 2020, door Imara Milatz

Win een mini vakantie in eigen land (op een plekje dat je vást nog niet kende, een heuse #hiddengem) met dank aan Volvo Car Nederland.

Nederland, 11 augustus 2020, door Imara Milatz

Win een mini vakantie in eigen land (op een plekje dat je vást nog niet kende, een heuse #hiddengem) met dank aan Volvo Car Nederland.

En toen toch: zomer in Nederland! Vakantie of geen vakantie (maar wel hier en daar een mini break): we vieren het en masse, die zomer in eigen land. Geen straf, want nog één keer for the people in the back: Nederland is allemachtig mooi! Helemaal als je weet waar je moet wezen. Een soepele wagen brengt je in iedere uithoek en daar komen we nou precíes bij de kern van dit artikel: de Volvo XC60 is de ultieme auto om je langs alle beeldschone on-Nederlandse on-ontdekte plekken en hidden gems te brengen. Bij Volvo Car Nederland draait het om mensen en zij - net als wij - begrijpen dat het in deze tijd goed is om herinneringen en ervaringen met elkaar te delen. Misschien is het wel belangrijker dan ooit. Zelfs als fysiek samenkomen met vrienden en familie er niet altijd in zit...

 

Precies dát is de insteek van de campagne #HiddenGem. Que? Komt-ie: deel je mooiste zomermoment (die heb je: summer is de beste tijd van het jaar en hij is hier) met Volvo Car Nederland en win een weekendje in het vierpersoonshuisje BlackBird in de Veluwse bossen. Natuurlijk bereik je deze heuse hidden gem met een Volvo XC60. Heb je die niet? Geen paniek, daar is uiteraard rekening mee gehouden: die klasse bak krijg je voor het hele weekend van 16 t/m 18 oktober 2020 mee. Wedden dat je daarna om bent? Heus, je wil het.

No strings attached overigens, lees hieronder maar even verder.

De dynamische auto die de Volvo XC60 heet

De dynamische auto die de Volvo XC60 heet

First things first: Volvo, die kennen we allemaal wel, toch (toch?). En de Volvo XC60 dan? De shiny mid-size SUV, is een robuust pareltje te noemen. Een portie stoer, jawel, maar met een knappe inrichting (Zweeds design inderdaad en scandi-style doet het all-over toch wel héél goed) en andere innovaties. Dat het al jaren de bestseller onder het toch al ‘bestsellende’ Volvo is, betekent iets. Oké oké, dat het (van oorsprong Zweedse) Volvo bekend staat om zijn veiligheid blijft forever and always een pré. Ook wij hebben tegenwoordig een gezin die we save and solid van A naar B willen brengen, maar we zijn óók gevoelig voor design – we zijn misschien geen 20 meer maar ook niet ineens blind geworden, wel? Wat de Volvo XC60 zo lekker uniek maakt, is dat het een behoorlijke ‘hidden gem’ op zich is. De weg op met de elektrische kracht van een accu en een efficiënte brandstofmotor met lage tot geen uitlaatemissies, uitstekende flexibiliteit en een krachtige rijervaring. Dat is (onder andere) de Volvo XC60 met zijn plug-in Hybride uitvoering. En ruimte, wát een ruimte, genoeg om met 505 liter bagageruimte met de auto op vakantie te gaan. O, en check ff hoe knap dat ie is. Juist.

Afijn, we hebben het hier over een SUV waarmee je behoorlijk wat gebaande paden én off the beaten tracks kunt trotseren. De Volvo XC60 brengt je er. Enige zorg voor nu: genoeg nieuwe herinneringen voor het leven maken.

Winnen!

Winnen!

Lang verhaal kort: die Volvo XC60 is allerminst verkeerd om een weekendje in rond te toeren. Dé bekroonde Scandinavische SUV die je niet alleen van dichtbij moet zien, maar vooral achter het stuur moet ervaren. Ha! Dat kan zomaar eens gebeuren. Want zoals belooft, grote kans dat je meteen doorgescrold bent naar: de winactie.

Klink op de link om alle ins and outs te lezen. De short cut: je kunt een weekend lang (16 t/m 18 oktober 2020) ‘eigenaar’ zijn een splinternieuwe Volvo XC60, de Veluwe en omgeving gaan verkennen (zo mooi!) en slapen in een luxe huisje van glamping In de Rimboe.

Wat je moet doen? Deel je foto via Instagram door @Volvocarnederland te taggen, of via Facebook door @VolvoCarNederland een direct message te sturen (whatever floats your boat) met de volgende gegevens: je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en woonplaats.

