Nederland, Nijmegen30 januari 2020, door Margaux van der Mieden

Het prachtige Boutique Hotel BOX5 in Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 30 januari 2020, door Margaux van der Mieden

Het prachtige Boutique Hotel BOX5 in Nijmegen

Een goed begin is het halve werk: begin je stedentrip met inchecken bij stadshotel BOX5. De locatie midden in de stad is spot on. Daar blijft het niet bij: de kamers zijn prachtig ingericht met warme, diepe kleuren op de muren, een visgraatvloer en doorleefde leren meubels.

BOX5

BOX5

Op een steenworp afstand van station Nijmegen vindt u Box5: een oud herenhuis, omgetoverd tot ho(me)tel en omringt door leuke winkels en eetplekken. Locatietechnisch scoort BOX5 de volle honderd punten. Jos (de man des huizes) is van het vrolijke soort en zorgt ervoor dat je je binnen een nanoseconde thuis voelt. Hij loopt mee naar de kamer en legt alle kamerfaciliteiten uit; service die je vaak alleen in een 5-sterren hotel tegenkomt. Box5 telt vier ruime kamers die door de eigenaren zelf zijn ingericht. Speels en met een vleug humor, met gekke kussens en schilderijen die verstopt zijn. En niet te vergeten, in onze kamer waren enorme ramen waar het prachtige Nijmeegse licht naar binnenkomt. Wakker worden hier is een feestje.

Man oh man, wat een heerlijk ontbijtje. Op elke etage staat in de gang een kleine kitchenette. Er is een koelkast met verse jus en alle soorten beleg. En om het af te maken verse broodjes, croissantjes en yoghurt. Hallo ontbijt op bed.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je in Box5 ook ‘s avonds een hapje eten in het restaurant. En vervolgens zo je bed in rollen.

BOX 5