Nederland, Limburg2 mei 2022, door Bo Peters

Lekkere buitenplek voor de lente: Jagersrust in Noord-Limburg

Nederland, Limburg, 2 mei 2022, door Bo Peters

Lekkere buitenplek voor de lente: Jagersrust in Noord-Limburg

Naar buiten is wat we willen en zéker met onze koters. En dan het liefst naar een plek met genoeg ruimte om je heen om een dag te vertoeven in de lentezon. Dat is het ingrediënt voor een geslaagde weekenddag. Of doe eens gek: doordeweekse dag. Goed nieuws: er zijn van die plekken die klaar staan voor je gewenste ruimte, een hap (to-go) en die ook nog eens harstikke leuk zijn voor zowel de koters als jezelf. Natuur, speeltuin én restaurant in één. Laat het nou net zo zijn dat wij een plek hebben gevonden die aan deze ‘verder-weinig-eisen-hoor’-lijst voldoet. Meet Jagersrust in Noord-Limburg. Gaan!

Jagersrust in Noord-Limburg

Jagersrust in Noord-Limburg

Verscholen in het Nationaal Park de Maasduinen ligt dit van oorsprong pannenkoekenhuis genaamd Jagersrust. Al 40 jaar worden hier – uiteraard op ambachtelijke wijze – de lekkerste pannenkoeken gebakken. Naast pannenkoeken staan er tegenwoordig ook andere gerechten op de kaart. Het beste hiervan? Er is een heuse kindermenukaart waar gerechten als een kidsburger en een kan ranja (handig, voor al die mee spelende vriendjes) op prijken. Vrolijke koters gegarandeerd. De looks van het restaurant? Kneuterig is de beste omschrijving van deze plek, naast bourgondisch en no-nonense. Binnen waan je je in een bruin café, buiten staan – naast normale tafels – ook picknicktafels. Waar op de een of andere manier je gezicht altijd in de zon zit.

Kijk, daar is over nagedacht. Komt ook goed uit, want naast de picknicktafels is een grote speeltuin waar de kleintjes hun lol op kunnen met trampolines, glijbanen en meer. Alle welbekende, maar nooit vervelende, speeltoestellen staan hier paraat. Omringt door alleen maar zand: zandhappen it is,  hier bij Jagersrust.

Die koters zie je voorlopig niet meer terug. Ook wel eens fijn.

 

Kortom: hier moet je wezen voor een heerlijke lentedag. De perfecte uitvalsbasis voor een wandeling, spijs en een drankje met de garantie dat je kind hier niet schoon vandaan komt door al dat geravot. Uitwaaien boven binnenblijven, heerlijk. Laat die lente maar komen!

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11.00-19.30 uur.