Zuid-Afrika, Kaapstad28 december 2021, door Maartje

Kaapstad (en omgeving) met kids, is dat leuk? Spoiler: ja! En zo haal je er alles uit

Zuid-Afrika, Kaapstad, 28 december 2021, door Maartje

Kaapstad (en omgeving) met kids, is dat leuk? Spoiler: ja! En zo haal je er alles uit

Er zijn mensen, meer dan genoeg mensen zelfs, die vinden het maar vermoeiend, op vakantie gaan met kids. Om die reden kiezen die mensen vaak voor de 'doe maar gemakkelijk' optie; een vakantiepark, iets lekker dichtbij huis, alles op één plek... En een reis naar Kaapstad, een 'rond-trek-land' bij uitstek, is zéker geen optie. Zonde? Nogal! Waarom? Omdat Kaapstad een ideale vakantiebestemming met kinderen is: er is geen tijdverschil (dááág jetlag) en het leven wordt er overdag geleefd (doei FOMO). Verder is het nog steeds de bruisende citytrip waar je een onvergetelijke natuur- en foodievakantie aan vastkoppelt. De stad en zijn omgeving zijn oe’s en aah’s voor het hele gezin en ‘familie first’ is in Zuid-Afrika een ongeschreven niet mee te sollen regel. Het wonderlijke natuurschoon, de goedlachse bevolking en het indrukwekkende dierenrijk zorgen ervoor dat je je kids (en jezelf) een onbetaalbare herinnering meegeeft – de vakantie van jullie leven. Het beste van Zuid-Afrika bevind zich bovendien buiten en laten die koters daar nu ook het liefst zijn. Mocht je er toch nog tegenop zien, laat ons je dan overtuigen met onderstaande tips: Kaapstad (en omgeving) met kids, dat is leuk!

ontzorgen met Tailor Made Cape Town

ontzorgen met Tailor Made Cape Town

Vind je het nu echt allemaal gedoe/ spannend/ weet je niet waar te beginnen, dan is er eigenlijk maar één goed antwoord: schakel de meiden van Tailor Made Cape Town in. De drie Nederlandse Cape Town-arians wonen al jaren in de stad en werken in het toerisme waardoor ze precies wetenwaar je moet zijn. En – eerlijk is eerlijk – ze voelen ook feilloos aan wat we (en dan bedoel ik wij verwende Nederlanders) fijn vinden. Immers, we vallen toch vaak op een bepaald soort restaurant (een beetje knappe looks, lekker eten, niet te ver reizen tussen stop A en stop B – etc). Voor 500 euro per week regelen de meiden je hele, ja je héle, vakantie. Reserveringen (ook van restaurants) uiteraard maar ook van die zaken die het leven (lees: je vakantie) nog net wat leuker maken zoals fijne stranden voor de allerkleinsten, play dates en goede oppas-adressen (uiteraard aan huis/ in je hotel). Aan meer informatie kom je via instagram: @tailormadecapetown

(overigens zijn ze niet gespecialiseerd is kids vakanties hoor; je kunt ze voor iedere vakantie inschakelen!)

Cool Cape Town eboeken

Cool Cape Town eboeken

We zijn er maar wat trots op hoor, op onze Kaapstad eboeken. Zo trots dat we hier op de site niet alles delen uit de boeken. Tuurlijk delen we een hele hoop, maar mocht je nog meer willen (snappen we!), check dan Cool Cape Town City en Cool Cape Town Surroundings.

Barts Bonus

Barts Bonus

Oke… Toch mog een paar niet te missen adressen… Zoals Boschendal. In de Franschhoek-vallei heeft onder andere deze winery onze liefde, een ruim driehonderd jaar oude, pittoreske boerderij op de grens van Stellenbosch en Franschhoek. De wijnboerderij heeft nogal wat vakantieverrassingen in petto: is een bakkerij, er wordt een uitgebreide lunch geserveerd en je kunt er een fiets te huren: er zijn vlotte mountainbikes maar ook kleine fietsjes voor de mini zodat je samen over het (autovrije) landgoed kunt crossen. Dan hebben jullie die picknick later tenminste ook echt verdient, of de farm style lunch op een van de zitjes die  als kleine eilanden over het landgoed verspreid zijn. Maar het allerleukst is het Tree House: briljant, als je het ons vraagt. Sowieso is er de klim-, glij- en speelboomhut, maar het ’Free Range Kids’ concept van Boschendal is full on entertainment, met een dotje educatie. Lees meer

La Cotte Farm

La Cotte Farm

La Cotte is niets minder dan een droom! Al zo’n twintig jaar is het landhuis en de werf op La Cotte Farm een tip maar na de recente renovatie (classic cool) helemaal! Een ingetogen landhotel en restaurant op een werkende boerderij aan de rand van het dorp en alles klopt er gewoon. Eeuwenoude eiken, witgekalkte muren, eenvoudige gebouwen met puntgevels en uitgestrekte Kaapse mediterrane tuinen, gecombineerd met een ongeëvenaard uitzicht op de vallei en de bergen. O, en roze gestreepte zitjes overal, dat ook.

Het historische herenhuis herbergt een restaurant, een uitnodigende lounge en een intieme bar in koloniale stijl, een lichte serre, een dramatisch behangen voorkamer en de diepe, schaduwrijke stoep (tip: ga net voor zonsondergang gaat).