14 november 2023, door Tosca Witlox

INIKA Organic: prachtige, natuurlijke make-up voor alle huidtypen

14 november 2023, door Tosca Witlox

INIKA Organic: prachtige, natuurlijke make-up voor alle huidtypen

Bestaat een natuurlijke make-up zonder alcohol, siliconen, dierlijke ingrediënten, parfum enzovoorts die ook nog eens écht mooi op de huid zit? Ja, dat heb je dus echt! Namelijk van INIKA Organic; een Australisch merk verkocht door Biocare in Nederland. INIKA Organic heeft een scala aan make-up producten ontwikkelt die biologisch, vegan en plasticvrij zijn gecertificeerd. Ben je op zoek naar 100% natuurlijke make-up die goed is voor mens en milieu? Dan is INIKA Organic wellicht iets voor jou.

Wat voor soort make-up heeft INIKA Organic?

Wat voor soort make-up heeft INIKA Organic?

Allereerst heeft INIKA Organic genoeg keus. Of je nu voor een ‘no make-up’ make-up look wil gaan of voor een ‘full glam’, zij hebben het! Een primer, bb cream, liquid foundation, mineral foundation met een spf 25, full concealer, sheer coverage concealer, setting powder, bronzer, blush, oogschaduw, lipstick, mascara en noem het maar op. Producten van natuurlijke cosmetica merken kunnen vaak wat anders aanvoelen dan die van reguliere merken, maar dat komt juist omdat zij geen extra (eigenlijk) onnodige synthetische ingrediënten toevoegen. Daarnaast, in het geval van INIKA Organic, doet het resultaat niet onder voor bekendere merken. De liquid foundation en sheer concealer bijvoorbeeld blijven lang en goed zitten, smeren mooi uit, vlekken niet en hebben verschillende kleuren. Zelfs bovenop verschillende lagen producten zoals een serum, dagcrème en zonnebrand kan de foundation direct zonder vlekken en korrelen worden aangebracht.

INIKA Organic staat voor duurzaamheid – plastic vrij

INIKA Organic staat voor duurzaamheid – plastic vrij

INIKA Organic heeft naast het creëren van deze effectieve en hoogwaardige producten ook nog het streven om sociaal te produceren. De verpakking van de make-up is namelijk gemaakt van een duurzame combinatie van aluminium, suikerriet, glas en gerecycled PCR Plastic. INIKA Organic is daarmee ’s werelds 1ste 100% plasticvrije cosmetica merk. Dat maakt dat de verpakkingen wellicht iets anders aanvoelen dan normaal, maar je als consument wel met een beter gevoel een product koopt.

De verpakkingen bevatten niet alleen geen plastic, maar ook IN de producten zit geen plastic. Nu denk je misschien ‘plastic in make-up?’ Onderzoek heeft aangetoond dat bijna 9 op de 10 producten van grote cosmeticamerken microplastics bevatten. Veel wetenschappers maken zich zorgen over de effecten van microplastics op onze gezondheid alhoewel de exacte effecten hiervan nog moeten worden onderzocht. Wel is aangetoond dat de gigantische hoeveelheden aan microplastics die in de natuur terechtkomen niet alleen onomkeerbaar zijn, maar ook schadelijk zijn voor dieren. Er bestaan grote zorgen over de vervuiling van plastic en daarmee is het een geweldig initiatief wanneer een cosmeticamerk zoals INIKA Organic bijdraagt aan de reducering van plastic. Op dit moment organiseert INIKA Organic Benelux een landelijke campagne ‘lipswithNOtrash’ om het bewustzijn hieromtrent te vergroten. Ruil jouw lipstick in tegen een plasticvrije lipstick van INIKA Organic. Lees hier meer over de actie.

Is de make up van INIKA Organic de moeite waard? Verzorging en make-up in 1!

Is de make up van INIKA Organic de moeite waard? Verzorging en make-up in 1!

De make-up is niet alleen make-up, maar ook heel verzorgend. Ze hebben allerlei oliën en ingrediënten zoals Aloë Vera, Vitamine E en groene thee toegevoegd die de huid verzorgen en de minerale poeder bevat zelfs een natuurlijke zonnefilter met SPF 25. Niet iedereen gebruikt dagelijks foundation en poeder, maar voor diegenen die dat wel doen is het extra belangrijk om producten op de huid te smeren die verzorgend zijn en veilig zijn voor de mens en milieu. INIKA Organic heeft al verschillende prijzen gewonnen en terecht. Koop de producten van Inika Organic online of bij een van de verkooppunten. ‘Puur. Natuurlijk. Flawless.’