27 maart 2024, door Ad Vertorial

Marcel’s Green Soap: betaalbare natuurlijke bars en deodorant voor op reis

27 maart 2024, door Ad Vertorial

Marcel’s Green Soap: betaalbare natuurlijke bars en deodorant voor op reis

De Nederlandse Marcel had een gootsteenkastje vol chemische schoonmaakmiddelen waar de wereld niet schoner van werd. De alleenstaande vader wilde milieuvriendelijke zeep maken en sloeg samen met zijn drie dochters aan het experimenteren. Eenmaal bezig ontwikkelde hij ook afwasmiddel, handzeep, toiletreiniger, allesreiniger, showergel, schoonmaakdoekjes, shampoo, conditioner en ga zo maar door. Alles 100% plantaardig, vegan en verpakt in gerecycled plastic.

De producten laten de planeet schoon achter en dat is wat je wil, al helemaal op reis. Nu wil het zo zijn dat de compacte producten ook nog eens makkelijk mee te nemen zijn, en dan mag u drie keer raden welke shampoo, deodorant en conditioner vaste prik zijn in onze toilettas. Hadden we al gezegd dat deze producten dus allemaal hartstikke betaalbaar zijn?

Marcel's Green Soap

Marcel's Green Soap

Laten we meteen met de deur in huis vallen, onze favoriet: Marcel’s Green Soap Conditioner Bar Tonka & Muguet. Waarom? Net als de andere bars is deze plasticvrij, palmolievrij én vegan. Gemaakt van ingrediënten die zacht zijn voor je haar én de planeet. Weg met al die schadelijke stoffen voor je haar, huid óf de planeet, dus. Maar dat wast je haar toch niet goed? Daar gaat het toch nooit goed van in model zitten? Die vooroordelen vegen we van de tafel.  De conditioner bar bevat shea butter en kokosolie voor glanzend, gevoed haar en een gezonde hoofdhuid. Mogen we nog even door met opsommen? Zo is ‘ie ook sulfaatvrij, palmolievrij, 100% vegan en zit ‘ie in een 100% plasticvrije verpakking.⁠

Waarom we deze dan boven de andere kiezen? Dat is eigenlijk puur door de geur. Vinden we gewoon het allerbeste. Tonka is een heilig boontje uit Zuid-Amerika, waarvan even snuffelen doet denken aan vanille en amandelen. De geur is intens en kan zelfs een beetje hallucinerend werken. Dat dus in combinatie met de frisse, bloemige geur van muguet – ook wel het lelietje-van-dalen – voilà, lente in je badkamer.

Ook leuk voor je portemonnee: één bar staat gelijk aan drie flessen

 

Stappenplan haren wassen met een bar

Stappenplan haren wassen met een bar

Wat zou een conditioner zijn zonder shampoo… Een no-brainer dat er ook een shampoo bar is met de naam Tonka & Muguet. Pak je ze allebei, dan heb je een goede combi te pakken hoor. Maar dan de vraag, hoe moeten we onze haren wassen met een bar? Kind kan de was doen hoor. Net als bij het gebruik van vloeibare shampoo, heb je het richeltje van het nat maken van je haar. Vervolgens kun je de shampoo bar rechtstreeks over je natte haar wrijven, of je kunt de bar tussen je handen wrijven om schuim te creëren. Breng het schuim aan op je hoofdhuid en masseer het zachtjes in met je vingers. Spoel dit goed uit en herhaal het voor de conditioner bar.

Welke producten gebruiken we nog meer?

Welke producten gebruiken we nog meer?

De conditioner bar scoor je voor een prikkie hier. Maar wat zit er nog meer in onze toilettas? Honderd procent de deodorant stick. Wederom, zonder aluminiumzouten, palmolievrij, 100% vegan en met plasticvrije verpakking. Ook goed voor de lange afstanden, want deze gaat tien weken mee. Voor frisse oksels zonder aluminium, alcohol en andere agressieve ingrediënten. Da’s pas écht fris! Matchy-matchy, want deze deodorant kun je dus in dezelfde geuren krijgen als je bars (maar ze hebben meer).

Standaard in huis hebben we de schoonmaakproducten, maar hoe en wat? Dat weten de knappe koppen van Marcel’s Green Soap zelf goed uit te leggen.