6 mei 2019, door Barts Boekje

Kleurrijke taferelen en comfort food bij Oma ietje in Amsterdam Zuidoost

6 mei 2019, door Barts Boekje

Kleurrijke taferelen en comfort food bij Oma ietje in Amsterdam Zuidoost

Bij Oma Ietje in Amsterdam Zuidoost (metrostation Bullewijk) zijn ze daar dus van. Je krijgt heus wel bestek en soms is dat best nodig. Maar soms ook niet. Ok, genoeg over bestek wel of niet. Naast al dat comfort food is het bovenal een kleurrijke bedoeling als je binnenkomt... Of wacht even; het is al een kleurrijke bedoeling van de buitenkant. Oma Ietje knows how to impress!

Oma Ietje

Oma Ietje

Oma Ietje is gemaakt in een container. Nee, niet zo’n donker ding waar menig student in woont in Amsterdam. Een supermooie omgebouwde container. Grote ramen erin en in felle kleuren geschilderd. Oma Ietje, een vrolijke en sympathieke naam vinden we. Trouwens ook een heel sympathiek team. Als je met de metro richting Oma Ietje gaat, zie je deze gelijk als je de poortjes doorloopt. Vinden we fijn, zo verdwalen we niet in Zuid-Oost. Ook zorg je er op deze manier voor dat je niet toch ergens bij de Ikea eindigt, want je bent nu best dichtbij.

 

Wereldse comford food

Wereldse comford food

De kaart is zeer gevarieerd. Het idee is dat je gerechtjes met elkaar deelt of voor een hoofdgerecht gaat. Wij kiezen natuurlijk voor de gerechtjes om te delen. Zo proef je meer, eet je meer en kan je dus, zoals gezegd, af en toe met de handen eten. We lezen Thaise gehaktballetjes “laarb’ stijl, homemade nacho’s, mini taco’s, een bietenspiesje met een curry… Tja wat moet je dan kiezen? Gelukkig staat het team voor je klaar om advies te geven. We nemen er eerst drie en zitten nog niet vol (lichamelijk vast wel, geestelijk nog niet). We bestellen nog twee gerechtjes waaronder de frietjes met Bulgogi (is vlees, is Zuid-Koreaans) en dit was absurd lekker. Ab-so-lute aanrader. De rest is trouwens ook zeker niet mis. De smaken van landen kun je proeven. En dat vinden we knap. Want al deze gerechten hebben zeer specifieke smaken. Job well done!

Goed, we moeten toch even de vraag droppen. Wanneer ga je helemaal richting Zuid-Oost als je in de stad bent? Eerlijk, dat zal je niet snel doen. Wel is het ideaal als je daar in de buurt woont of met collega’s een hapje wilt eten (en je in de buurt werkt). Én het is heel ideaal als je net naar de Ikea bent geweest, jawel! Zeg vaarwel tegen die Zweedse gehaktballetjes en hotdogs (alsjeblieft) en maak nog even een stop bij Oma Ietje voordat je met het Ikea spul (waarvan je de helft niet eens nodig had) de metro weer in stapt.

Oma Ietje kan je ook afhuren voor feesten (100 man) of voor business meetings (veel kantoren in die omgeving dus ideaal).
www.omaietje.nl