8 december 2021, door Anna Sophie Wellink

Kids to Go: de leukste kerstactiviteiten door het hele land

8 december 2021, door Anna Sophie Wellink

Kids to Go: de leukste kerstactiviteiten door het hele land

De kerstgedachte anno 2021? Heb je naasten lief en breng vooral (nog meer) tijd door samen. En ja, daar hoort lekker eten en drinken heus bij. Muziek, een knappe kerstboom en meer van dat soort gezelligs met je loved ones want die zijn gewoon het belangrijkst. Oké, tot zover de clichés. Tijd voor van die dingen die 1) wel kunnen en 2) die voor de hele familie leuk zijn. Niet alleen voor het kleine spul; ook voor paps en mams.

 

Voila, de leukste kerstactiviteiten met het kleine spul. Van tuincentra en kerstmarkten, tot aan de mooiste kastelen in kerstsferen, hier moet je deze kerstperiode wezen.

Tuincentrum, Osdorp

Tuincentrum, Osdorp

Waar te beginnen? Het begrip Kerst hebben ze hier bij Tuincentrum Osdorp meer dan goed begrepen. Terwijl paps en mams alle knappe Kerstdecoratie uitzoeken, kunnen de kids helemaal los: er zijn bij Tuincentrum Osdorp zelfs gondel-achtige liftjes waarmee de kleintjes boven het kerstdorp kunnen zweven. Overal lampjes, versiering, kerstbomen en treintjes. Het is zo’n scene uit de perfecte kerstfilm. Win-win voor alle partijen: moeders tijd om te shoppen en de koters onder de pannen.

Winterkasteel Muiderslot, Muiden

Winterkasteel Muiderslot, Muiden

Tijdens de kerstvakantie (25 december 2021 t/m 9 januari 2022) is het Muiderslot een heus Winterkasteel. Van muziek luisteren en luisteren naar iemand die een boekje voorleest tot wandelingen en rondleiding rondom het kasteel. Leuk voor zowel je koter als voor jou. Oja, echt heel erg leuk: er is een ijsbaan, dus kerst- en ijspret gegarandeerd! Na zo’n volle, maar gezellige dag kun je bij pop-up restaurant De Maaltuin een lekker hapje eten. In de sprookjesachtige wintereditie van het restaurant beleef je al smikkelend de rijke kasteelhistorie. Eentje vol (spannende) verhalen en met live muziek.

Muiderslot

Faas Christmas, Leiden

Faas Christmas, Leiden

In de historische binnenstad van het-altijd-leuke Leiden vind je pop-up kerstwinkel Faas Christmas. Bij binnenkomst in deze kerstwinkel kijk je je ogen uit. Overal (hysterische) kerstversiering, lichtjes en kerstbomen. Voor alle kerstliefhebbers: heaven on earth! Van vogeltjes, veren en pluche gingerbread mans tot kerstballen in de vorm van ijsjes, kerstmannen met een mondkapje en zeemeerminnen. Met zo’n geweldig aanbod kun je niet met lege handen de winkel uitlopen. De winkel is geopend tot kerstavond.

AVRI, Dongen

AVRI, Dongen

Bart kwam hier toen ze zelf een mini was. En nog steeds is dit toch wel een van de favorieten want my oh my hier weten ze hoe het heurt. Wat dacht je van een kerstshow? Wat? Ja een kerstshow, met alles erop en eraan. Van de grootste versierde kerstbomen tot aan een elfenpark. Lichtjes in alle kleuren van de regenboog, een kerstdorp van Luville huisjes met poppetjes en nog zoveel meer. En dan na de kerstshow zelf een kerstdorpje kopen voor het kleine spul. Een leuker kerstcadeautje voor onder de boom ga je niet krijgen.

AVRI in Dongeren heeft toch wel de meest spectaculaire kersthow, als je het ons vraagt.

Lees hier meer!

Kerstboomkwekerij van Zijl, Bunnik, Utrecht

Kerstboomkwekerij van Zijl, Bunnik, Utrecht

Vanaf 15 november t/m 20 december is het hier een groot kerstbomen feest. Goed verborgen achter de hoge dennebomen, ligt misschien wel het best bewaarde geheim van Utrecht. Op Buitengoed de Boomgaard beleef je het ultieme kerstgevoel! Love voor de warme chocolademelk & winterse lekkernijen en nóg meer love voor de houten chalet vol met leuke kerstinspiratie voor binnen en buiten. Aanrader: eerst samen met de kleintjes een kerstboom uitkiezen van de farm– want ja mensen, hier hebben ze een eigen kerstbomen farm en dan pakt papa de zaag erbij. Je kiest en zaagt hier je eigen kerstboom, daarna samen opwarmen met warme choco.

Lees hier meer.

"

Ben je op zoek naar meer leuke plekjes die kidsproof zijn? Kijk dan eens hier. Oh en altijd handig voor onderweg: de De Nutripops van NaturNes Bio (en eigenlijk het hele assortiment) stillen de plotselinge cravings van de kleintjes.

"

Christmas Village, Scheveningen

Christmas Village, Scheveningen

In aanloop naar de feestdagen toveren ze in Scheveningen de Oude Rokerij om tot een waar kerstwarenhuis. Vanaf begin oktober is het één grote gezelligheid. Een grote noten-kraker (van het Ballet), ski-achtige dorpjes met poppetjes, overal weer een regen aan lampjes, knuffels, beren, elfjes, nep sneeuw, nou you get the point? De hele Kerstbups is compleet.

En het fijne is, de kids zijn gewoon snel vermaakt, alles wat glinstert, nieuw is en dan ook nog in Kerstsferen is gewoon een groot succes. Muziek erbij en dan thuis aan de slag met een van deze te leuke activiteiten. 

Kerstgrot, Valkenburg

Kerstgrot, Valkenburg

Normaal – u snapt, vóór de pandemie – was hier ieder jaar een Kerstmarkt die je niet wilde missen. Groot, groter, grootst… Dit jaar is het allemaal even anders. Niet minder leuk hoor, want dit is weer zo’n initiatief waar je niet omheen kunt. Een hele kerstbeleving voor de mini’s in een grot. De Kerstgrot is 30 meter lang en gevuld met allemaal miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Ook is er een zandtovenaar, verschillende kerstdorpjes met wel duizenden bewoners en dit alles in winterse looks, natuurlijk. Boek hier je tickets

En wat dacht je van het Winters Sprookjesbos aan de Geul in Valkenburg, ook een aanrader. De bosbewoners hebben hun huisjes versierd en in de kerstvakantie ga je samen marshmallows roosteren.

Gooise Winter Fair + Winter Circus

Gooise Winter Fair + Winter Circus

Met zo’n 60 (!) kerstkramen zal de Gooise Winter Fair een groots festijn worden. Deze kerstmarkt in Hilversum heeft diverse kramen met te gekke kerstcadeaus en foodspots. Hier kun je te gekke dingen scoren, terwijl je koter met een grijs z’n oliebol aan het wegwerken is. Oja, over kids gesproken. Naast de kerstmarkt zit het Winter Circus die ook zeker het bezoeken waard is. Van 21 t/m 23 december is de Gooise Winter Fair geopend.

Nog meer circusvoorstellingen bekijken? In Apeldoorn heb je er ook eentje, en natuurlijk niet te vergeten het Wereld Kerstcircus in Koninklijk Theater Carré.