9 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Bart helpt je de decembermaand door: De lekkerste recepten van chefs, restaurant boxen, wijn, kerstbomen en muziek

9 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Bart helpt je de decembermaand door: De lekkerste recepten van chefs, restaurant boxen, wijn, kerstbomen en muziek

Tijdens de feestdagen gaat het om gezelligheid, het kerstverhaal en -gedachte, dat zeer zeker ook. Maar toch... Een knappe kerstboom, -muziek, goede wijn en eten sums it ook best wel up. En dat eten is toch ieder jaar weer een uitdaging. Afijn, het gaat 'm om de balans. Bart helpt je de feestdagen door hoor, kunnen we.

 

Muziek: kijk eens hier op de Spotify lijst van Bart
Wijn: opgelost met deze rode wijnen of deze (magnum) Bubbels van Bart
Kerstboom: zelf zagen, een originele of toch een goede neppert, kijk hier
Tafeldek tips: tuurlijk, lees hier hoe je het zelf kunt doen of regel het met Myrthe en haar stijlingsboxen 

 

Oké en nu over naar de toch wel belangrijkste: food... Leest en schrijft U mee? Want het is nogal wat inspiratie: kerstrecepten van chefs, restaurants met de beste menu's en een recept voor een gevulde kalkoen. Thank us later. Oh en fijne feestdagen voor iedereen. Bart Bruist zo met jullie het nieuwe jaar in. #BartBlijftBezig

Kerstklassieker: gevulde kalkoen

Kerstklassieker: gevulde kalkoen

Zo tijdens de feestdagen wordt er nogal wat verwacht van je culinaire hoogstandjes. Ergens leuk, ergens irritant. O de tweestrijd, zelfs tijdens kerst. But ok, chef hoe je dus niet te zijn voor voor een goed gevulde kalkoen! Dat is mooi want die kalkoen is toch wel echt echt echt een Kerstklassieker.

Lees hier hoe je zelf  een kalkoen kunt maken voor de feestdagen.

Hunters Pie van Chef Thomas Kooijman, Bar ALT

Hunters Pie van Chef Thomas Kooijman, Bar ALT

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Al dat gestress met kerst rondom het perfecte diner, de gekkigheid waaraan iedereen al maar denkt te moeten voldoen… Er wordt gestrooid met kaviaar, truffels, ganzenlevers, de beste wijnen en ga zo maar door. Klopt, lekker is dat ook heus wel, maar stiekem is het behoorlijk veel gedoe. En het doet ook altijd pijn in de portemonnee…

Nou, dan moet je dit recept er eens bij pakken! Is namelijk én leuk om te koken én niet al teveel gedoe. Ha! Elk half uur even kijken naar het stoofvlees, daarna weer lekker genieten van elkaar en de kerstsferen. Want mensen, na zo’n jaar moet je het jezelf met Kerst – of überhaupt – echt niet moeilijker maken dan hoognodig.

Klik hier voor het recept.

En zie je dat zelf koken helemaal niet zitten dan komt Bar ALT met een ander top initiatief…Roasted Turkey Dinner. Hoef je zelf niet meer moeilijk te doen.

Gemarineerde yellow fin tonijn van Michelinster chef Dennis Kuipers (*)

Gemarineerde yellow fin tonijn van Michelinster chef Dennis Kuipers (*)

Bart ging op pad en trok aan de bel bij hotel The Dylan aan de Keizersgracht in Amsterdam. Daar haalden we het lekkerste Kerstrecept van Michelinster chef Dennis Kuipers(*) van restaurant Vinkeles op. Of het lastig is, zijn menu? Nee! Dat is namelijk ons verzoek aan de chef’s: lekker én idiot proof. You can thank us later. Detail: Chef Kuipers kreeg zijn eerste Michelinster toen dit recept op de kaart stond in restaurant Vinkeles.

Dit recept is een heerlijk voorgerecht, of wat dacht je van eind van de middag, een goed begin naast je derde glas bubbels.

Lees hier hoe je het zelf kunt maken. 

