Nederland, Rotterdam1 oktober 2021, door Maartje

Picture Perfect in Hartje Rotterdam: Hotel + bar Âme, Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 1 oktober 2021, door Maartje

Picture Perfect in Hartje Rotterdam: Hotel + bar Âme, Rotterdam

Zo meteen meer over Hotel Âme Rotterdam en de bijbehorende bar waarvoor je niet hoeft te blijven slapen - aanradertje wel hoor! Eerst even terug in de tijd.. Want stel, je naam is Angel en je besluit het drukke Amsterdam te verruilen voor het heus niet minder drukke, maar wel meer relaxte Rotterdam. Stel, je bent keramiste en je hebt een voorliefde voor natuurlijke tinten, Japanse én Scandinavische invloeden, de mooiste materialen én ondernemersdrang. Dan start je een webshop natuurlijk. Om daar te verkopen wat je zelf maakt én het allermooist vindt. Van die beeldschone, unieke, handgemaakte items die ingetogen lijken (maar vernuftig blijken) en die iedere kamer in huis precies dat beetje oempf geven en het luxe maken. En wat als je dan ook nog eens een waanzinnig pand tegen het lijf loopt? Een offer you can’t refuse? En twee zussen hebt met een dijk aan ervaring in de hotelwereld? Dan open je, met die ondernemersdrang, oog voor details, een waanzinnige eigen stijl én die twee zussen een eigen hotel. En dan doop je het geheel Hotel Âme.

Hotel Âme, Rotterdam

Hotel Âme, Rotterdam

Dat splinternieuwe, serene logeeradres vind je om de hoek van Witte de With, hartje Rotterdam, in een monumentaal pand aan een mooie singel met uitzicht op het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen. In totaal zijn er veertien kamers, van een knusse zolderkamer tot een grote kamer met een maar liefst viereneenhalve meter hoog plafond, een vrijstaand bad en een prachtig uitzicht.

Hoewel de souterrainkamer met intieme privé tuin ook zomaar onze favoriet zou kunnen zijn.. Sereen is het monumentale pand uit 1867, we zeiden het al, in een geheel dat het best te omschrijven valt als een mix tussen Japan en Scandinavië gehuld in een naturel kleurenpalet. Alle materialen zijn waar mogelijk hergebruikt, de meubels op maat gemaakt en Angel werkt alleen met de beste leveranciers uit de buurt. Van de koffiebonen via de huurfietsen tot de kunst aan de muur. Een plaatje, hadden we dat al gezegd?

Hotel âme, café & store

Hotel âme, café & store

Ȃme dus, en dat is – zoals je in het eerste stukje tekst al even kom lezen – véél meer dan alleen een hotel met mooie kamers om te overnachten. Eigenaresse wilde een totaalconcept neerzetten. Een plek om inspiratie op te doen. De beste koffie en gebak in het café en bovenal een zorgvuldig samengestelde en unieke selectie interieur- en lifestyleartikelen in de conceptstore. Je bent zelf keramiste of je bent het niet natuurlijk.