12 juni 2024, door Teun Tielen

Je bent het waard: vier je eigenwaarde bij L’Óreal’s Wall of Worth

12 juni 2024, door Teun Tielen

Je bent het waard: vier je eigenwaarde bij L’Óreal’s Wall of Worth

''Je bent het waard''. Woorden die cliché zijn (met een reden, dat dan weer wel), we vaak tegen anderen zeggen, maar zelden tegen onszelf. Dat moet anders kunnen, dachten ze bij L'Oréal Paris. Onlangs introduceerden ze hun "You’re Worth It" campagne met een Wall of Worth in Rotterdam.

You're Worth It

You're Worth It

Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan de helft van de jonge vrouwen het lastig vindt om aan het schoonheidsideaal te voldoen en dat 40 procent van de jongeren van mening is dat sociale media te veel invloed heeft op hun zelfbeeld. Dat zouden we graag anders zien, en we zijn gelukkig niet de enigen. Het doel van de ”You’re Worth It” campagne is om vrouwen te laten inzien dat ze het waard zijn om gehoord en gezien te worden. De campagne werd afgetrapt met een panelgesprek in het Pulitzer in Amsterdam waarin Quinty Misiedjan, Eva Eikhout, Milou Deelen en Awura Abena hun successen en obstakels rondom zelfwaarde deelden en zich kwetsbaar opstelden. Ook tekenden ze hier het ”You’re Worth It-pact”, waarmee ze beloofden zich actief in te zetten voor de zelfwaarde van vrouwen. Deden ze trouwens ook al voor die tijd, you go girls.

Wall of Worth

Wall of Worth

Van 14 tot en met 16 juni kon je een bezoek brengen aan de Wall of Worth op het Eendrachtsplein in Rotterdam. Deze wall hield vrouwen letterlijk een spiegel voor en motiveert hen (jou dus) om een compliment voor anderen én zichzelf op te schrijven. Wat er zowel op de wall is geschreven? Prachtige quotes als “Ik ben een doorzetter” en “Ik ben behulpzaam”.

 

Mocht je het nog een keer willen horen: je bent het waard. Ontdek ook de waardevolle lessen van de ambassadeurs over onzekerheden en zelfrespect.