Coq au vin van Stefan Schuchard, Restaurant Kien

Coq au vin van Stefan Schuchard, Restaurant Kien

Kerst zonder food coma is toch net geen echte kerst, wel? Zo op en rond 25 december verwacht je nu eenmaal net wat meer van het diner. En niet alleen van het diner: maar eigenlijk is het de hele dag door feest. Eten en drinken. Als je dan drinkt, gun jezelf dan een van deze bubbels. De (magnum)bubbels van Bart. Drinken check? Op naar deel 2: le food. Al moet je het wel zelf nog even maken. Is leuk, écht waar (en daarna verdomd lekker, als het het goed doet).

Stefan Schuchard, de chef van Restaurant Kien, je weet wel, dat restaurant van de toppers in Amsterdam-West, deelt hier zijn ultieme Kerstrecept. Coq au vin it is. 

Lees hier hoe je zelf een Coq au vin maakt. 

Crisp's kersteditie 2020 met Alain Caron

Crisp's kersteditie 2020 met Alain Caron

Ben jij dit jaar aan de beurt om een heus kerstdiner op tafel te toveren? Stress? No worries! In comes Crisp. Je weet wel, die supermarkt-app voor vers, verser, verst eten. Fan! Alle ingrediënten die je tot aan je voordeur in je Crisp box krijgt zijn vers en lokaal. Even terug over het kerstdiner… Crisp heeft samen met chef Alain Caron (bekend van successen Café Caron, Petit Caron en De Gouden Reael) samen een heus kerst menu of beter ‘Menu de Noël’ op tafel getoverd. Het is een mooie mix van de Franse roots van chef Caron en de verse seizoensingrediënten van Crisp.

Benieuwd naar het menu? Lees hier verder.

Het thuisdiner van Triptyque

Het thuisdiner van Triptyque

Restaurant Triptyque in Wateringen is een enorme kerst hit. Het fijne aan het menu? Dat het zo makkelijk te maken is en dat het écht een kwestie is van bordjes mooi op maken (we like). Geen  gedoe of focussen op de kwaliteit van  je menu of de bereiding, dat doet team Triptyque wel voor je. Thank you very much. Op 24 en 25 december kunnen de menu’s afgehaald worden (uiteraard kan het menu wat op 25 december opgehaald wordt, 26 december ook gegeten worden). Er is keuze uit een 4- of 5-gangen menu, eventueel nog uit te breiden met heerlijke kaas, wijn en champagne. Team Triptyque werkt ook aan een feestelijke box voor 31 december, zowel een menu optie als een mooie box met oesters! Eet smakelijk!

Freddy's winter deli in het Amsterdamse Hotel de L'europe

Freddy's winter deli in het Amsterdamse Hotel de L'europe

Hotel De L’Europe heeft het klassieke (de beste bar van Amsterdam als je het ons vraagt) Freddy’s Bar (een icoon) en ‘t Huys omgetoverd tot een kerstwalhalla waar je U tegen zegt. De titel? Freddy’s Winter Deli en ‘t Kersthuys natuurlijk. Kan niet missen. En hier kun je dus helemaal los voor de feestdagen! delicatessen en producten van hun favoriete leveranciers. Nog leuker: ze verkopen hier ook de ingrediënten waar ze zelf mee koken! Nieuwsgierig? Snappen we. Hier lees je er meer over.

Stach x Fish Tales Fruit de Mer pop-up

Stach x Fish Tales Fruit de Mer pop-up

Wat mag nu echt niet ontbreken in een decembermaand vol diners? Seafood! Zo vinden wij. Maar dan wel chic natuurlijk (dan noemen we het fruits de mer). Verse Zeeuwse oesters, ongepelde Hollandse garnalen, mosselen en waar het uiteraard allemaal om draait: kreeft. thank you Fish Tales en STACH voor jullie feestelijk pop-up shop waar je precies dat scoort deze maand! Meet the Fruit de Mer pop-up boutique Amsterdam.

"

Al dit lekkers wil je natuurlijk eten aan zo’n mooi gedekte Kerst tafel, lees hier hoe je dat doet! Laat je het liever doen? Lees dan eens hier.

"