Deel je in de foto die je plaats, of de DM die je stuurt die ene speciale herinnering aan jouw mooiste verborgen parel in eigen land en win je volgende vakantieherinnering om nooit meer te vergeten. Juist, dat weekendje weg samen met een Volvo XC60.

Dat was ‘m. Dan rest dus alleen nog het afwachten en flink hopen/wensen/ duimen. O, en natuurlijk 16-18 oktober in de agenda vrij ‘parkeren’.

Disclaimer: weet wel waar je aan begint want na het neerstrijken op de soepele bekleding van je eigen Volvo voor even en het ervaren wat de kracht van op zijn minst 197 trekpaarden doet met je rijervaring, dan ben je misschien niet meer uit de SUV weg te plukken… Eigen risico.

 

Over Huisje Blackbird

Over Huisje Blackbird

Huisje Blackbird ligt op een mooie beschutte plek aan de rand van het park In De Rimboe. Zo’n bij uitstek perfect plekje voor een (mini)vakantie met het hele gezin of een lang weekend met vrienden. Huisje Blackbird opent haar deuren naar het bos met een waanzinnig uitzicht over de Veluwse heide vlakbij Ermelo. Binnen in het huisje vind je twee slaapkamers; ultieme nachtrust maar de bosrijke omgeving nodigt ook uit om een uiltje te knappen… De keuken is compleet en voorzien van alles om het perfecte vakantiediner aan huis te bereiden. Op het park zelf is het hele jaar door genoeg te doen: zo is er een verwarmd zwembad voor de kids en zelf zit je heerlijk bij restaurant de Herberg. Al ben je met de Volvo XC60 overal waar je maar naartoe wilt en bezoek je in de buurt verrassende Nederlandse plekken als Ermelo, Harderwijk en natuurlijk te Veluwe (en vergeet het Veluwemeer niet!). Kijk, dat is nou vakantie.

Toch nog heel even over die veiligheid

Toch nog heel even over die veiligheid

Vergis je niet: wij zijn echt geen autokenners maar hier worden we écht heel enthousiast van: de oncoming Mitigation by Braking. Zo wordt de bijzondere ‘zelfdenkende’ feature van Volvo Car Nederland genoemd waarbij de Volvo XC60 zo slim is dat het zelfs voorspelt wanneer er een botsing dreigt. Voorkomen is immers beter dan genezen. Komt je linkerbuur te dichtbij, dan heeft de Volvo XC60 dat eerder dan jij en verminderd zelfstandig vaart. Veilig. Ja. De Volvo XC60 omvat verder alle veilige foefjes zoals we die van het merk gewend zijn waaronder bescherming tegen whiplash en zijwaartse impact. Er is ook Roll Stability Control, Dynamic Stability and Traction Control en heuvelcontrole. Google maar even. Wel nog even met naam en toenaam moet de Adaptive Cruise Control benoemd worden: daarmee rijd je altijd op de juiste snelheid, gebaseerd op de snelheid van je voorgangers. In het kader van ‘eigenlijk helemaal niet nodig maar o zo fijn’: een Volvo-eigenaar is áltijd verbonden via Volvo On Call, Apple CarPlay en Spotify. Nog zo een handigheidje: de wagen is voorzien van voice control met natuurlijke spraak. Lekker kletsen tegen je Volvo XC60 en hij doet ook nog eens wat je vraagt!

Oke oke, we houden het kort… Alleen dit nog even, aan alle ‘ikkannietfileparkeren’ (like us) mensen: met de ingebouwde 360 camera kan het zomaar zijn dat parkeren een simpele stuurbeweging wordt. Soepeltjes over kronkelende wegen, kids op de achterbank en lekker sturen maar. En dat is nog maar het begin: de vierwieler is natuurlijk uit te breiden met van die geinige features waarvan je niet eens wist dat je ze wilde. Laat staan dat je gedacht had dat je zometeen niet meer zonder kan. Zoals?

Nou, de auto is voorzien van Pilot Assist (ondersteunend rijden zodat je mooi tussen de lijntjes op de weg blijft) en Adaptive Cruise Controle (een ingebouwd trucje dat je kilometers-per-uur aanpast zodat je te allen tijde de juiste snelheid aanhoudt). Knetterhandig. Once you go Pilot Assist and Adaptive Cruise Controle you never go back zeg maar. Nog eentje om het af te leren: de Volvo XC60 beschikt ook over Park Assist Pilot die je helpt met parkeren. Het systeem geeft zelfs een geschatte notificatie om te bepalen of de parkeerplek groot genoeg is! Oke, nu we houden we op.

Mee over de Volvo XC60 en de winactie lees je via VolvoCars.com