28 juni 2022, door Maartje

Je oude (of nee: pre-loved) kleding van je kids verkopen én tweedehands kopen, the easy way, via Restory

28 juni 2022, door Maartje

Je oude (of nee: pre-loved) kleding van je kids verkopen én tweedehands kopen, the easy way, via Restory

Je weet pas écht wat 'ze groeien als kool' betekent als je zelf kinderen hebt. Want mán! Wat groeien ze als kool. En dan heb je dus tal van kleertjes die al te klein zijn voordat ze ze goed en wel gedragen hebben. Eeuwig zonde, want zo goed als nieuw (soms zelfs helemaal nieuw want 'te klein gekocht' gebeurt niet zelden, oeps). Dus zit er maar één ding op: verkopen! Dan heeft een ander diezelfde nog o zo prachtige mini-kleer voor een prikkie van het originele bedrag en jij weer budget voor nieuws.. Klinkt als een 1-2-tje. Kat in het bakkie. Gaan we doen. Zo gefixt.

 

O nee. Toch niet. Want dat hele uitzoekwerk, fotograferen, uploaden, onderhandelen over een paar cent via Marktplaats (waarom nou toch?) en verzenden kóst me toch een hoop tijd. Dus stellen we het weer uit en liggen er maanden lang stapels mini kleertjes stof te happen. Zonde. Was er nou maar een leuke club die al dat werk van ons over zou nemen... Aha! Die is er! Bij Restory mag je aankloppen. Zij doen al het hierboven opgesomde voor je. Het enige wat jij hoeft te doen, is je leuke kleding naar de mensen van Restory sturen - de rest gaat vanzelf. Mooi voor minder, lekker duurzaam én kwaliteit. Dat geldt voor het verkopen, maar zeker ook voor het kopen van leuk tweedehands spul. Thank us later.

(geen geduld om het hele artikel te lezen? Hier ga je naar de kast van Maartje)

De pluspunten van Restory.nl op een rij

De pluspunten van Restory.nl op een rij

Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen: je oude kinderkleding verkopen (en tweedehands van een ander kopen) is natuurlijk hartstikke duurzaam, zoveel mag duidelijk zijn. Bovendien ruimt het lekker op in huis, is een ander hartstikke blij met die pre-loved kleertjes voor een prikkie én zorgen de mensen van Restory ervoor dat er alleen kwaliteitskleding van hand tot hand gaat: elk item wordt door Restory geselecteerd en gecontroleerd. Bam!

Hoe dat gaat? Echt supersimpel: via Restory vraag je een verzendlabel aan. Die print je uit zodat je de kleding gratis (op dat printje na dan) op kunt sturen (tip: bewaar een oude doos zodat je daar je kleding in kunt doen. Scheelt verzendzakken en is, wederom, wel zo duurzaam) naar Restory toe kunt sturen. En woon je in Amsterdam, dan komen de meiden je kleding nog ophalen ook! Vervolgens maken zij mooie foto’s, strijken ze de kleding, zetten ze alles op de website en verzenden ze de kleding naar de koper. Elk item wordt geselecteerd en gecontroleerd, dus je koopt goede tweedehands kwaliteitskleding. Dat is ook een verschil met alles los op Marktplaats of Vinted kopen, je weet uiteindelijk nooit precies wat je gaat krijgen qua kwaliteit. Heel anders dus bij Restory, en je hoeft helemaal niks te doen!

Zijn er nog regels? Ja een paar

Zijn er nog regels? Ja een paar

Op de site van Restory staat heel duidelijk uitgelegd wat je wel en wat je niet in kunt leveren. Zoals merkloze kleding (alleen op uitzondering), welke maten en hoeveel (heel veel!) stuks.

Ook goed om te weten: 4o% van de verkoop is helemaal voor jou. En dat is fijn van Restory verkoopt dus alleen het mooie spul en shoppers weten dan ook dat ze een goede prijs voor mooie stuks betalen (pakjes van mooie merken waar jij met liefde een duit voor hebt neer gelegd, worden dus niet voor een euro verkocht – pak van je hart).

Restory