9 januari 2020, door Margaux van der Mieden

KOFFERS & KOTERS: 4 x voor een prikkie slapen in Europa met kids

9 januari 2020, door Margaux van der Mieden

KOFFERS & KOTERS: 4 x voor een prikkie slapen in Europa met kids

Pssst. Niet verder vertellen maar we zijn druk bezig met een nieuw boek en we delen hier voor het eerst de titel: KOFFERS & KOTERS gaat het heten. Mag jij raden waar het over gaat… En omdat er in januari vaak geen cent meer op de bankrekening staat, hier alvast een klein voorproefje van het boek: 4 x voor een prikkie slapen in Europa met het kroost.

MOB Hotel Parijs

MOB Hotel Parijs

Niet helemaal in het centrum, maar wel hipperdepip, in een gezellige buurt en prima met de kids: MOB Hotel Paris. De kamers in dit trendy hotel zijn aan de krappere kant – hallo, het is Parijs – maar zeker fijn. Het van top tot teen gerenoveerde gebouw was eerst eigendom van General Electric en staat op maar tien minuutjes lopen van de wereldberoemde vlooienmarkt Puces de Clignancourt, ook wel ‘Les Puces’ genoemd. Binnenin het hotel is simpel het sleutelwoord en dat zie je terug.

 Witte tegeltjes maken in de badkamers de dienst uit, de kleuren in de kamers zijn zacht (op karmijnrode details na, die het geheel een Japanse woesj geven ) en alleen het hoogbenodigde staat in de kamer. Niks spullen voor de sier, lekker praktisch. Op de gezinskamers staat een verdwaalde tipi voor de kleintjes, maar daar worden we alleen maar heel erg blij van. Mocht je het hart van Parijs willen verkennen, en natuurlijk wil je dat, dan ben je er alsnog vrij snel met een metro ritje. Metrostation Garibaldi ligt op zo’n vijf minuutjes lopen van het hotel. Ook de bus gaat vlak voor het hotel, dat is het probleem niet. Bovenop het hotel zit een groot dakterras met moestuin, waar regelmatig films worden afgespeeld in de openlucht bioscoop. Wij voelen een date night aankomen…

MOB Hotel Parijs 

Yurbban Passage Hotel

Yurbban Passage Hotel

Laat je niet afschrikken door die afschuwelijke naam want de twee hotels van de beginnende groep in Barcelona zijn beeldig, gevestigd op toplocaties in met prijzen vanaf 115 euro per kamer per nacht ook nog eens opvallend goed geprijsd. Het Yurbban Trafalgar was de eerste opening en hoewel je verdomd snel klaar bent met baantjes trekken in de kleine rooftop pool, is dat met kleine kiddo’s juist fijn. En is het uitzicht fantastisch! Het tweede hotel, het Yurbban Passage Hotel, werd nog net iets mooier, staat nog net iets centraler, is een tikkie duurder en kreeg zo’n zelfde fraai dakterras met verkoelend plasje water. Beide hotels zijn er bovendien trots op dat ze hartstikke kindvriendelijk zijn: geef je aan dat je de mini(s) meeneemt, dat staat er prompt een tipi op je kamer, net als leesboekjes (in het Engels) met de leukste bedtijdverhalen. En – alleluja – je kunt er gratis alle kleertjes, doekjes, slabbetjes en weet-ik-niet-wat gratis wassen in de comfortabele wasruimte waardoor je – alleluja dus – niet vijf koffers mee hoeft te slepen.

Ook bij het ontbijt is aan alles gedacht: lief personeel dat met een hoop bravoure pannenkoeken maakt, en fleswarmers voor de grijp. In de junior suite slaap je comfortabel met een gezin van vier, een bedje is eventueel zo bij geplaatst. Nog een tip in Barcelona? Het Pinhan Cafe, te vinden middenin het indrukwekkende en prachtige Turó Park. Een fijne verborgen spot op een steenworp van een giga speeltuin. Op het menu gezonde hapjes, goede koffie en zelfgemaakt ijs. Extra tip: ga hier net als de lokale jonge ouders in het weekend uitgebreid brunchen. Dan wacht er namelijk een waanzinnig Turks buffet én liggen de flessen cava koud. Salud!

Yurbban Passage Hotel

Hartje Groen

Hartje Groen

Een charmecamping (zo noemen ze zichzelf, wij hebben ‘t niet bedacht) in Noord-Brabant. Zelf een tentje opzetten hoeft niet (al kan het natuurlijk wel): op het terrein staan twee verschillende retro caravans, genaamd Kip en Lander. In Kip passen twee volwassenen en twee kinderen, in Lander twee volwassenen en drie kinderen. We willen er alleen al heen om te kunnen zeggen dat we in Kip slapen. Hier zit alles in, van servies tot kruiden en stoffer en blik, maar linnengoed neem je zelf mee. Of je huurt het, maar budgetteren gaat al zo lekker eenmaal daar, dus hou dat gewoon even vol.

 Het allerfijnst: alles staat er al als je aankomt, je hoeft er alleen maar zelf te zijn. Scheelt een hoop jaren van ons leven. De binnenkant is vrij klein (wat verwachtte je?) en lekker ouderwets ingericht, inclusief houten fotolijstjes en retro banken. Vanaf de camping rol je zo de Maashorst in, het grootste natuurgebied van Noord-Brabant waar je kunt wandelen en fietsen. Als er puf is voor een autoritje: de Efteling en Toverland liggen beide op minder dan een uur rijden. Net als verschillende dierentuinen en natuurcentra. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het speelgebied op het terrein zelf. Feest

Hartje Groen 

The Good Hotel Londen

The Good Hotel Londen

Een drijvend hotel? Dat klinkt eigenlijk vooral onnodig, en in ieder geval onhandig, maar hij is leuk! Heus. The Good Hotel is gelanceerd in Amsterdam waar de boot (of moeten we het een schip noemen?) een jaar heeft gelegen. Daarna maakte het hotel al drijvend de overtocht naar Engeland. Daar blijft ‘ie nu zo’n vijf jaar liggen en je kunt er in een van de minimalistische kamers terecht voor, eh, eigenlijk alleen nachtrust. TV’s hangen er niet en daar is over nagedacht. De bedoeling is dat jij en je familie uitrusten óf het sociale contact opzoeken in de gemeenschappelijke huiskamer waar je kunt zitten, eten, lezen, werken, spelletjes spelen: you name it. Kun je ook het uitzicht op de Thames in je opnemen. Mocht het grut zich vervelen, dan zijn er wel iPads waarop Netflix te bekijken is. Wifi is namelijk wél overal op de boot.

Als je op zoek bent naar een plek met een bijzonder interieur en en luxe waar je u tegen zegt, ben je hier aan het verkeerde adres. Nee, daarvoor hoef je het niet te doen, maar een goede slaapplek is het zeker. Bovendien breekt van een nachtje Londen op deze manier de bank niet, en daar gaat het om. Tickets en een rondje door de stad is immers al duur genoeg. En dan? Hallooo, je bent in Londen! Genoeg vertier. Op naar dat grote oog en het V&A museum is aan de overkant. Oh, en als je je wil verzekeren van een babybedje is het handig om van te voren contact met het hotel op te nemen, de voorraad is namelijk eindig. Nog een ‘oh’, en wel een hele belangrijke: boek direct op de website van The Good Hotel en van iedere boeking gaat er 5 pond linea recta naar hulpbehoevende kinderen. De komende jaren gaat het geld naar Niños de Guatemala.

The Good Hotel Londen