Marokko, Essaouira21 maart 2021, door Maartje

Le Jardin des Douars, Essaouira, Marokko

Marokko, Essaouira, 21 maart 2021, door Maartje

Le Jardin des Douars, Essaouira, Marokko

Voor wie het nog niet wist: we houden een beetje van Marokko. Van de kleuren. Van de smaken. Van de mensen. En oke: ook vanwege de ontelbare kussens/ kleden/ manden/ vazen/ tegels (o de tegels!) en wat niet meer dat allemaal Marokko als thuisland heeft. Tuurlijk, we will always have Marrakech. Geen speld tussen te krijgen. En ook in de omgeving van de Marokkaanse hoofdstad is zoveel moois te vinden, lees maar. Vlak echter ook Essaouira (en omgeving) niet uit! Zie de kustplaats als het Marrakech voor dummies. Minder schreeuwerig. Minder druk. Minder hectisch. En met dank aan de zeelucht en -wind is het er een verademing in de warme maanden. Daar, onder de rook van de stad, vind je het klassieke Le Jardin des Douars. Niet voor niets een klassieker.

Le Jardin des Douars, Essaouira, Marokko

Le Jardin des Douars, Essaouira, Marokko

Tussen de heuvels aan de rand van van Essaouria voelt het terrasvormige boetiekhotel Jardin des Douars aan als een onontdekt geheim. Omhuld door palmen en bougainville nestelen koepelvilla’s zich in weelderige ommuurde tuinen: Franse chic en Noord-Afrikaanse op zijn best rond een zwembad dat lonkt. En, we zijn immers in Marokko, overal hoekjes en nissen in dit relaxte paleis. Er zijn zelfs twee jadegroene zwembaden, verleidelijke seizoensmenu’s en een heerlijke hamam. Overal werd gewerkt met de mooiste authentieke zellige tegels, glad tadelakt pleisterwerk, doorboord metaalwerk en Berber-tapijten. De kamers hebben zo’n heerlijke sjofel-chique uitstraling met originele houten deuren, objets trouvĂ©s en Afrikaanse maskers aan de muren. In de badkamers staat een mini-hamamkit en er ligt luxe Balzatex-beddengoed.

Met de hele familie? Probeer dan de Mogador Suite te boeken. Aan de prijs, ja, maar dan heb je wel op twee niveaus een tweepersoonsslaapkamer, een tweede slaapkamer met drie eenpersoonsbedden, een woonkamer en twee dakterrassen om de met bosjes bezaaide heuvels en rivierbedding eronder te bewonderen.

Wel even opletten: de infinity pool, het mooiste zwembad van de twee, betegeld in bloedrood en pauwgroen zellige, omgeven door een smeedijzeren ligbed en stroparasols, is alleen voor volwassenen. Aan de andere kant van het hoofdgebouw ligt het gezinsvriendelijke zwembad in een bos van lijf- en arganbomen, met een ondiepe cirkel die perfect is voor baby’s.